Zima ma się już ku końcowi, za chwileczkę skończą się mrozy, słonko mocniej zagrzeje i zewsząd wyjdą z ukrycia zielono zakręceni ludkowie ze szpadlami, grabiami, motyczkami i zaczną grzebać w ziemi, sadzić, przesadzać, przycinać, obkopywać... i z iskrą w oku będą to czynić od świtu do nocy..... i ja do tych ludzików też będę należeć

A teraz streszczenie mojego ogrodu:
1. Pierwsza rabata jaka powstała w moim ogrodzie zwana przeze mnie "mini iglaki" - w tym roku jest plan aby poszerzyć ją na całą skarpę - co wyjdzie z tego planu czas pokarze

2. Kolekcja hortensji na tyłach domu oraz obrośnięta winobluszczem pozostałość po starej jabłonce

3.Moja duma - zaczątek kolekcji żurawek, którą mam zamiar powiększyć dzięki naszej ukochanej koleżance Igusi

4. Rododendrowisko

5. Rabata zwana "połączona", której celem jest osłonięcie przed ciekawskimi ślepiami zakątka wypoczynkowo - biesiadnego
 , a jej druga część to moje ukochane wrzosowisko
, a jej druga część to moje ukochane wrzosowisko  

, ślicznie ślicznie zapomniałam jak u Ciebie ślicznie. Marzy mi się też taki zakątek żurawkowy..... czy one dobrze rosną ci w słońcu? bo ponoć lepiej w półcieniu....
 , ślicznie ślicznie zapomniałam jak u Ciebie ślicznie. Marzy mi się też taki zakątek żurawkowy..... czy one dobrze rosną ci w słońcu? bo ponoć lepiej w półcieniu....

Dajesz folię pod korę?
 Dajesz folię pod korę?

dostałam dwa dni temu, że wszystko będzie, oprócz jednej dalii mojej
 dostałam dwa dni temu, że wszystko będzie, oprócz jednej dalii mojej  

Moje żurawki rosną w takim raczej małym cieniu, bo u mnie o cień trudno i jedynie ta pomarańczowa żurawka Creme brule trochę mi sie przypalała, ale wsadziłam ją za krzaczek ostrokrzewu i już jest lepiej. Kocham żurawki, one są takie piękne cały rok.
  Moje żurawki rosną w takim raczej małym cieniu, bo u mnie o cień trudno i jedynie ta pomarańczowa żurawka Creme brule trochę mi sie przypalała, ale wsadziłam ją za krzaczek ostrokrzewu i już jest lepiej. Kocham żurawki, one są takie piękne cały rok.