Ten cień to z owocowego drzewa?

iwa27 pisze:Wiem, wiem obiecałam fotorelacje w niedzielę, ale musicie wziąć poprawkę na mój Internet. Jako pierwsze prezentuję wam moją pierwszą dostawę żurawek od Igusi

A co do mojego zamówienia to w sumie ma być 19 żurawek. W lipcu mają przyjść te nowinki, min. Golden Zebra i Sweet Tea - one są takie piękne. Największy problem to to, że one lubią cień, lub półcień. A co to właściwie jest półcień
 A co do mojego zamówienia to w sumie ma być 19 żurawek. W lipcu mają przyjść te nowinki, min. Golden Zebra i Sweet Tea - one są takie piękne. Największy problem to to, że one lubią cień, lub półcień. A co to właściwie jest półcień  W moim ogrodzie cień jest tylko pod płotem południowym, bo sąsiedzi mają już duże thuje. Weszłam kiedyś na wątki Piterka o żurawkach i tam pokazywane są te same żurawki - jedni je sadzą w cieniu a inni w pełnym słońcu. Różnica to wybarwienie liści.
 W moim ogrodzie cień jest tylko pod płotem południowym, bo sąsiedzi mają już duże thuje. Weszłam kiedyś na wątki Piterka o żurawkach i tam pokazywane są te same żurawki - jedni je sadzą w cieniu a inni w pełnym słońcu. Różnica to wybarwienie liści.  , tawułką kwitnącą na różowo, floksami, hibiskusem, daliami i jeszcze dwie roślinki co zapomniałam co to jest
 , tawułką kwitnącą na różowo, floksami, hibiskusem, daliami i jeszcze dwie roślinki co zapomniałam co to jest  (to dwa ostatnie zdjęcia)
 (to dwa ostatnie zdjęcia) 

A tawułka japońska to na serio okazała już roślina
 A tawułka japońska to na serio okazała już roślina   Będzie Ci pięknie kwitła w tym roku.
 Będzie Ci pięknie kwitła w tym roku.
 Macie rację, szczodrze zostałam obdarowana przez Basię (basjak), już się nie umiem doczekać żeby pojechać do domu i powsadzać to wszystko w ogrodzie
 Macie rację, szczodrze zostałam obdarowana przez Basię (basjak), już się nie umiem doczekać żeby pojechać do domu i powsadzać to wszystko w ogrodzie   Czekają tam jeszcze na mnie żurawki
 Czekają tam jeszcze na mnie żurawki   A co kolekcji żurawek to mam 10 krzaczków (9 odmian), od Igi dostałam 10, teraz doszło jeszcze 2, no i ten od Basi to razem mam już 22 odmiany a w lipcu mam dostać jeszcze 7 nowych odmian
 A co kolekcji żurawek to mam 10 krzaczków (9 odmian), od Igi dostałam 10, teraz doszło jeszcze 2, no i ten od Basi to razem mam już 22 odmiany a w lipcu mam dostać jeszcze 7 nowych odmian 

W każdym razie rozrasta się nienormalnie, chociaż kwitnie ładnie i długo jest atrakcyjna.
 W każdym razie rozrasta się nienormalnie, chociaż kwitnie ładnie i długo jest atrakcyjna.

Basieńko dzięki tobie
  Basieńko dzięki tobie   Iga ma rację to tawułka, tawuły to krzewy liściaste, a tawułka jest byliną
 Iga ma rację to tawułka, tawuły to krzewy liściaste, a tawułka jest byliną