W.o... Kotach 4cz. (07.2008 - 12.2010)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W.o... Kotach 4cz. (08.07-...)

Post »

Frida, mój czarny Mamba dostał z wiatrówki na dworze, ale zrobiłam wielką aferę i smarkacze przestali strzelać do gołębi i kotów.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Awatar użytkownika
pati1311
500p
500p
Od: 11 cze 2009, o 01:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja też nie mogę tego znieść,że niektórzy tak traktują zwierzęta...
jak oni mogą??Strzelać..kopać i co tam jeszcze nie wymyślą..
Sami powinni dostać z wiatrówki:evil: :evil:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
elik_49
1000p
1000p
Od: 15 mar 2009, o 20:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No właśnie czym się kierują że w taki sposób gnębią biedne kociaki. Ludziom przeszkadzają chyba tylko dlatego że są,wiem jak niektórzy na moich działkach przepędzają koty z powodu szkód jakoby miały wyrządzać, niejeden był mocno poraniony, po uszkadzane kręgosłupy. W ubiegłym roku nawet pojawiła się informacja o zakazie dokarmiania kotów pod groźbą jakiegoś tam paragrafu, dla mnie to absurd bezdusznych ludzi.
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Dlatego ja nie wypuszczam moich kotów luzem.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

U Nas niestety też pojawiali się chłopcy z wiatrówką :( Pies sąsiadki oberwał w głowę... Na szczęście nic się nie stało. Ale po tym zdarzeniu już nie strzelają.

Ja też wolałabym, żeby moje kociaki były na noc w domu, ale one nie chcą i co zrobić. W dzień siedzą w domu, albo na podwórku, nocą śpią w stodole sąsiadów, więc przynajmniej wiem gdzie są.
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
koniczynka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2008, o 19:06

Post »

jejku dla czego w ludziach jest tyle bestialstwa
rasa ludzka jest okropna :!:
Awatar użytkownika
Izula
200p
200p
Od: 12 cze 2008, o 18:45

Post »

Ja osobiście znam kilka osób które wręcz nie cierpią kotów :cry: Te osoby nie stanowią zagrożenia dla zwierzaków ale nie chcą mieć z nimi nic wspólnego .... Nie wiem skąd w nich taka odraza, być może z niewiedzy .... w zasadzie ja sama jak już wcześniej pisałam nigdy nawet nie przepuszczałam że koty potrafią być ..... takie przyjacielskie, towarzyskie i na przekrór panującemu stereotypowi - mądre :oops: . Ech, szkoda nam zwierzaków, gardzimy ludźmi którzy znęcają się nad stworzeniami a tak naprawdę co tu dużo mówić .... jeśli między ludźmi jest tyle nienawiści, potrafimy posunąć się do tak bestialskich czynów między sobą ......

- Byliśmy u weta na zastrzyku :roll: nosimy już tydzień kubraczek i od dziś dodatkowo kołnierz :roll: - jeszcze cały tydzień :evil:
Matko, ja chyba oszaleję :?
Awatar użytkownika
Tula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2009, o 15:00

Post »

Izula pisze:Ja osobiście znam kilka osób które wręcz nie cierpią kotów :cry: Te osoby nie stanowią zagrożenia dla zwierzaków ale nie chcą mieć z nimi nic wspólnego .... Nie wiem skąd w nich taka odraza, być może z niewiedzy ....
... a być może po prostu: nie cierpią kotów i nie chcą mieć z nimi nic wspólnego... Ja nie cierpię host i nie chcę ich na mojej posesji nie z niewiedzy o ich pięknie, ale po prostu... nie cierpię ich. Nie wszyscy lubią koty i nie wszyscy zachwycają się hostami. Pozwólmy ludziom samym decydować, co im się podoba i do których zwierząt czują sympatię.
Poziomki uzyskujemy przez przewracanie pionków.
Awatar użytkownika
meluzyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sie 2009, o 10:43

Post »

To raczej naturalne, że są ludzie nie lubiący takich czy innych zwierząt podczas gdy inni się nimi zachwycają. Nie cierpię pająków, a inni je hodują i uważają, że są piękne. I dobrze. Podobnie jest ze wszystkim co nas otacza, co jemy, itd.
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2008, o 13:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja bym nie rozpatrywała tego w kategorii lubi - nie lubi. Nie wymagam od ludzi, aby lubili moje koty, czy koty w ogóle, nie! Ale by szanowali zwierzęta. To są żywe istoty, więc proszę o szacunek dla życia.
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Nie lubisz host i ich nie masz. Nie lubisz kotów to ich nie masz. Ale czy tępisz hosty innych ludzi i ich zachwyty nad nimi?
Kot to żywe stworzenie, więc ok nie chcesz mieć takiego w domu ok, ale strzelanie dla zabawy?
Pozdrawiam, Justyna
Awatar użytkownika
meluzyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sie 2009, o 10:43

Post »

Frida pisze:Ja bym nie rozpatrywała tego w kategorii lubi - nie lubi. Nie wymagam od ludzi, aby lubili moje koty, czy koty w ogóle, nie! Ale by szanowali zwierzęta. To są żywe istoty, więc proszę o szacunek dla życia.
Można kogoś nie lubić, a jeśli tak już jest, to się po prostu tego kogoś unika. Natomiast pastwienie się nad kimkolwiek, to już jest dewiacją, która powinna być ścigana z KK.
Awatar użytkownika
Tula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2009, o 15:00

Post »

Mala_MI pisze:Nie lubisz host i ich nie masz. Nie lubisz kotów to ich nie masz. Ale czy tępisz hosty innych ludzi i ich zachwyty nad nimi?
Kot to żywe stworzenie, więc ok nie chcesz mieć takiego w domu ok, ale strzelanie dla zabawy?
Yyy... Mala_MI... pomieszałaś deczko. Nie pochwalam znęcania się nad zwierzętami, w tej kwestii mamy chyba identyczne zdanie. Odnosiłam sie do fragmentu wypowiedzi Izuli, który zacytowałam. A tam jak wół stoi: "Te osoby nie stanowią zagrożenia dla zwierzaków ale nie chcą mieć z nimi nic wspólnego .... Nie wiem skąd w nich taka odraza, być może z niewiedzy ...."
Nie podoba mi się podejście "nie zachwyca się kotami = zły człowiek, maltretuje zwierzęta". Albo "nie zachwyca się kotami = nic o nich nie wie". Stąd niedaleko do fanatyzmu rodem z kocich for, gdzie świat dzieli się na dobrych czyli "nas" oraz na resztę świata, tych złych lub nieuświadomionych. Istnieją ludzie, którzy nie skrzywdziliby kota, ale nie chcą mieć z nim nic wspólnego. I oni też mają prawo żyć w spokoju.
Poziomki uzyskujemy przez przewracanie pionków.
Awatar użytkownika
mazia77
50p
50p
Od: 17 maja 2010, o 15:56

Post »

Witam śliczne kotki a ja chciałam Wam przedstawić moja kotkę Mruczysławę ,dwa lata temu wybrałam się na grzyby i w lesie ją znalazłam maluśką .....
Pozdrawiam
Obrazek
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

nie, nie - ja rozumiem, że ktoś nie przepada :)
Ja nie przepadam na szczurkami, myszkami itd - acz to raczej u mnie jakaś fobia jest, której może kiedyś spróbuję się pozbyć.
Pozdrawiam, Justyna
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”