Mam i ja :D

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kasia86
500p
500p
Od: 14 lut 2010, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mam i ja :D

Post »

Grzdyl pisze:Stawiam się na rozkaz.:D
Kasia86 pisze:mają taka papierową strukturę
To nie papierowa struktura, lecz prawdziwy papier.:D Te "kwiatki" są przyklejone lub umocowane na szpilce.
Trudno dokładnie zidentyfikować tę roślinę ze względu na niewyraźne zdjęcie, na dodatek miał zbyt mało światła, gdyż nowy przyrost jest bardzo wyciągnięty. Na pewno jest to jakiś Cotyledon lub Crassula.
:shock: :shock: :shock: jestem wstrząśnięta, ale nie bardziej niż mój narzeczony, który przytargał tego kwiatka :;230 chciał go pójść reklamować ;:14 Przynajmniej wiadomo teraz o co chodzi... Swoją drogą to bestialstwo - tak zniszczyć kwiatka ;:224 Dziękuję za pomoc ;:108
Pozdrawiam ciepło:)
Moje wątki ---> Kasia86
Hoje i inne domowe na sprzedaż
Awatar użytkownika
Kasia86
500p
500p

Post »

:wit
Wiem, że to nieładnie, ale chciałam się pochwalić nowym nabytkiem ;:63 PÓŁKĄ NA BUTY :;230
Parapet w moim pokoju się uginał, a że mam tylko jeden, musiałam jakoś sobie radzić z prowizorycznymi kładkami, półkami itp.Wreszcie udało mi się przekonać mojego ;:167 do półki, która idealnie pasowała do mojej koncepcji. Oczywiście jego koncepcja polegała na gołych parapetach ale o tym nie warto mówić ;:14
W każdym razie, parapet mamy wąski, zatem standardowe półki na buty były zbyt głębokie (od 26cm a parapet 23cm:( ). Udało mi się wyszukać w internecie Pana, który określone wzory półek robi wedle zamówionych proporcji ;:138 Jak się przeprowadzimy, będzie służyła do butów ;:224 Przynajmniej tak obiecałam mojemu ;:167

Półka stoi na desce położonej pomiędzy parapetem, a komodą i pasuje idealnie.

Obrazek

Wreszcie jakoś poukładałam tematycznie maluchy i przedszkolaki - ledwo co się wszystko pomieściło - nie wiem jak sobie wcześniej bez tego radziłam :roll:
Na samym dole, jak widać fiołki, żłobek i przedszkole. Głębiej Hojki się ukorzeniają - wszystko dziwnie stoi ale przez ta pogode i kompeltny brak słońca poprzestawiałam je, aby chociaż trochę światła wyłapały.
Obrazek

Na środkowej półce maluchy sukulenty, tez hojki i chyba fiołki maluchy.
Obrazek

A tutaj zawartość komody - jeszcze bez ładu i składu - muszę coś wymyślić tutaj też.
Obrazek

A tak wygląda obecnie parapet - o niebo ulepszony :tan Prawie wszystko się mieści ;:108
Obrazek

Pozdrawiam Was bardzo ciepło w te ulewne i szare dni ;:4
Moje wątki ---> Kasia86
Awatar użytkownika
pati1311
500p
500p
Od: 11 cze 2009, o 01:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Półeczka super :wink: i pomysłowa ;:108
A ile cudności masz ;:196
Awatar użytkownika
daka
1000p
1000p
Od: 10 lut 2010, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ciekawe rozwiązanie na przedłużenie parapetu,bardzo masz dużą kolekcje. ;:138 ;:108
Moje wątki.
Pozdrawiam Damian.
Awatar użytkownika
Kasia86
500p
500p

Post »

:wit Raczej niedużą w porównaniu do innych na tym forum obecnych, tez nie mogę powiedzieć, że je kolekcjonuję - po prostu, chcę wszystkie :;230
Heh - ale tak serio to najbardziej podobają mi się wszelkie gatunki pnące, malutkie i urocze typu fiołki oraz każda roślina w kształcie małego drzewka... Nie wiem dlaczego mam takie preferencje :roll:

Pzdr
Moje wątki ---> Kasia86
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Ha ha miejsca brakuje jak u każdego :D
u mnie też brak miejsca a jeszcze tyle zielonych brakuje do kolekcji! :D
Awatar użytkownika
kubusiowa mama
500p
500p
Od: 1 kwie 2010, o 01:27

Post »

Super ta półka na buty, co nie jest na buty. hhihih
A tak poważnie, to możesz mi dać namiary na owego pana, co te półki robi?
Bo tak sobie pomyślałam, że może też bym coś takiego zastosowała... albo coś podobnego.:-)
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Kasiu jak Ty radziłaś sobie jak nie miałaś tej półeczki :shock:
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Kasia86
500p
500p

Post »

kubusiowa mama Nie posiadam namiarów na niego - przypadkiem znalazłam go w necie, a całą sprawę załatwiliśmy na All... Wszystkie maile dotyczące transakcji wywaliłam - teraz widzę, że to było posunięcie bez sensu :roll: Ale na All możesz poszukać ---> tam jest naprawdę dużo do zaoferowania i może tego kolesia tez znajdziesz ;:108

treissi nie mam pojęcia - serio - jakieś prowizoryczne przedłużenia parapetu itp robiłam ale jak to wcześniej stało to nie wiem ;:224
Moje wątki ---> Kasia86
Awatar użytkownika
kubusiowa mama
500p
500p
Od: 1 kwie 2010, o 01:27

Post »

No szkoda, że maili nie ma i namiarów na półeczkowego pana też nie ma, ale zrobię tak jak mówisz i poszukam na allegro.
Awatar użytkownika
Kasia86
500p
500p

Post »

Witam Was po przerwie.
U mnie małe zmiany - wszystko wystrzeliło jak tylko słoneczko bardziej poświeciło.

Może na początek moje kilka Hojek, które nie chciały mi się ukorzenić. Bella, którą dostałam, była w bardzo kiepskim stanie - już myślałam, że trzeba będzie wyrzucać. Lecz wpadłam na pewien pomysł. Ponieważ z bellą i compactą miałam największy problem aby ukorzenić - postanowiłam iść na żywioł i do butelki nasypać kamyczków, w to włożyć te niesfornice i zalać wodą. Te kamyki to zwykła szara mieszanka kamyczków, której tony zostały po likwidacji akwarium.

Słuchajcie! po tygodniu trzy-centymetrowe korzonki! :shock:

Już obie są w ziemi.

Obrazek Obrazek

Tak samo postąpiłam z TĄ. Nie dość, że po tygodniu puściła korzenie to po przesadzeniu do ziemi również po tygodniu puściła pędy z dołu i z góry. Nazwę ją tygodniówka :lol:
(Przepraszam za kiepskie zdjęcie) Prosiłabym o rozpoznanie w miarę możliwości.

Obrazek

Wczoraj podobnie potraktowałam calycinę, której gwiazdorzenie już mnie irytuje. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Obrazek

***********************************************************************************

Posiadam również coś, co myślałam, że hoją jest lecz teraz bardziej mi to podchodzi pod AESCHYNANTHUSA? Chyba tak to się pisze. Nie wiem co to - proszę o pomoc ;:180

Obrazek

Bardzo pozdrawiam.
Moje wątki ---> Kasia86
Awatar użytkownika
Antilia
1000p
1000p
Od: 15 maja 2010, o 17:13

Post »

Ale gęsto od kwiatków :D piękna kolekcja :)
Pozdrawiam, Izabela :)
Antilia i kwiatki :)
Poszukuję stapelii! Jeśli masz, daj znać!
Awatar użytkownika
esti42
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 14:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Kasiu :wit
Czy to ode mnie te hojki tak ci wybujały :?: :?: ;:138
Jeśli tak to ta którą nie wiesz to była australiska :lol:
Niech cię teraz cieszy ich szybki wzrost ;:108 a pamiętam jak właśnie pisałaś że są w kiepskim stanie widzisz wystarczy im trochę serduszka i zobacz jakie wdzięczne :tan :tan
JESTEM JAK MOTYLEK , KIEDY ZNIKNĘ NIKT TEGO NIE ZAUWAŻY
Pozdrowionka ASIA :)
Awatar użytkownika
Kasia86
500p
500p

Post »

esti42 tak, to te od Ciebie :tan Dzięki za podpowiedź :)
Bardzo się cieszę ale jednocześnie nie dowierzam, że to się tak szybko dzieje :shock: Poza tą moją carnosą nieszczęsną to moje pierwsze hoje.
Widocznie hoje od Ciebie są magiczne :D A compacta ma już dwa takie malutkie nowe listeczki :tan

Calycinę od Lidki mam i jeszcze nie padła więc jestem dobrej myśli ;:108

Antilia Gęsto, bo bardzo mało miejsca ;:224 Dziękuję, lecz mój zbiór to nic w porównaniu do kolekcji niektórych tutaj ;:108

Pozdrawiam.
Moje wątki ---> Kasia86
Awatar użytkownika
Doti
1000p
1000p
Od: 29 kwie 2010, o 13:42

Post »

Hejka Kasiu :wit niezłe masz parapeciki,pieknie zapchane :D Grubosze cudne i peperomia milaśna ;:138
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”