Pomidory z nasion od Kozuli

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Asik78
200p
200p
Od: 8 mar 2010, o 19:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasiona pomidorów od kozuli

Post »

Ida,aż ślinka cieknie :uszy
Pozdrawiam,Asia
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Rzuciłam palenie więc bzyczę ,aż sąsiednie wioski słyszą :!: :wink:
...biedny m ...i dzieci ...i moi kliencie ..
Awatar użytkownika
kozula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2008, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Nr 117 to krzyżówka do rozszczepiania , czyli każdy pomidor inny . Powinny tu być same zebry w różnych kolorach , Mogą mieć staśmione kwiaty ( pierwszy w gronie ).
Arabello , masz dorodnego nasiennika , oby tylko nie padł ofiarą zarazy albo szarej pleśni . Powinien mieć kilkaset kwiatów w gronie i 100 - 200 zawiązanych owoców .
Smoniko , Ido , pięknie Wam pomidory wiążą owoce .

Obrazek

Z nasion malinowej zebry wyrósł jeden krzak żółtej zebry i jeden o brązowych owocach , poza tym każda zebra jest inna . Pierwsza dojrzała smakowo nie powaliła . Za to malinowe nr 36 i 37 są smaczne i baardzo smaczne , w końcu po pięciu latach selekcji pod tym kątem łaski nie robią . Moja towarowa uprawa nie jest podobna do innych , bo każdy krzak jest inny . Za rok może wreszcie będą bardziej wyrównane .

Pozdrowienia , kozula .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
elik_49
1000p
1000p
Od: 15 mar 2009, o 20:51

Post »

Aniu oczu nie można oderwać od twoich pomidorków, i już ustawiam się w kolejce po nasionka ale które poradzą sobie w gruncie.
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
Awatar użytkownika
Asik78
200p
200p
Od: 8 mar 2010, o 19:50

Post »

kozulo,cuda te Twoje pomidorasy ;:109
I ja bym poprosiła o kilka nasionek na przyszły sezon :P
A kolejka będzie długa....
Pozdrawiam,Asia
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

kozulo nie mogę wyjść z podziwu dla Twoich pomidorów . Żałuję bardzo , że ja takich nie posiadam ,
strasznie mnie zaintrygowały te zebry , nie miałem pojęcia o takich pomidorach , chciałbym zobaczyć je na żywo i posmakować również .
Czy można gdzieś kupić Twoje pomidory ? sprzedajesz je ? , a może mam niedaleko do Ciebie , chętnie bym odwiedził Twoją plantację .
Mieszkasz w okolicach Dębicy ?Ale dużo pytań , mam nadzieję , że się nie pogniewasz na mnie .
gienia1230
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2008, o 11:49

Post »

Aniu, zapisałam grubym flamastrem - zebrać nasionka z 36 i 37.
Na widok Twoich pomidorów wypadła mi szczęka!
Moje ogołocone z porażonych liści dopiero wiążą owoce, zebrałam dojrzałych 6 sztuk (Dyno i Kmicic- a on bardzo był porażony), które jakimś cudem przetrwały te klęski, następne będą dopiero za parę tygodni.
Adamie, Kozula nie mieszka w pobliżu Dębicy, inaczej miałabym Anię pod ręką i mogłabym u niej nabywać doświadczenia z ogromną przyjemnością pomagając jej.
Pozdrawiam! Gienia.
mila1003
200p
200p
Od: 9 mar 2009, o 10:41

Post »

Gieniu zazdroszczę Ci tych dojrzałych pomidorów, bo moje w szklarni jakoś się nie popisują, no ale słońca nie ma więc to pewnie dlatego. Muszę chyba popstrykać fotki i wstawić bo coś mi się zdaje że jakoś za duże te opóźnienia są w tym roku.
MLODA1
500p
500p
Od: 2 kwie 2010, o 23:08

Post »

Kozulo pomidory są super, aż dech mi zaparło. Moje pomidory już odchorowały swoje i rosną, nawet już są małe pomidorki. Zapisałabym się do tej kolejki na nasionka, ale nie wiem czy było by dla mnie miejsce.
Dorcinda
500p
500p
Od: 4 maja 2009, o 14:51

Post »

MLODA1 pisze:Kozulo pomidory są super, aż dech mi zaparło. Moje pomidory już odchorowały swoje i rosną, nawet już są małe pomidorki. Zapisałabym się do tej kolejki na nasionka, ale nie wiem czy było by dla mnie miejsce.
Ida zrobiła zimą kawał dobrej roboty, rozesłała kozulowe nasionka, razem ponad 100 odmian, do kilkudziesięciu osób (w lutym doliczyła się chyba 73 osób, a nie był to jeszcze koniec), potem Kozula osobiście wysyłała jeszcze sporo nasion. Ja osobiście dostałam po kilka nasion z 14 odmian. Wniosek: jest mnóstwo kozulowych pomidorów "po ludziach" i myślę, że jesienią nie będzie problemu ze zdobyciem nasion z drugiej ręki, oczywiście jeżeli Kozula nie wyrazi sprzeciwu :)
Dorota
gienia1230
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2008, o 11:49

Post »

Dorciu, myślę dokładnie tak jak Ty. Będę zbierać nasionka z tych, które mnie i mojej rodzince posmakują i najlepiej zniosły te kataklizmy.
Wystarczy jeden pomidor i jest sporo nasionek, chyba,że się trafi tak jak mnie w ub. roku jeden owoc malinówki zupełnie bez nasionek.
aha, muszę jeszcze raz przejrzeć Kozulową listę, z których można zbierać nasionka a z których nie.
Pozdrawiam! Gienia.
kontra
200p
200p
Od: 12 kwie 2009, o 18:31
Kontakt:

Post »

Dorcinda pisze: Ida zrobiła zimą kawał dobrej roboty, rozesłała kozulowe nasionka, razem ponad 100 odmian, do kilkudziesięciu osób (w lutym doliczyła się chyba 73 osób, a nie był to jeszcze koniec), potem Kozula osobiście wysyłała jeszcze sporo nasion. Ja osobiście dostałam po kilka nasion z 14 odmian. Wniosek: jest mnóstwo kozulowych pomidorów "po ludziach" i myślę, że jesienią nie będzie problemu ze zdobyciem nasion z drugiej ręki, oczywiście jeżeli Kozula nie wyrazi sprzeciwu :)
Też miałam taki pomysł. I to nie tylko odnośnie kozulowych pomidorów, ale różnych innych też. Mam nadzieję, ze też zbiorę jakieś nasionka, choć na razie dopiero kwiatki są.
Awatar użytkownika
kozula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Obrazek

Dojrzewająca malinowa zebra . Zebry są dopiero na początku hodowli , więc nie wszystkie będą wystarczająco smaczne . Jeśli znajdę taką jak trzeba , zbiorę nasiona i udostępnię . Każda zebra na razie jest inna , więc równie dobrze najlepsza mogła trafić do kogoś z forumowiczów . Od następnego roku zaczną częściowo powtarzać cechy , więc wymiany będą pewnie kwitły .

Pozdrawiam , kozula .
Aniunia
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 25 cze 2010, o 23:49

Post »

Witam wszystkich serdecznie!! Z ogromnym zaciekawieniem śledzę ten watek a w szczególności rzecz jasna pomidory Kazuli. Nie wiem jak Ty robisz ze wychodzą Ci takie cuda ale na sam widok foto slinka kapie:) są przepiękne!! W tym roku po raz pierwszy bawię się w swoje warzywka, niewiele o nich wiem i tak dalej dlatego trafiłam na to forum i postanowiłam z wami zostać. Mam nadzieję że mnie przyjmiecie:) Patrząc na te cudne pomidorki zapragnęłam mieć takie i ja więc w przyszlym roku postaram się też wyhodowac swoje pomidorki:) pozdrawiam serdecznie i gratuluję wszystkim tak pięknych okazów .
Awatar użytkownika
kozula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniunia witmy , witamy i prosimy o doklejanie ogonków literkom . Jest to żmudne zajęcie , poprawianie jednak też .
Adamie S. , pomidory sprzedaję , niestety najbliżej Dębicy , to są w Przeworsku , oczywiście nie sterczę z nimi osobiście , bo kto by przy nich zasuwał . Po zalaniu wodą nie przezentują się najlepiej a owoce będą krótko . Jesienią będzie tylko malinowka , bo w końcu z czegoś trzeba żyć , a zebry póki co są tylko w niewielkiej ilości jako pomidory amatorskie .

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dojrzewające kolejne malinowe zebry . Wcześniejsza odpadła z dalszych zawodów ze względu na mierny smak . Selekcja smakowa wcale nie jest taka łatwa jak by się komuś wydawało . Do jesieni muszę wrąbać owoce z kilkuset krzaków .

Pozdrawiam , kozula .
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”