Basiu cień daje cyprysik japoński Bouleward przycięty w taki śmieszny grzybek, mam takie dwa nazywam je "czupiradełka"
Witaj Agnieszko, ale ja dawno u ciebie nie byłam zaraz polecę zobaczyć co tam kwitnie w twoim pięknym ogrodzie

A co do mojego zamówienia to w sumie ma być 19 żurawek. W lipcu mają przyjść te nowinki, min. Golden Zebra i Sweet Tea - one są takie piękne. Największy problem to to, że one lubią cień, lub półcień. A co to właściwie jest półcień

W moim ogrodzie cień jest tylko pod płotem południowym, bo sąsiedzi mają już duże thuje. Weszłam kiedyś na wątki Piterka o żurawkach i tam pokazywane są te same żurawki - jedni je sadzą w cieniu a inni w pełnym słońcu. Różnica to wybarwienie liści.
A czy ja się tu chwaliłam jakie ja dostałam skarby od Czereśniowej Basieńki. Ta kochana kobieta wykopała pół swojego ogrodu i obdarowała mnie rojnikiem, niezapominajkami niebieskimi i białymi, pierwiosnkami, miodunką, orlikami, żurawką

, tawułką kwitnącą na różowo, floksami, hibiskusem, daliami i jeszcze dwie roślinki co zapomniałam co to jest

(to dwa ostatnie zdjęcia)