Gosiny ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Gosiny ogród

Post »

Gosia, a co tam słychać u kurek? Uspokoiły się trochę, czy dalej próbują eksplorować ogródki sąsiadów?
Byłam pewna, że u Was jest cieplej niż tu, ale widzę, że wszędzie taka sama kicha z pogodą. Brrr..
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ASIU ? oh moje kurki, opowiem ci historyjkę...
W sobotę mój M pojechał na ryby, przed odjazdem mówi mi : Kobieto wieczorem zamknij kornik jak kory będą w korniku.
Na to JA , piskliwym głosikiem , a jak nie wejdą ?
ON: wejdą , zawsze wchodzą przed nocą
No dobra czekam, noc zapadła zbyt szybko jak na mój gust, idę w ciemna noc do ogrodu nic nie widać, odważnie wołam jak moja babcia : cip, cip, cip...
Chce zamknąć kurnik HA HA a kurnik pusty !!!! kurcze felek , zdenerwowałam się jak byk, gdzie się podziały te ... kury ???
Nic nie widać , jak mówi Stuhr widzę ciemność , ciemność widzę !!!
Lece po latarkę do domu, obleciałam wszystkie tuje, prawie 2000m? i nic ! Kurcze blade NIC !
Baterie prawie na wyczerpaniu, ja ciągle latam, no i jakoś nie wiem coś mnie tchnęło, zajrzałam do mojej lepianki , jejku sa HURRRRA... ale tylko dwie !
Brązową wzięłam na ręce bez problemu, czarną goniłam po ogrodzie przez kilka dobrych minut, w końcu zaplatała się w liście cukinii i tam ją dorwałam.

Rano z M idziemy na poszukiwanie trupa, ale znaleźliśmy kurkę całą i zdrową zaplataną w siatkę do nowego ogrodzenia.
Niestety kury "Marans" nie gdykaja , żadnego dźwięku nie wydaja ! co to za kury ?!

Morał z tego, kury są ślepe w nocy, nic nie widzą , dlatego były takie ogłupiałe.
Teraz wypuszczam kury tylko na dzień , od 17h wołam je do kurnika z garnkiem w ręku i fruną do mnie jak oszalałe. :;230 :;230

I co ty na to ?
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34

Post »

Haha Gosiu, przecież jest nawet nazwa "kurza ślepota" na którą ja sama cierpię niestety :;230 :;230 nienawidzę zmiany dnia na noc szczególnie jak jadę samochodem, jestem w tym czasie ślepa jak...........kura :) a w nocy jeżdżę jak .......Kubica :)
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko tyle ze ja nie skojarzyłam tak od razu, dopiero po nie przespanej nocy , zaświtało mi w głowie ! hihi
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34

Post »

A ja się nie mogę doczekać kiedy w końcu się pochwalisz jakimś jajeczkiem :) ile jeszcze czasu musisz czekać?

Mam sklepik warzywny i kupuję jajka na hurcie z warzywami, największe wzięcie mają te bez pieczątek, tzn., że są od kur wolnochodzących, już parę klientek wróciło do mnie po te właśnie jajka- bo mówią, że naprawdę mają inny smak.
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 02:43

Post »

:wit
Jak zwykle masz piękne różyce ! a "Michel Serrault" niesamowicie oryginalny :shock:
Ps. Kanny można wykopywać po pierwszym przymrozku...
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p

Post »

Gosia, ale napięcie akcji, jak u Hitchcock'a :;230 . Musiałaś mieć niezłą gonitwę po ogródku :;230 . Moje kury w nocy też są niezwykle spokojne i można je wtedy do woli głaskać, a musisz wiedzieć, że są milutkie jak króliczki angorki. Na szczęście punkt 18.00 same wchodzą do kurnika. Jakiś wewnętrzny głos im podpowiada: "wejdź do kurnika, wejdź do kurnika" i one się go zawsze słuchają :;230 .
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mario T dzięki za mile słowa. Nie mogę się doczekać przyszłej wiosny, by zobaczyć jej prawdziwe kwitniecie !

Beatko moje czarne kury dadzą dopiero w przyszłym roku. A i tak podobno nie znoszą jajek w zimie, dziwne co ?
Dlatego kupiliśmy te brązową "sussex" , jest trochę starsza i znosi jajka w zimie tak wiec czekamy z niecierpliwością ;:65 ;:65

Asiu moje kury się rozbrykały, latają po ogrodzie ze nie wiem co hihi.
Moje nie chcą wchodzić same do kurnika to je zaganiam i muszę przyznać ze coraz to lepiej mi idzie !

Obrazek

Dzis zrobiłam zakupowe szaleństwo, wpadłam do Carrefoura na kilka minut , patrze a tu różyczki na promocji. Jejku rzuciłam się kupiłam 3 angielki orginalne z rodowodem hihi, i 4 normalne :heja :heja . Nazwy maja jakieś takie dziwne i chyba nie istniejące :roll: . Zobaczymy jak się przyjmą.

Obrazek

Calkiem nowa dalia zakwitła :tan

Obrazek
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Gonia ale fajne zakupy ;:138 Jakie te angielki? Ale zazdraszczam :D
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

gosia07 pisze:Gonia ale fajne zakupy ;:138 Jakie te angielki? Ale zazdraszczam :D
Gosiu kupiłam : Mary Rose, Winchester Cathedral, i L D Braithwaite.
One w ogóle nie były na mojej liście, ale jak zobaczyłam cenę 6,90e to się nie zastanawiałam. :D
Szkoda tylko ze były tylko 3 rodzaje, no ale nie będę się skarżyć bo i tak cudem je kupiłam :tan
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Gosiu te trzy róże bardzo wartościowe i warto je mieć.Winczestera mam zamówionego w Rosarium i czekam na dostawę a Braithwaite prawdopodobnie wiosną bo od dawna mi się podoba.Mary Rose ma 2 od kilku lat i jestem z nich b.zadowolona
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

no to dobrze trafiłam, wierze ci na słowo bo jak widzę twoje róże to mam motylki w brzuchu hihi !
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p

Post »

Ale fajnie i elegancko zapakowane te Twoje angielki. Te balociki z kolorowymi etykietkami - super! No po prostu nie mogę się nadatrzeć.
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu, masz racje opakowanie jest bardzo estetyczne i ekologiczne hihi. Mam nadzieje ze ładnie mi będą rosły. :D
A jedna różę z tych "normalnych" spróbuje jutro wymienić, nie zauważyłam w sklepie ale gałązka jest nadłamana w dwóch miejscach tuz przy korzeniu, i jakoś mi ogólnie nie podchodzi. Lece do sklepu jutro z rana.
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

Gosiu witaj .przebrnęłam przez ten wątek z zapartym tchem.mieszkając na co-dzień w górach z zachwytem podziwiam morskie widoki.twój ogród tonie w pięknych barwach już od pierwszych dni wiosny .ale widzę też nutkę nostalgii -kaliny porzeczki róże.to kwiaty nie pozwalają nam zapomnieć o korzeniach -pielęgnuj je i wspominaj
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”