Hostowisko prezentuje się wspaniale, takie dorodne okazy... Nieważne, że popularne, są piękne
Ogródek Doroty - dodad
- kubanki
 - Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 sie 2008, o 16:34
 - Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Doroty - dodad
Dorotko, piękne dorodne azalie rosną u Ciebie w ogrodzie. Ja dopiero w tym roku kupiłam pierwsze krzewy, na razie 4, ale mam Irene Koster  
 Bardzo mi się u Ciebie podoba, ale na taką, to ja sobie poczekam...
Hostowisko prezentuje się wspaniale, takie dorodne okazy... Nieważne, że popularne, są piękne

- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22

Witam w słoneczny dzień. Mam nadzieję, że cały taki będzie  

Aniu, kijanki już "dostają nóżek" To znak, że niedługo będą małe żabki
 U nas w okolicy sporo jeziorek i podmokłych bagienek, więc żabki na pewno co roku do mnie trafią.
Grażynko, wiem, niestety
 Mam plan uruchomić wkrótce kaskadę i ta będzie trochę czyścić wodę a poza tym roślinki się może troszkę postarają  
 Tok, ostatnie zdjęcie to żylistek wysmukły 'Nikko'. Prawda, że ładny?
Elsi, podobno pod pestkowymi typu wiśnia, czereśnia, śliwa nie bardzo sprawdzają się hosty. czytałam o tym gdzieś na forum. Niestety liczę się z tym, że spadające jabłka poczynią troszkę szkód. Myślę nag jakimś wynalazkiem chroniącym hosty. Jak wpadnę na jakiś pomysł to się pochwalę. Hosty rzeczywiście kilkuletnie. Kilka nowych nabytków, a reszta wiekowa. Po murze pnie się bluszcz. Troszkę ucierpiał tej zimy, ale już ładnie się regeneruje.
Małgoś, dziękuję

Moniko, to żylistek wysmukły 'Nikko', mały bardzo wdzięczny krzew.
Aniu, witam cie serdecznie. U ciebie azalie i rh będą miały jak u Pana Boga za piecem. warunki wprost wymarzone. 'Irene Koster' pachnie oszałamiająco. U mnie teraz w ogrodzie aż kręci w nosie od zapachu. Mój krzew ma już kilka ładnych lat, ale minie ani się nie obejrzysz. Też uważam, że hosty najważniejsze aby były ładne i bez chorób.
Jeszcze troszkę azalii. Póki kwitną

Aniu, kijanki już "dostają nóżek" To znak, że niedługo będą małe żabki
Grażynko, wiem, niestety
Elsi, podobno pod pestkowymi typu wiśnia, czereśnia, śliwa nie bardzo sprawdzają się hosty. czytałam o tym gdzieś na forum. Niestety liczę się z tym, że spadające jabłka poczynią troszkę szkód. Myślę nag jakimś wynalazkiem chroniącym hosty. Jak wpadnę na jakiś pomysł to się pochwalę. Hosty rzeczywiście kilkuletnie. Kilka nowych nabytków, a reszta wiekowa. Po murze pnie się bluszcz. Troszkę ucierpiał tej zimy, ale już ładnie się regeneruje.
Małgoś, dziękuję
Moniko, to żylistek wysmukły 'Nikko', mały bardzo wdzięczny krzew.
Aniu, witam cie serdecznie. U ciebie azalie i rh będą miały jak u Pana Boga za piecem. warunki wprost wymarzone. 'Irene Koster' pachnie oszałamiająco. U mnie teraz w ogrodzie aż kręci w nosie od zapachu. Mój krzew ma już kilka ładnych lat, ale minie ani się nie obejrzysz. Też uważam, że hosty najważniejsze aby były ładne i bez chorób.
Jeszcze troszkę azalii. Póki kwitną

- 
				iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
 - Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
 - Kontakt:

Pięknie u Ciebie Dorotko, ja też lubię zapach azalii, tylko musi być słonecznie, bo w deszczu to nie chcą pachnieć. 

- kogra
 - Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02

Przepiękny ten żylistek .
Szkoda, że ta pogoda taka marna, pewno szybko deszcz zniszczy jego kwiaty.
A byłoby na co popatrzeć i nacieszyć oczy.

Szkoda, że ta pogoda taka marna, pewno szybko deszcz zniszczy jego kwiaty.
A byłoby na co popatrzeć i nacieszyć oczy.
Grażyna.
kogro-linki

kogro-linki
- 100krotka

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
 - Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Śliczności...Irene Koster to był dobry wybór, sama sobie gratuluję ;-) ale na taką jak Twoja przyjdzie mi poczekać...
Żabie śpiewy wieczorem są fantastyczne

Żabie śpiewy wieczorem są fantastyczne
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka

Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- Zielona_Ania

- Od: 2 mar 2010, o 17:40

Jak patrzę na Twoje azalie, piękne azalie, to już wiem, że moim przeznaczyłam za mało miejsca...Ile lat mają Twoje? A ja nawet nie wiedziałam, że azalie pachną...Kolejny clematis... To Multi Blue?

- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
 - Kontakt:

Wygląda na Multi Blue  

Dorotko, piękne azalie, na Irene Koster długo polowałam i nie upolowałam

Dorotko, piękne azalie, na Irene Koster długo polowałam i nie upolowałam
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32

Dorotko masz piękne, rozrośnięte azalie.
U mnie poprzemarzały pąki kwiatowe.
Czy ten klematis, to już w tym roku Ci zakwitł?

U mnie poprzemarzały pąki kwiatowe.
Czy ten klematis, to już w tym roku Ci zakwitł?
- dodad

Igo, azalie pachną słodko. Moja najbardziej pacvhnaca rośnie pod zachodnią ścianą więc jak po południu słońce przygrzeje to zapach roznosi się po całym ogrodzie. Moje najstarsze okazy mają już około 10 lat.
Grażynko, żylistek jeszcze jakoś się trzyma, ale jak dalej będzie padać to marnie to widzę

Aguś, żabi koncert wieczorem to jest to

Aniu, bardzo lubię paprocie, dokupiłam kilka ale niestety nn. Zrobię zdjęcia to może ktoś rozpozna

Marto, to prawda, azalie potrzebują trochę miejsca, ale z drugiej strony dobrze znoszą przesadzanie więc nie ma poroblemu. Oj pachną, pachną. Sama się przekonasz

Tak, clematis to nowy nabytek 'Multi Blue'
Aniu, to stara odmiana azali i chyba rzeczywiście dosyć trudno ją dostać. Wiem, że wiosną miała je Ewa-kocica. Napisz do niej może jeszcze jakaś się u niej ostała.
Tajeczko, clematis to tegoroczny nabytek, kupiony z pąkami. I u mnie kilka azalii straciło pąki przez tą zimę
 .

Grażynko, żylistek jeszcze jakoś się trzyma, ale jak dalej będzie padać to marnie to widzę
Aguś, żabi koncert wieczorem to jest to
Aniu, bardzo lubię paprocie, dokupiłam kilka ale niestety nn. Zrobię zdjęcia to może ktoś rozpozna
Marto, to prawda, azalie potrzebują trochę miejsca, ale z drugiej strony dobrze znoszą przesadzanie więc nie ma poroblemu. Oj pachną, pachną. Sama się przekonasz
Tak, clematis to nowy nabytek 'Multi Blue'
Aniu, to stara odmiana azali i chyba rzeczywiście dosyć trudno ją dostać. Wiem, że wiosną miała je Ewa-kocica. Napisz do niej może jeszcze jakaś się u niej ostała.
Tajeczko, clematis to tegoroczny nabytek, kupiony z pąkami. I u mnie kilka azalii straciło pąki przez tą zimę
- dodad

Ponieważ wątek strasznie się rozrósł zapraszam do drugiej części http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=34984 

]