Może uda mi się kupic nasionka w tym roku -

byle nie za nisko
 byle nie za nisko  wiem, bo sama mam taki niby-trawnik
 wiem, bo sama mam taki niby-trawnik   

Wrzosowisko wygląda również bardzo interesująco...No i magnolia zakwitła cudownie...Piękna wiosna u Ciebie
  Wrzosowisko wygląda również bardzo interesująco...No i magnolia zakwitła cudownie...Piękna wiosna u Ciebie 

Targi uwielbiam pasjami. Jeździłam tam nawet wtedy gdy jeszcze nie miałam działki
 Targi uwielbiam pasjami. Jeździłam tam nawet wtedy gdy jeszcze nie miałam działki  A prawdą jest, że zawsze na coś się skusimy gdy mamy wybór.
 A prawdą jest, że zawsze na coś się skusimy gdy mamy wybór. . Dałam Ani trochę nasion i u Niej wyrosła. Te tulipany przy pieńku to zeszłoroczny nabytek " Princessa Irene". Są śliczne. Zdjęcie nie oddaje całego ich uroku. Żałuję, że tylko 3 cebulki kupiłam.
 . Dałam Ani trochę nasion i u Niej wyrosła. Te tulipany przy pieńku to zeszłoroczny nabytek " Princessa Irene". Są śliczne. Zdjęcie nie oddaje całego ich uroku. Żałuję, że tylko 3 cebulki kupiłam. ). Po obiedzie poszłam na działkę i z radością stwierdziłam, że problem sam się rozwiązał. Mszyc nie było! Nie wiem gdzie się podziały. Może były tylko przelotem i odleciały...Wróbelki ich raczej wszystkich nie zjadły...
 ). Po obiedzie poszłam na działkę i z radością stwierdziłam, że problem sam się rozwiązał. Mszyc nie było! Nie wiem gdzie się podziały. Może były tylko przelotem i odleciały...Wróbelki ich raczej wszystkich nie zjadły...
 - epimedium czerwone
 - epimedium czerwone - fiołek palczasty pięknie się spisał - w zeszłym roku podejrzewałam go, że wcale nie ma kwiatów
 - fiołek palczasty pięknie się spisał - w zeszłym roku podejrzewałam go, że wcale nie ma kwiatów - na starych liliowcach już dużo pąków
 - na starych liliowcach już dużo pąków

Niebawem zacznie kwitnąć jedna z moich, pozostałe raczej mnie kwieciem nie zaszczycą
  Niebawem zacznie kwitnąć jedna z moich, pozostałe raczej mnie kwieciem nie zaszczycą   

trzeba będzie upolować na jesieni
 trzeba będzie upolować na jesieni