Początek przygody

Zablokowany
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Początek przygody

Post »

Kasiu przepraszam, że tak się wetnę ale czy któraś osoba ze śląska też wybiera się na tą wystawę do Warszawy? Chętnie bym się zabrała :roll: ;:196
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:180 ;:180 ;:180

Dusiu myślę, że i tak staż wystawowy Masz ogromny ;:108 Życzę Ci abyś bellinę uratowała no i gratuluję tych wszystkich nowych pędzików, bo czego jak czego, ale ich wciąż Ci przybywa.

Bogusiu dziękuję za odwiedziny i komplementy :oops: A mech przytargany ze spaceru z psem ;:224

Elu :oops: bardzo Ci dziękuję i cieszę się, że zawitałaś w moim wątku, jestem zawstydzona aż takimi komplementami. A orchidarium niestety w mieszkaniu mieć nie będę ponieważ i miejsca brak i mąż nigdy by się nie zgodził :evil: Ale za to w domu (może w przyszłości ;:224 ) już mam obiecane jakie tylko będę chciała wielkie, więc tam dopiero będzie można rozwinąć swoją wyobraźnię. Oj, ale się rozmarzyłam :;230

Arletko poskub, poskub :;230

Moniu ależ to będzie oranżeria ;:108 Życzę oczywiście błyskawicznego spełnienia marzenia.

Sylwio Henryku Celinko ;:196 dziękuję

Aniu to będzie moja pierwsza wystawa i nie wiem co by się mogło stać, żebym się nie wyrwała z domu. Mąż już ma zapowiedziane, że zabieram samochód na dwa dni i nie ma mnie :;230 Wspaniale będzie spotkać się i powzdychać wspólnie do pięknych oryginalnych okazów (bo takie tylko mam nadzieję tam zobaczyć).
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45

Post »

Kasiu to byłoby super, jakoś się zgadamy może przez tel. komórkowy :wink: ja mam 130 km do Warszawy. Byłam już 2 razy i za każdym razem chętnie jadę. :tan
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Też bym bardzo chciała się z Wami zobaczyć i w tak doborowym towarzystwie pooglądać śliczności :D
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Kasiu, jest co oglądać u Ciebie po 2 tygodniach mojej nieobecności. Pięknie zagospodarowałaś swoje nowe mieszkanie. Wspaniale udało Ci się wyeksponować storczyki :)

P. I-lan Green Pixie jest też na liście moich chciejstw i jak mi pewna dobra dusza pomoże może uda się go sprowadzić już na jesień :)

Napisz jak ma się d. aberrnas. U mnie jakoś nie może dojść do siebie po upałach letnich, chociaż teraz stoi dokładnie w takich samych warunkach jak wtedy kiedy rósł tak pięknie.

Masz pw ;:180
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dusiu myślę, że i tak staż wystawowy Masz ogromny Życzę Ci abyś bellinę uratowała no i gratuluję tych wszystkich nowych pędzików, bo czego jak czego, ale ich wciąż Ci przybywa.

Na wystawy uwielbiam jeździć... Mam nadzieję, że jeszcze jakieś będą. Jeżdżę na każdą wystawę storczyków, bo tak ważnego wydarzenia nie można przepuścić. Co do belliny, myslę, że chyba jej zaszkodzilam tymi przesadzaniami na początku i teraz nie umie się pozbierać i przekorzenić. Za bardzo koło niej skakałam. Myślę, że raczej nic z niej nie będzie, nie mam orchidarium, żeby jej zapewnić dobre warunki, a bellina podobno potrzebuje wyższej wilgotności, a tego jej nie mogę zapewnić.
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10

Post »

Kasiu obejrzałam Twoje cudowności. Półeczki wyglądają bombowo. Koszyczki profesjonalnie zagospodarowane. Twoja I-Lan Pixi toż to olbrzym. Naliczyłam 9 liści. :shock: Moja ma 6 i ten sercowy zdeformowany. Cienki na pół cm i dł. na 3 cm. Nie wiem czy coś jeszcze mu wyrośnie. Mam nadzieję, że już niedługo Twój wypuści pędzik.
Pomysł z mchem muszę wykorzystać. Mam jeszcze taki w zapasie.
Czekam na zdjęcia beliny.
Awatar użytkownika
busybees
100p
100p
Od: 21 lip 2010, o 10:22

Post »

Kasiu, co tu zagladam to oczu oderwac nie moge :)
Przepiekne te twoje polki, na pewno pomysl od Ciebie zgapie :lol: miejsca mam bo tez swiezo po przeprowadzce jestem.
Co do wystawy to sama niedlugo bedziesz mogla swoja otworzyc, w takim tempie i z taka iloscia okazow :D
Tez wybieram sie we wrzesniu ale nie do Warszawy... niestety
Pozdrawiam i zapraszam
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36640" onclick="window.open(this.href);return false;
Beata.
Awatar użytkownika
Uni57
ZBANOWANY
Od: 12 maja 2010, o 14:56

Post »

Dziewczyny, macie na myśli tę wystawę pod koniec września, w Ogrodzie Botanicznym? :D Ja będę na pewno, chyba, że trzęsienie ziemi będzie. :D I jeszcze jak się uda, koleżanki z pracy przywlokę. :D
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Kasiu ja już za wiele nie mam do powiedzenia dziewczyny już za mnie powiedziały wszystko ,tylko tyle że śliczności ,super ;:63 .Co do wystawy to dajcie namiary ja też chętnie bym się wybrała i spotkała z wami .
Awatar użytkownika
Uni57
ZBANOWANY
Od: 12 maja 2010, o 14:56

Post »

Na razie na stronie mają niewiele informacji ;)

http://www.ogrod.uw.edu.pl/aktualnosci/kalendarium.htm
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p

Post »

Za wszystkie miłe słowa ;:180 ;:196

Właśnie widzę, że Jovanka zaktualizowała terminarz wystaw. Tak więc na warszawską na dzień dzisiejszy na 100% jadę. Nie wiem natomiast dlaczego na liście Jovanki nie znalazła się wystawa 9-10 października w Szczecinie? No i czy targi w Krakowie są dobrym miejscem na zobaczenie ciekawych okazów i ewentualny zakup?

Myślę, że najlepiej będzie na pw wymienić się nr telefonów i umówić na konkretny dzień wystawowy ;:108 Wspaniale będzie spotkać się "na żywo" i powymieniać spostrzeżenia, a może nie tylko ;:224
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Kasiu padam na kolanka ;:180 ;:180 przed Twoją ekspozycją .Rewelacja!!!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p

Post »

Grażynko bardzo Ci dziękuję ;:196 :oops:

Oto kilka fotek z wczoraj i dzisiaj:

Dendrobium aberrans - bardzo ładnie urosła nowa psb. Stoi w akwarium
Obrazek

Masdevallia NN u której nowe przyrosty rosną w zastraszającym tempie
Obrazek

Dendrobium nobile białe również bardzo szybko rośnie, a na starej psb pojawiło się pękniecie i nie wiem co z tego wyjdzie ;:65
Obrazek

Cattleya forbesii z dwoma nowymi przyrostami i już czają się kolejne (niestety te dwa nowe nie mają wg mnie grubości ołówka, a jak wyczytałam u Przemka/Phragboy taka grubość wskazuje na to, że zakwitną)
Obrazek

Encyclia cochleatum (prawdopodobnie, ponieważ nigdy u mnie nie kwitło) ma 4 widoczne już dobrze nowe psb i kolejne w drodze. Niestety jedną psb zalałam i musiałam wyciąć
Obrazek

Dendrobium farmeri także bardzo szybko rośnie
Obrazek Obrazek

I świeżutkie dzisiejsze zdjęcia phalaenopsis bellina
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45

Post »

Wooow ale pięknie rosną Twoi podopieczni ;:3 ;:138 A bellinka miodzio aż buzia się śmieje :tan ;:196
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”