Ogródek AGNESS cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.6

Post »

Aguś i dobrze zatytułowałaś ostatnie zdjęcia, faktycznie to jest piękne oblicze jesieni :uszy Super ;:108 Zimowity przepiękne.
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, ile już różu w ogrodzie, to złota jesień w pełni. ;:138 Pełne zimowity są przepiekne u Ciebie, aż chciałoby się je mieć ale cóż, ;:224
trzeba niestety wybierać ;:108
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, piękne te jesienne kolorki :) Zimowity prześliczne :) !
Ja szukam właśnie takiej kompaktowej hortensji, mam nadzieję że się uda Babopielce zidentyfikować nazwę :)
Awatar użytkownika
marcyjanna
200p
200p
Od: 23 cze 2009, o 17:52

Post »

Ojacie! jakie piękne czerwone liście :shock:
pozdrawiam
Małgorzata
Ot... chwastowisko marcyjanny.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Aguś, piękna ta Twoja hortensja! No i śliczne pełne zimowity!
Zaskakująco duża ilość owoców na takim małym krzaczku pigwowca :shock:
Ja mam ich masę, ale krzew dwa razy większy. Na tych małych nic nie ma :roll: Fakt, kwiatków też było niewiele, ale były ...
A do kogo należą te piękne czerwone liście?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bożenko mam nadzieję, że coś wyszperasz, wtedy będzie wiadomo kim jest :D Mam rozumieć, że reflektujesz na sadzonkę i wreszcie będę mogła sie chociaż odrobinę zrewanżować 8-) :?:
Powiem szczerze, że pigwówki nigdy nie robiłam, ale może faktycznie pomyślę o tym :lol: :?:

Ewuniu pigwówki nigdy nie robiłam, ja zawsze zasypuję starte jabłuszka cukrem, one są pyszne zimą do herbatki :D
Zimowity dziś już powykładane, jedne i drugie, po tych deszczach szybciutko przekwitną :?

Jolu przyznam sie, że ja kocham jesień, uwielbiam ten czas, kiedy drzewa i krzewy przebarwiają się i wszędzie wokoło, gdzie nie spojrzę jest mnóstwo moich ukochanych barw.
Tylko niestety pogoda nie bardzo daje nam się cieszyć tym niesamowitym pięknem, które przecież tak krótko trwa :( Mam nadzieję, że jeszcze słoneczko rozświetli te jesienne widoki i nie będzie trzeba podziwiać ich tylko przez szybę :roll:

Wiesiu, faktycznie nie możemy mieć wszystkich roślinek, ale fajne jest to, że różne piękności możemy podziwiać rosnące w innych ogrodach :D

Aga ja też mam nadzieję, że Bożenka rozpozna hortensję, ale Ona taka ekspertka w tych roślinkach, że na pewno się uda :D

Małgoś ja też zachwycam się nimi wciąż od nowa, szkoda tylko, że jest tak mokro i nie mogę się cieszyć nimi w ogródku :roll:

Izuniu te moje pigwowce to niewielkie krzewiki, ale każdego roku obsypane owockami :D One są z tych niewysokich :D
Te wściekle czerwone listeczki to borówka amerykańska :D będzie fajnym towarzystwem na rabacie dla hortensji bukietowych :heja
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Agnieszko ślicznie wyglądają Twoje zimowity o pełnych kwiatach i takie piękne ciemne kolorki .
U mnie jeszcze dziś zauważyłam że wychodzą ziemi zimowity , tylko chyba troszkę jaśniejsze , piękne jasne ma też Grzesiu z Krotoszyna .

Genia :wit
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ach, borówka! Wiem, że one się pięknie przebarwiają, bo też mam jedną, ale moja ma zupełnie inne listki! Dlatego nie poznałam :lol:
Ja też mam te niskie pigwowce - japońskie, ale one jakieś chore, czy co? Słabo bardzo kwitną i nie owocują. Owoce mam na pigwowcu pośrednim :D
x-d-a

Post »

Agnieszko, jesień w twoim ogrodzie jest wyjątkowo piękna i kolorowa ;:138 Tyle subtelnych kolorów :!:
Żeby jeszcze tylko słoneczko ;:3 zechciało oświetlić swoimi łagodnymi promieniami te kwitnące zimowity...
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Agnieszko, zimowity świecą jak klejnoty porozrzucane po ziemi. Zwłaszcza pełne sprawiają wrażenie kamieni szlachetnych :) Niestety u mnie też powykładane przez deszcz :(
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu faktycznie wszystkie zimowity są śliczne, ja w przyszłym roku będę chciała dokupić sobie jeszcze 2 odmiany, mam ochotę na białe pełne i takie różowe z białymi środeczkami- też śliczniusie :D
U Ciebie tak fajnie wyrastają partiami, jedne już przekwitają, inne dopiero wychodza, okres ich kwitnienia wspaniale si,e wydłuża :D

Izuniu uwielbiam te przebarwiające się krzewy borówki, przybierają naprawdę cudowne intensywne barwy :D
Piszesz, że Twój pigwowiec słabo kwitnie, może rośnie w zbyt zacienionym miejscu :?: one kochają słoneczko i w cieniu słabo kwitną i nie owocują.

Daluś bardzo chciałabym, żeby słoneczko rozświetliło te niesamowite jesienne barwy, jeszcze wiele roślin nie przebarwiło się, ale już i tak widać cudowne kolorki ustrojonych drzew i krzewów :D

Jacku zimowity faktycznie ślicznie prezentują się na mało kolorowych już rabatach, ale niestety ostatnie deszcze bardzo je zbiły, i myślę 2-3 dni i już po nich :(
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Po moich już ślad zaginął.
Co nie zrobił deszcz, dokończyły ślimaki.
Jeszcze są obecne..... :twisted:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Moje piogwowce wszystkie rosną w słońcu, ale ... podejrzewam, że japońskie mogą mieć za sucho :roll: Ale nie mam ich już gdzie przesadzić ;:214
Awatar użytkownika
marcyjanna
200p
200p
Od: 23 cze 2009, o 17:52

Post »

Aga, czy Ty widzisz to samo co ja za oknem?! Słońce! hurra ;:3
pozdrawiam
Małgorzata
Ot... chwastowisko marcyjanny.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko moje też jeszcze 2-3 dni i zakończą zdobić ogródek, już teraz po deszczach są mocno powykładane, więc już lada chwila.....

Izuś może w końcu się zbiorą i pięknie zakwitną i zaowocują :D

Małgoś widzę śliczne słoneczko i bardzo się cieszę :D ale nic mi z tego, ogródek dalej czeka, a ja siedzę w domu na antybiotykach :roll: Najgorzej, że mam do posadzenia hibiskusy, wrzosy i chciałam przesadzić róże ;:223 Pogoda się skończy, straszą wczesną zimą i czy ja zdążę........
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”