Ogródkowe rozmaitości cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Ogródkowe rozmaitości cz.3

Post »

Rajskie ogród nieustannie budzi motyle w brzuchu :D Kuruj się Nelu, tylko nie oszukuj, bo się choróbsko będzie wlokło. Wracam do zdjęć, podziwiać i uczyć się pilnie ;:196
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Nellu ja wyjeżdżam 4 a wracam 12 więc dopiero w połowie lipca będziemy się umawiać. Myślałam że dziś pójdę na działkę niestety jest bardzo mokro i na dodatek zimno, najlepiej nie ruszać się z domu.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Neluś wracaj szybciutko do zdrówka ;:196
no już prawie sobie wmówiłam , żadnych chciejstw ;:223
miejsca brak a tu u Ciebie ta Edan :shock:
no cudna jest ;:138
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Neluś wracaj szybko do zdrowia.
Czy ta Ballerina pachnie ?
Bardzo wdzięczne ma te małe kwiatki.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Anka eliksir pomógł ...a jakże by inaczej,ale innych mikstur też muszę zakosztować :( ,jak ja nie znoszę lekarstw...i chorób... :evil:
szybko wracaj do zdrowia ;:196
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Aniu ,Izka,Danka,Dzidzia,Grażynka dziękuję za troskę .... ;:196 już mi lepiej,a dowodem jest to ,że nie wytrzymałam i na działkę wyskoczyłam na chwilę :lol: ,skończyło się po paru godzinach...najlepszy sposób na wypocenie ...tabletki niepotrzebne.Słaba byłam okropnie,ale zadowolona jestem ,zrobiłam co chciałam... :D

Aniu-taro całkie możliwe ,że moje oko spocznie dłużej na jakiejś piękności ...czy to róża ,czy bylina...,ale na razie mam dosyć przesadzania ,wykopywania...w przyszłym roku pewnie mi przejdzie i będę planować ,dalsze reorganizacje... :;230

Izka tak jakbyś czytała w moich myślach ,chciałam oszukać chorobę ,M,że leki biorę...bo ja leczę sie takimi niekonwencjonalnymi środkami...np.roztworem z ogórków kiszonych... ,wolę to od wapna musującego... :?
Iza ,ale z ciebie kokietka ,Twoja wiedza ogrodnicza jest wielka... :uszy
Danuś a u nas było dzisiaj wyjątkowo ciepło i bezdeszczowo...,dlatego wzięło mnie tak na roboty...
A spotkamy sie pewnie po połowie lipca... :D

Dzidziu
Eden u mnie na razie niewielki...ale widzę,że puszcza w końcu porządny pęd ...byle by nie za długi... :wink: Szkoda tylko ,że nie ma zapachu,a kwiaty są tak gęste i ciężkie,że muszę od spodu je podziwiać ,tym bardziej po deszczu... :roll:
Grażynko niestety Ballerina nie pachnie ,ale jest tak wdzięczna ,niewielki krzaczek,kwitnie bez przerwy...,godna polecenia,i jeszcze zdrowa jak rydz... :D

Obrazek

Westerland...wyjątkowo pomarańczowy ...

Obrazek

wyjątkowy gigant bodziszek...nie dość ,że już kwitnie ponad miesiąc ,to jeszcze osiągnął 1.5m

Obrazek

a tu z bliska

Obrazek

i bylina nie do zdarcia Ostrogowiec

Obrazek

zakwitła pierwsza lilia ,w donicy

Obrazek

Róża New Dawn

Obrazek

i z bliska...

Obrazek

i krecik od Anki ,schwytany przez jej kota pierwszego łowczego...przynosi wszystkie krety z okolicy ,w podzięce ,za wikt i opierunek... :;230

Obrazek

i jeszcze ciekawostka,clematis Luxurians ,z zupełnie zielonych płatków tworzy się biel,a środek to czarne pręciki

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Powiem tylko,że krety są całe i zdrowe i wypuszczane na dalszą łączkę.Ten nieborak był w dołku z wodą i dlatego taki zmaltretowany,ale szybko umknął po wypuszczeniu go.(znaczy-zdrowy)
Nelu te moje Westerladny za płotem(nie widzę ich ale cieszą sąsiadki) są przepiękne-powiem nieskromnie ale prawdę.
Kogrusia-Ballerina jest różyczka przypominającą hortensję,długo kwitnie no i jak na obrazku-piękna .

Neluś-wszystkie dary wkopane i podlane- i nich ręka B .. broni mnie przed następnymi roślinkami,które sama wyhodowałas.
Grządki zapchane!!!.
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Nelu
Wszystkie kwiaty cudne ale najbardziej jestem zachwycona Eden.Lubię takie róże nietuzinkowe a ona taka jest.Mam młodziutką z jesieni-jeszcze nie kwitnie i chyba nie będzie w tym roku.
Alionuszka pisze:Szkoda tylko ,że nie ma zapachu,a kwiaty są tak gęste i ciężkie,że muszę od spodu je podziwiać ,tym bardziej po deszczu... :roll:
Czy taka jest jej uroda ?Ja mam Pat Austina i mówię na niego wstydliwy Austin.Kwiaty też ma do dołu-może jak zmężnieje będzie "śmielszy"
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Eden naprawdę piękna... ciekawe kiedy zakwitnie moja...
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Neluś, no nie wiem co bardziej podziwiać u Ciebie, wszystko zachwyca oko :shock: z róż każda cudna, no może Rose de Rescht najładniejsza,
albo New Dawn, uwielbiam ten delikatny kolorek jak panieński rumieniec, ;:138 bodziszek ogromniasty bombowy, lilia pełna cudna, ;:138
Wszystko cudne, a Ty nie haruj na działce tylko podziwiaj, czas harowania już minął ;:224
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2007, o 21:57

Post »

Nela- wracaj do zdrówka , nie choruje się wtedy, kiedy róże kwitną...i zapodaj Levender Lassie, proszę
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Śliczna New Dawn dla mnie pastelowy róż,
moja niestety przemarzła ale odbija na razie paków nie widać :(
cdowny róż lili, a bodziszka tak wypasionego to jeszcze nie widziałam :shock:
zrosztą wszystkie masz roślinki śliczne ;:138
;:196
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu już wszystkie nadwyżki co wysiałam rozdane i za rok mnie ;:14 ,gdy będę chciała siać zbyt wiele... :;230
Moje zachwyty nad Westerlandem były całkowicie podobne w pierwszym roku po posadzeniu...Nie można na nią nic złego powiedzieć...,zdrowa,pięknie pachnie,kolor różny w zależności od pogody ,temperatury... :D Nie może się znudzić...

Haniu Eden rośnie mi dosyć wolno,a w pierwszym sezonie miał może 3 kwiaty i na tym skończył swą działalność ozdobną...co mnie trochę zniechęciło,ale przeczytałam na forum ,że on bardzo wolno zbiera się do pokazania prawdziwej rózy pnącej,więc czekam...Teraz ,czyli jej drugi sezon jest już bogatszy w kwiat,ale długopęd jeszcze w sferze marzeń...na razie coś nowego wschodzi ...może to ten upragniony długi pęd... :;230
Kwiaty zaczęły wisieć po ostatnich deszczach ,ale widzę ,że niektóre patrzą w niebo... :wink:

Gabrysiu jak wkopana jesienią ,to teraz powinna przynajmniej jeden kwiat pokazać,jeżeli wiosną...to chyba dopiero za rok... :roll:

Wiesiu dzięki za wielkie pochwały... ;:196 już nie będę harować ,tylko odpoczywać,jutro wyjeżdżam na wycieczkę,z 5 dni mnie nie będzie ani w ogrodzie ,ani na forum...nie wiem jak ja to wytrzymam :? ,ale trzeba nieraz się trochę oderwać od roślin... :wink: Chociaż tam gdzie jadę,rosarium do zwiedzania zaplanowane... :;230

Grażynko jużem zdrowa jak rydz :wink: ,nie może być inaczej...jutro jada w świat... :;230

Zrobiłam dwie fotki Lavender Lassie

Obrazek
na razie dużo kwiatów nie ma...bo młoda

Obrazek

Dzidziu
a ja Ci ślicznie dziękuję... ;:196 Twoje kwiaty dopiero zachwycają,i ilość odmian ,które posiadasz... :D Ja mam ograniczone możliwości... :wink:
New Dawn trochę szybko opada,ale nadrabia ilością nowych przyrostów...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani ,wyjeżdżam na parę dni,będzie relacja...bo pewnie Was zaciekawi... :wink:
Zostawiam parę zdjęć i do wirtualnego usłyszenia... ;:145

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Charles Austin z jedynym kwiatem Cl.Chopin
Obrazek

Clematis Gen Sikorski
Obrazek
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Witaj Nelu :wit
Wpadłam do Ciebie przeskakując z innego wątku :D . Przejrzałam u Ciebie wszystko od początku. Masz piękny ogród. Widać że kochasz roślinki a one odwzięczają Ci się pięknym kwitnieniem. Będę zaglądać do Ciebie teraz regularnie bo nie mogę się napatrzeć :shock:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”