U Aneci.

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Lily85
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 8 maja 2010, o 01:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: U Aneci.

Post »

Obrazek

Crassulki?? muszę zaraz poszperać w sieci i się douczyć, bo pierwsze słyszę :oops:

W każdym razie obie - świetne, a ta druga - śmiszna, przypomina małe kapustki :D
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

crassule fajne,czaderskie :d ta druga ostatnio widziałam w kwiaciarni, fajne
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p
Od: 17 sie 2009, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziękuję za odwiedzinki ;:180
treissi pisze:Anetko śliczne nowości :) Ja ostatnio zdobyłam kawałeczek tej drugiej :)
widziałam Moniczko Twoje zdobycze świetne są i zauważyłam że crasulki dość szybko rosną więc niedługo będziesz miała z nich ładne krzaczki.

kati-1976 pisze:Anetko, no to wymianka :?:
A jeśli chodzi o portulacaria, faktycznie idealnie nadaje się na formowanie drzewka bonsai.
to czekamy obie na listonosza :uszy
APe pisze:No proszę Anetka zachorowała na mućkomanię :;230
a co mąż w końcu rolnik z wykształcenia a my żadnej mućki do tej pory nie mieliśmy :;230
daka pisze:Aneto piękny kolorowy i zadbany ogródek,nowe grubosze bardzo ładne i duże. :tan
dziękuję Damianku.
pingu pisze:O, jakie ładne krasulki :uszy No to wpadłaś, teraz tylko parapety powiększać
Pati na szczęście te roślinki idą na taras a tam jest z 35 m2 więc jeszcze coś się zmieści a i zimowanie chyba będę miała większe dla nich bo mężuś graż zbudował i ociepla więc powinny przetrwać.
elaipawel4 pisze:Anetko wspaniale nowy wirus Cię dopadł ;:138 i jaki piękny :wit
Elu dopadł i nie puszcza ale tak bardzo się nie broniłam, oczywiście nie będzie tu żadnych wariacji w tej kwestii, po prostu jak trafię gdzieś na fajne to świetnie jak już żadna inna nie dojdzie to też się nic nie stanie
APe pisze:Anetko ;:63 piękniusi ogródek,a w nim wypatrzyłam cudownego tulipanka(biało-zielony)
Aniu kupiłam je u nas w tym ogrodniczym i nawet cebulki się zgadzały z opisem bo już wszystkie widać kolory choć niektóre bardzo późne bo dopiero teraz pączki rozwijają, resztę wstawię może w weekend bo też fajne.

Lily85 witaj u mnie ;:7 ta pierwsza to nie crasulka tylko Portulacaria afra, przepraszam za wprowadzenie w błąd :oops: też muszę jeszcze poczytać bo jest ich tyle że aż w głowie się kręci od nazw.
zeberka4 pisze:crassule fajne,czaderskie :d ta druga ostatnio widziałam w kwiaciarni, fajne
Zeberko i moja jest z kwiaciarni, kupiłam z niej wszystkie trzy rodzaje sukulencików i cissusika australijczyka a pani kwiaciarenka stwierdziła że chyba lubię kwiatki skoro tyle kupuję, dobrze że nie chwaliłam się że w domu busz bo by stwierdziła że wariat ze mnie
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

anetta pisze:widziałam Moniczko Twoje zdobycze świetne są i zauważyłam że crasulki dość szybko rosną więc niedługo będziesz miała z nich ładne krzaczki.
Chyba nie będzie tak pozytywnie :( Rano podejrzałam jak sobie radzą i hobbitek troszkę gnije :( Obcięłam końcówkę, ale czarno to widzę, a na nim zależało mi najbardziej...
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p

Post »

Szkoda, a może przesusz go trochę i dopiero zasadź. Za mną też chodzi ta roślinka ale nie mogę jej wypatrzeć w żadnej kwiaciarni.
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p

Post »

Zobaczcie co dostałam od Naszej Edytki same cudeńka o których marzyłam już od dawna:
Obrazek Obrazek
a także od Kasieńki Kati cudne sukulenty:
Obrazek

oraz zakupione passiflorki: caruela, alata i constance eliot oraz fuksje z "fuksjany" i dwie z kwiatkami z biedrony:(na arazie jeszcze ubogo wyglądają ale niech tylko ciepełko w końcu będzie tomam nadzieję że się rozrosną i zakwitną)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anetko ale masz nowości :shock: Super! Kwietniczek rewelacja. Ale będzie pięknie jak roślinki się na nim rozrosną!
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p

Post »

Igor o tak, jestem w siódmym niebie normalnie, lubię ten stan ;:60

Moniś dzięki ;:196 kwietniczek jest bardzo stary dostałam go od babci, pomalowałam i zawsze służy mi do tarasowych, nie jest aż taki ładny ale mam sentyment do niego :wink:
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anetko mnie się bardzo podoba. A jak roślinki się rozrosną to już w ogóle cudny efekt będzie :)

Zobacz pw :wink:
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

Anetko ile maluszków :shock:
Kwietniczek prezentuje się super ;:138
Nie wiem czy dobrze widzę ale chyba mamy takie same fuksje tzn. kolorki kwiatów :wink:
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p

Post »

Aniu te co kwitną to różowo fioletowa i różowo biała z biedrony a te z fuksjany mają być takie :Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Anetko jak urosną i nam pokażesz to będzie raj :) tyle cudnych nowości
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

To coś mi się przewidziało :oops: Moje mają kwiatuszki różowo-białe i biało-fioletowe :wink:
A ta z 'fuksjany' to ma śliczne sukieneczki :wink: Ale się będzie działo jak tak wszystkie zakwitną ;:108
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p

Post »

Aniu bo z daleka zdjęcie zrobione a one po wierzchu rzeczywiście białe są.
Celinko żeby tylko chciały u mnie zakwitnąć choć każda po jednym kwiatku ale bym się cieszyła
Awatar użytkownika
Kasia.N
1000p
1000p
Od: 10 cze 2009, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Anetko, paczki dostałaś rewelacyjne! Niech teraz tylko pięknie Ci wszystko rośnie :) Zakupy również niezwykle udane. Fuksje z "Fuksjany" pięknie rosną, więc z pewnością i u Ciebie będą. Ale będzie kolorowo, śliczne odmiany wybrałaś :)
A i mi kwietnik b. się podoba, ja uwielbiam takie starocie :D
Pozdrawiam, Kasia
Moje domowe
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”