Ogródkowe rozmaitości cz.3
-
aleb-azi
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Ogródkowe rozmaitości cz.3
Rajskie ogród nieustannie budzi motyle w brzuchu
Kuruj się Nelu, tylko nie oszukuj, bo się choróbsko będzie wlokło. Wracam do zdjęć, podziwiać i uczyć się pilnie 
Nellu ja wyjeżdżam 4 a wracam 12 więc dopiero w połowie lipca będziemy się umawiać. Myślałam że dziś pójdę na działkę niestety jest bardzo mokro i na dodatek zimno, najlepiej nie ruszać się z domu.
- Zabeczka101059

- Od: 12 lis 2008, o 14:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Neluś wracaj szybciutko do zdrówka
no już prawie sobie wmówiłam , żadnych chciejstw
miejsca brak a tu u Ciebie ta Edan
no cudna jest
no już prawie sobie wmówiłam , żadnych chciejstw
miejsca brak a tu u Ciebie ta Edan
no cudna jest
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Neluś wracaj szybko do zdrowia.
Czy ta Ballerina pachnie ?
Bardzo wdzięczne ma te małe kwiatki.
Czy ta Ballerina pachnie ?
Bardzo wdzięczne ma te małe kwiatki.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Anka eliksir pomógł ...a jakże by inaczej,ale innych mikstur też muszę zakosztować
,jak ja nie znoszę lekarstw...i chorób... 
szybko wracaj do zdrowia
szybko wracaj do zdrowia
- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Aniu ,Izka,Danka,Dzidzia,Grażynka dziękuję za troskę ....
już mi lepiej,a dowodem jest to ,że nie wytrzymałam i na działkę wyskoczyłam na chwilę
,skończyło się po paru godzinach...najlepszy sposób na wypocenie ...tabletki niepotrzebne.Słaba byłam okropnie,ale zadowolona jestem ,zrobiłam co chciałam...
Aniu-taro całkie możliwe ,że moje oko spocznie dłużej na jakiejś piękności ...czy to róża ,czy bylina...,ale na razie mam dosyć przesadzania ,wykopywania...w przyszłym roku pewnie mi przejdzie i będę planować ,dalsze reorganizacje...
Izka tak jakbyś czytała w moich myślach ,chciałam oszukać chorobę ,M,że leki biorę...bo ja leczę sie takimi niekonwencjonalnymi środkami...np.roztworem z ogórków kiszonych... ,wolę to od wapna musującego...
Iza ,ale z ciebie kokietka ,Twoja wiedza ogrodnicza jest wielka...
Danuś a u nas było dzisiaj wyjątkowo ciepło i bezdeszczowo...,dlatego wzięło mnie tak na roboty...
A spotkamy sie pewnie po połowie lipca...
Dzidziu Eden u mnie na razie niewielki...ale widzę,że puszcza w końcu porządny pęd ...byle by nie za długi...
Szkoda tylko ,że nie ma zapachu,a kwiaty są tak gęste i ciężkie,że muszę od spodu je podziwiać ,tym bardziej po deszczu...
Grażynko niestety Ballerina nie pachnie ,ale jest tak wdzięczna ,niewielki krzaczek,kwitnie bez przerwy...,godna polecenia,i jeszcze zdrowa jak rydz...

Westerland...wyjątkowo pomarańczowy ...

wyjątkowy gigant bodziszek...nie dość ,że już kwitnie ponad miesiąc ,to jeszcze osiągnął 1.5m

a tu z bliska

i bylina nie do zdarcia Ostrogowiec

zakwitła pierwsza lilia ,w donicy

Róża New Dawn

i z bliska...

i krecik od Anki ,schwytany przez jej kota pierwszego łowczego...przynosi wszystkie krety z okolicy ,w podzięce ,za wikt i opierunek...

i jeszcze ciekawostka,clematis Luxurians ,z zupełnie zielonych płatków tworzy się biel,a środek to czarne pręciki

Aniu-taro całkie możliwe ,że moje oko spocznie dłużej na jakiejś piękności ...czy to róża ,czy bylina...,ale na razie mam dosyć przesadzania ,wykopywania...w przyszłym roku pewnie mi przejdzie i będę planować ,dalsze reorganizacje...
Izka tak jakbyś czytała w moich myślach ,chciałam oszukać chorobę ,M,że leki biorę...bo ja leczę sie takimi niekonwencjonalnymi środkami...np.roztworem z ogórków kiszonych... ,wolę to od wapna musującego...
Iza ,ale z ciebie kokietka ,Twoja wiedza ogrodnicza jest wielka...
Danuś a u nas było dzisiaj wyjątkowo ciepło i bezdeszczowo...,dlatego wzięło mnie tak na roboty...
A spotkamy sie pewnie po połowie lipca...
Dzidziu Eden u mnie na razie niewielki...ale widzę,że puszcza w końcu porządny pęd ...byle by nie za długi...
Grażynko niestety Ballerina nie pachnie ,ale jest tak wdzięczna ,niewielki krzaczek,kwitnie bez przerwy...,godna polecenia,i jeszcze zdrowa jak rydz...

Westerland...wyjątkowo pomarańczowy ...

wyjątkowy gigant bodziszek...nie dość ,że już kwitnie ponad miesiąc ,to jeszcze osiągnął 1.5m

a tu z bliska

i bylina nie do zdarcia Ostrogowiec

zakwitła pierwsza lilia ,w donicy

Róża New Dawn

i z bliska...

i krecik od Anki ,schwytany przez jej kota pierwszego łowczego...przynosi wszystkie krety z okolicy ,w podzięce ,za wikt i opierunek...

i jeszcze ciekawostka,clematis Luxurians ,z zupełnie zielonych płatków tworzy się biel,a środek to czarne pręciki

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
Powiem tylko,że krety są całe i zdrowe i wypuszczane na dalszą łączkę.Ten nieborak był w dołku z wodą i dlatego taki zmaltretowany,ale szybko umknął po wypuszczeniu go.(znaczy-zdrowy)
Nelu te moje Westerladny za płotem(nie widzę ich ale cieszą sąsiadki) są przepiękne-powiem nieskromnie ale prawdę.
Kogrusia-Ballerina jest różyczka przypominającą hortensję,długo kwitnie no i jak na obrazku-piękna .
Neluś-wszystkie dary wkopane i podlane- i nich ręka B .. broni mnie przed następnymi roślinkami,które sama wyhodowałas.
Grządki zapchane!!!.
Nelu te moje Westerladny za płotem(nie widzę ich ale cieszą sąsiadki) są przepiękne-powiem nieskromnie ale prawdę.
Kogrusia-Ballerina jest różyczka przypominającą hortensję,długo kwitnie no i jak na obrazku-piękna .
Neluś-wszystkie dary wkopane i podlane- i nich ręka B .. broni mnie przed następnymi roślinkami,które sama wyhodowałas.
Grządki zapchane!!!.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Hanka 1

- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Nelu
Wszystkie kwiaty cudne ale najbardziej jestem zachwycona Eden.Lubię takie róże nietuzinkowe a ona taka jest.Mam młodziutką z jesieni-jeszcze nie kwitnie i chyba nie będzie w tym roku.
Wszystkie kwiaty cudne ale najbardziej jestem zachwycona Eden.Lubię takie róże nietuzinkowe a ona taka jest.Mam młodziutką z jesieni-jeszcze nie kwitnie i chyba nie będzie w tym roku.
Czy taka jest jej uroda ?Ja mam Pat Austina i mówię na niego wstydliwy Austin.Kwiaty też ma do dołu-może jak zmężnieje będzie "śmielszy"Alionuszka pisze:Szkoda tylko ,że nie ma zapachu,a kwiaty są tak gęste i ciężkie,że muszę od spodu je podziwiać ,tym bardziej po deszczu...![]()
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Eden naprawdę piękna... ciekawe kiedy zakwitnie moja...
- abeille
- 1000p

- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Neluś, no nie wiem co bardziej podziwiać u Ciebie, wszystko zachwyca oko
z róż każda cudna, no może Rose de Rescht najładniejsza,
albo New Dawn, uwielbiam ten delikatny kolorek jak panieński rumieniec,
bodziszek ogromniasty bombowy, lilia pełna cudna,
Wszystko cudne, a Ty nie haruj na działce tylko podziwiaj, czas harowania już minął
albo New Dawn, uwielbiam ten delikatny kolorek jak panieński rumieniec,
Wszystko cudne, a Ty nie haruj na działce tylko podziwiaj, czas harowania już minął
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- gagawi

- Od: 20 gru 2007, o 21:57
Nela- wracaj do zdrówka , nie choruje się wtedy, kiedy róże kwitną...i zapodaj Levender Lassie, proszę
- Zabeczka101059

- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Śliczna New Dawn dla mnie pastelowy róż,
moja niestety przemarzła ale odbija na razie paków nie widać
cdowny róż lili, a bodziszka tak wypasionego to jeszcze nie widziałam
zrosztą wszystkie masz roślinki śliczne

moja niestety przemarzła ale odbija na razie paków nie widać
cdowny róż lili, a bodziszka tak wypasionego to jeszcze nie widziałam
zrosztą wszystkie masz roślinki śliczne
- Alionuszka

Aniu już wszystkie nadwyżki co wysiałam rozdane i za rok mnie
,gdy będę chciała siać zbyt wiele...
Moje zachwyty nad Westerlandem były całkowicie podobne w pierwszym roku po posadzeniu...Nie można na nią nic złego powiedzieć...,zdrowa,pięknie pachnie,kolor różny w zależności od pogody ,temperatury...
Nie może się znudzić...
Haniu Eden rośnie mi dosyć wolno,a w pierwszym sezonie miał może 3 kwiaty i na tym skończył swą działalność ozdobną...co mnie trochę zniechęciło,ale przeczytałam na forum ,że on bardzo wolno zbiera się do pokazania prawdziwej rózy pnącej,więc czekam...Teraz ,czyli jej drugi sezon jest już bogatszy w kwiat,ale długopęd jeszcze w sferze marzeń...na razie coś nowego wschodzi ...może to ten upragniony długi pęd...
Kwiaty zaczęły wisieć po ostatnich deszczach ,ale widzę ,że niektóre patrzą w niebo...
Gabrysiu jak wkopana jesienią ,to teraz powinna przynajmniej jeden kwiat pokazać,jeżeli wiosną...to chyba dopiero za rok...
Wiesiu dzięki za wielkie pochwały...
już nie będę harować ,tylko odpoczywać,jutro wyjeżdżam na wycieczkę,z 5 dni mnie nie będzie ani w ogrodzie ,ani na forum...nie wiem jak ja to wytrzymam
,ale trzeba nieraz się trochę oderwać od roślin...
Chociaż tam gdzie jadę,rosarium do zwiedzania zaplanowane...
Grażynko jużem zdrowa jak rydz
,nie może być inaczej...jutro jada w świat...
Zrobiłam dwie fotki Lavender Lassie

na razie dużo kwiatów nie ma...bo młoda

Dzidziu a ja Ci ślicznie dziękuję...
Twoje kwiaty dopiero zachwycają,i ilość odmian ,które posiadasz...
Ja mam ograniczone możliwości...
New Dawn trochę szybko opada,ale nadrabia ilością nowych przyrostów...
Moje zachwyty nad Westerlandem były całkowicie podobne w pierwszym roku po posadzeniu...Nie można na nią nic złego powiedzieć...,zdrowa,pięknie pachnie,kolor różny w zależności od pogody ,temperatury...
Haniu Eden rośnie mi dosyć wolno,a w pierwszym sezonie miał może 3 kwiaty i na tym skończył swą działalność ozdobną...co mnie trochę zniechęciło,ale przeczytałam na forum ,że on bardzo wolno zbiera się do pokazania prawdziwej rózy pnącej,więc czekam...Teraz ,czyli jej drugi sezon jest już bogatszy w kwiat,ale długopęd jeszcze w sferze marzeń...na razie coś nowego wschodzi ...może to ten upragniony długi pęd...
Kwiaty zaczęły wisieć po ostatnich deszczach ,ale widzę ,że niektóre patrzą w niebo...
Gabrysiu jak wkopana jesienią ,to teraz powinna przynajmniej jeden kwiat pokazać,jeżeli wiosną...to chyba dopiero za rok...
Wiesiu dzięki za wielkie pochwały...
Grażynko jużem zdrowa jak rydz
Zrobiłam dwie fotki Lavender Lassie

na razie dużo kwiatów nie ma...bo młoda

Dzidziu a ja Ci ślicznie dziękuję...
New Dawn trochę szybko opada,ale nadrabia ilością nowych przyrostów...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Alionuszka

Kochani ,wyjeżdżam na parę dni,będzie relacja...bo pewnie Was zaciekawi...
Zostawiam parę zdjęć i do wirtualnego usłyszenia...

Charles Austin z jedynym kwiatem Cl.Chopin

Clematis Gen Sikorski

Zostawiam parę zdjęć i do wirtualnego usłyszenia...

Charles Austin z jedynym kwiatem Cl.Chopin

Clematis Gen Sikorski

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Witaj Nelu
Wpadłam do Ciebie przeskakując z innego wątku
. Przejrzałam u Ciebie wszystko od początku. Masz piękny ogród. Widać że kochasz roślinki a one odwzięczają Ci się pięknym kwitnieniem. Będę zaglądać do Ciebie teraz regularnie bo nie mogę się napatrzeć 
Wpadłam do Ciebie przeskakując z innego wątku