Evuś- dawno mnie tu nie było, witam wiosennie i czekam na kolejne fotki
niektóre wiosenne jakby z mojego ogrodu przeniesione. Życzę

Eve
 Eve 

]
 ] 
 a Twoja? owocowała?elsi pisze:Kupiłam śliwowiśnię, czy to będzie to samo, co śliwa wiśniowa???
Czy Twoja już owocowała? smaczne owocki?

wywalę tym bardziej
  wywalę tym bardziej   stare te wiedźmy to i korzeniska będą miały, ho, ho... zbójeckie...
  stare te wiedźmy to i korzeniska będą miały, ho, ho... zbójeckie... 

czyli w Waszym związku jak w piosence
  czyli w Waszym związku jak w piosence  

........zastosuję w tym sezonie
 ........zastosuję w tym sezonie 

Sliczna fotka miodunki, im trzeba się dokładnie przyjrzeć, żeby pokazały swoje subtelne piękno
 Sliczna fotka miodunki, im trzeba się dokładnie przyjrzeć, żeby pokazały swoje subtelne piękno 

Obie małe, choć jedna była duża, jak ją kupowałam - ale coś z nią nie tak było, bo przemarzła i odbijała od ziemi (prawdopodobnie za wcześnie pozbawiona liści przez nadgorliwego szkółkarza). W tym roku mimo ciężkiej zimy nie przemarzła w ogóle. No ale jest mała, bo musiałam ściąć całe drzewko
 Obie małe, choć jedna była duża, jak ją kupowałam - ale coś z nią nie tak było, bo przemarzła i odbijała od ziemi (prawdopodobnie za wcześnie pozbawiona liści przez nadgorliwego szkółkarza). W tym roku mimo ciężkiej zimy nie przemarzła w ogóle. No ale jest mała, bo musiałam ściąć całe drzewko   Dla mnie samo drzewko jest bardzo dekoracyjne, a jak kwitnie to odlot totalny
 Dla mnie samo drzewko jest bardzo dekoracyjne, a jak kwitnie to odlot totalny   Mam też śliwę dziecięcą - to bardziej krzew, też fajny - liczę na kwitnienie w tym roku
 Mam też śliwę dziecięcą - to bardziej krzew, też fajny - liczę na kwitnienie w tym roku  

Urocza myślnaturze trzeba niekiedy pomóc w podjęciu decyzji "gdzie powinno coś rosnąć"

Przed nowym nasadzeniem różanym powinna być kilku letnia ( chyba 3 letnia) przerwa , albo ... wymiana ziemi. Mam nadzieję, że nie pokręciłam...
 Przed nowym nasadzeniem różanym powinna być kilku letnia ( chyba 3 letnia) przerwa , albo ... wymiana ziemi. Mam nadzieję, że nie pokręciłam...

aleb-azi pisze: A wracając do wykopania róży - gdzieś wyczytałam, że po kilku latach uprawy ziemia, powiedzmy męczy się, albo nawet jest wyczerpanaPrzed nowym nasadzeniem różanym powinna być kilku letnia ( chyba 3 letnia) przerwa , albo ... wymiana ziemi. Mam nadzieję, że nie pokręciłam...