Gosiny ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Gosiny ogród

Post »

Gosiu jak dużo masz hortensji ogrodowych, dobrze mieć taki łagodny klimat i róże piękne.
Zastanawiałam się nad zakupem ślazówki, gdyż mi się podoba, ale pani w ogrodniczym powiedziała, że lubi przemarzać, więc co ja we wschodniej Polsce będę się porywała z motyką na słońce.
Malwy u mnie także chorują, dostają rdzy, muszę ciągle pryskać.
Fajne masz duszki w ogrodzie, chyba bym się trochę bała wieczorową porą. :)
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu ,bardzo podobają mi się zdjęcia z twojego i tajemniczego ogrodu.Drzewo z twarzą fantastyczne, ten maleństwo super, fajnie że trzeba się troszkę natrudzić żeby wyłapać mieszkańców i nie tylko tego miejsca.Dlatego uwielbiam Wrocław mają tam pochowane krasnoludki w różnych miejscach ,czasami stoisz koło takiego malucha i nie wiesz że koło niego jesteś :D Gosiu a zdjęcie z dziećmi ,czarujące ;:63 , naprawdę ma klimat ten ogród.Co do wykorzystywania różnych wydawałoby się niepotrzebnych rzeczy to czasami aż dziw bierze jak fajnie mogą się przydać i to do zupełnie innego celu niż jego przeznaczenie. Hortensja, różowa też ładna czy musi być niebieska :?: a może to taka odmiana :?:
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Gosiu piękne masz te róże ;:138 ;:138 Ja od pewnego czasu zaczynam się od nich uzależniać .Oglądam często i zastanawiam się jakie na jesień dokupić i przede wszystkim gdzie posadzić :D
Zakątki z duszkami urocze :wink:
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51

Post »

Tajko dzięki za odwiedziny :lol: U nas ciągle upal nie zapowiadają zmiany pogody ciągle susza. Zrobiłam sobie przerwę w pieleniu i wskoczyłam na forum hihi
Śluzówkę dostałam od znajomego jak miała kilka cm. Sam nie wiedział co to jest powiedział : kwiat. No dobra zasadziłam by mu nie zrobić przykrości, a tu taka niespodzianka ! :shock: Rekompensuje mi malwy zżarte przez rdze, wszystkie 8 co do jednej! A takie były ładne w ubiegłym roku ! Wszyscy mi mówią ze malwy rosną wszędzie jak chwasty, może u innych ale nie u mnie ! :cry:

Malwa w ubiegłym roku,

Obrazek

Hej Kasiu,
poważnie ze we Wrocławiu są pochowane krasnoludki?! :shock: a to ci dopiero. we Wrocławiu nigdy nie byłam, ale wydaje się być interesującym miastem! :lol: Hortensje chciałam mieć niebieskie, nie wszystkie kilka dla frajdy. Różowe tez są ładne, za rok spróbuje jeszcze raz.
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, ja kocham róże coraz to bardziej hihi, fakt ze wybór jest duży ! Jeśli nie masz dużo miejsca myślałaś o pnących albo lianach? Fakt ze są inne niż te ze tak powiem "normalne",( jejku nie wiem jak je nazwać hihi), ale maja dużo uroku, a i wybór jest duży. Ja mam takaaaa listę ze chyba bym musiała wygrać w totka by wszystkie kupić jakie chce !
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu ja też teraz rozglądam się za pnącymi i za takimi na kiju. Chciałabym coś posadzić koło Westerland z przodu domu może podsuniesz mi jakiś pomysł?
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, niestety i tym razem ci nie pomogę :oops: Mam tylko dwie pnące róże, tak wiec moja wiedza jest niestety licha. Ja latam po katalogach i tam wybieram róże, tyle ze obrazek i natura mogą się ominąć. Dostałam nowy katalog Davida Austina, ma on genialne róże także i pnące jak i liany. Jeśli chcesz idź na jego stronę, nie rozczarujesz się. A jakie róże lubisz, jakieś szczególne kolory , czy formy? Napisz jak będę szukać dla siebie to i pomyślę o tobie ;:132 . wpadła mi w oko pnąca żółta "graham Thomas", ładna jest tez w kolorze zielonej cytryny "Paul's Lemon Pillar"
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Gosiu tak czytam jak piszecie o malwach u mnie przy blokach tyle ich rośnie aż oczopląsu można dostać tyle kolorów .Ludzie je tępią, robią co mogą a one się nie poddają i co roku jest ich sporo.Może za bardzo o nie dbacie (ogrodnicy) bo te samopas i dają radę nawet jak coś je podgryza czy nawet ta rdza dopadnie.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jeanne Moreau - piękna róża. Trzeba poszukać w naszych ogrodniczych ;:65
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, co do malw ja o nie specjalnie nie dbałam dlatego plułam sobie w brodę ze przez to mi chorują. a w tym roku nie będę miała ani jednego kwiatka :x

Moniu Jeanne M. jest śliczna i pachnie jak gruszka hihi.

Drogie forumowiczki, jadę na wakacje do mamusi :heja :heja , akurat w okresie kiedy wszystko zaczyna rosnąc , trudno. Mam nadzieje ze nie będzie zbyt wiele szkód po powrocie.

życzę wam pięknej pogody a może i wakacji . ;:3 ;:3

Do zobaczenia w sierpniu :wit :wit :wit
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu miłego wypoczynku Ci życzę .Zawsze wśród swoich najlepiej :D I roślinki pod twoją nieobecność niech zdrowo rosną.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

udanego wyjazdu :wit :wit
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 02:43

Post »

Szczęśliwej podróży i miłego pobytu ;:71
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu słonecznych wakacji Ci życzę i miłego wypoczynku. :)
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55

Post »

Wracaj wypoczęta i z naładowanymi akumulatorkami ;:196 :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”