dala pisze:
Lubię bardzo jak pokazujesz większe fragmenty swojego ogrodu, bo nawet na forum takich ogólnych ujęć jest bardzo mało. Większość z nas woli pokazywać pojedyncze kwiatki, które są zawsze ładne i "bezpieczne".
Ale dopiero na takich "szerszych" fotkach widać jaki jest ogród naprawdę i tylko one są w stanie oddać jego urodę
Dalu , dziękuję. Masz rację - dopiero zdjęcia rozległych fragmentów ogrodu pokazują , jaki rzeczywiście jest ogród . Ja takich właśnie zdjęć szukam na forum , w cudzych ogródkach ,choć faktycznie jest ich niewiele. Lubię też zdj. "z lotu ptaka" , no , ale te dość trudno zrobić , a plany ogrodów to dla większości z nas wyższa szkoła jazdy , więc nie ma ich prawie wcale...
Sama od jakiegoś czasu pracuję nad sporządzeniem rzetelnego planu mojego ogrodu , w odpowiedniej skali , z uwzględnieniem większości stałych nasadzeń i elementów tzw. małej architektury, ale ... końca nie widać. "Kiedyś" to może skończę - wtedy Wam zaprezentuję
Zielony KRASNAL wtopił się w zieleń, obok szpaler z kulistych ŻYWOTNIKÓW wzdłuż chodniczka( wciąż czeka na przycięcie).

Na balkonie rozszalały się podzielone wczesną wiosną PAPROCIE i PELARGONIE , które nieśmiało wypuszczają pierwsze kwiatki.
To ukorzeniona przeze mnie DATURKA . W ukorzenianie bawiłam się po raz pierwszy, tym bardziej cieszy mnie ,że roślinka ma się dobrze:) Nie wiem tylko , czy zdoła jeszcze w tym roku zakwitnąć ? Poczekamy- zobaczymy.
Kolejne zdjęcia może nie z"z lotu ptaka" ale z wysokości I-ego piętra.