Działka na Kaszubach 2010
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Działka na Kaszubach 2010
Marysiu piękna wiosna w Twoich stronach.Super krokusiki,szkoda,że 200 m dalej nie wyrosły.A może krety zjadły cebulki?Trudno najwyżej jesienią wsadzę nowe.
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Cieszę się Marysiu, że udało Ci się pojechać na działkę. Sądząc po zdjęciach piękne widoki zastałaś.
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu, piękna kaszubska wiosna u Ciebie. Krokusiki superowe

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
A ja się zastanawiałam co to jest to żółte, co kwitnie na łące ...
A to podbiał
Dzięki Marysiu za informację i pozdrawiam
(to zimno mnie wykończy - mam problem od kilku dni z zatokami wrr )
A to podbiał

Dzięki Marysiu za informację i pozdrawiam

Pozdrawiam Sabina
Działka na Żuławach
Działka na Żuławach
-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Podbiał jest dużo sympatyczniejszy niż mlecz a też żółty
Aż tak w ogrodach się nie panoszy?! chyba że się panoszy Marysiu? na kaszubskich piaseczkach
Ale ten pierwszy jest ładniutki 

- pestka
- Od: 1 gru 2008, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Ambo po świętach dzięki za życzenia tyle cudnych krokusów pokazujesz pozdrawiam 

Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- MariaTeresa
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
ksiegowa pisze:Marysiu piękna wiosna w Twoich stronach.Super krokusiki,szkoda,że 200 m dalej nie wyrosły.A może krety zjadły cebulki?Trudno najwyżej jesienią wsadzę nowe.

Krety nie zjadają cebulek tylko różne larwy w glebie, które podgryzają rośliny.Dlatego są pożyteczne

Duże cebulki sadzę w donicach, a małe w koszyczkach do cebul, ale koszyczki chronią tylko przed nornicami

Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- ephedra
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 31 maja 2008, o 08:55
- Kontakt:
Piękna masz działeczkę i domek, a raczej dacza do pozazdroszczenia:) zdjęcia roślinek rewelacyjne! az nie chce sie wierzyc ze tak to starsznie wygladalo jak pisalas u mnie. ale nie powiem ogladajac twoje zdjecia bardzo sie podbudowałam, bo jestes zywym przykladem na to ze widzac potencjal nawet w bardzo zapuszczonym dzialce da sie zrobic cos pieknego.mam nadzieje ze mnie rowniez sie uda:)
"I kobieta, i kwiat mają dni swoje. Nie mają lat." J. I. Sztaudynger
WŁAŚNIE ZDOBYTY OGRÓDEK EPHEDRY
WŁAŚNIE ZDOBYTY OGRÓDEK EPHEDRY
- Wisienka
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 lis 2006, o 11:45
Pogoda Ci dopisała Marysiu i wyjazd całkiem udany.
Łowy fotograficzne również. Piękne te wiosenne zdjęcia.
Mogłabym oglądać je codziennie, bo nie sądzę, by mogłyby mi się znudzić.
Tak - te pierwsze kwiatki chyba wszystkich cieszą najbardziej.
A ja dopiero w tym roku, na forum, zobaczyłam fioletowe krokusy
z żółtym środkiem i tak mi się spodobały, że jesieną będę ich szukać.
Łowy fotograficzne również. Piękne te wiosenne zdjęcia.
Mogłabym oglądać je codziennie, bo nie sądzę, by mogłyby mi się znudzić.
Tak - te pierwsze kwiatki chyba wszystkich cieszą najbardziej.
A ja dopiero w tym roku, na forum, zobaczyłam fioletowe krokusy
z żółtym środkiem i tak mi się spodobały, że jesieną będę ich szukać.
Pozdrawiam serdecznie
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Witajcie kochani!
Bernadetko - Ty chwalisz moje fotki, a przecież sama robisz wspaniałe zdjęcia
Grazynko - ja cały czas uważam, że krokusom nie służy glina. Chyba naprawdę będę musiała sprezentować Ci taczkę piachu
Tujko - jakbyś to widziała! Jak w niedzielę zobaczyłam te kolorowe kępy kwitnących w słońcu krokusów -to ogarnęła mnie prawdziwa euforia, cieszyłam się jak dziecko!
Pszczólko-Wiesiu! Twoje brzęczące kuzynki pszczółki też lubią krokusy, bo sporo ich fruwało dookoła kwiatków
Sabinko - kwitnący Podbiał to taki wskaźnik wiosny. Rośnie sobie za naszymi działkami na Andrzejowym polu a ja co roku robię mu zdjęcia. Niestety zrobiło się jeszcze zimniej i nie pojadę na działkę
Izo- Podbiał nie panoszy się na działce tylko na polu - jak napisałam wyżej, dlatego pewnie tak go lubię. W ogóle lubię żółte kwiaty, są takie pełne energii.
Pesteczko - witaj wiosennie! Dawno do mnie nie zaglądałaś - tym bardziej się cieszę z Twojej wizyty
Mario Tereso - mnie się wydaje, że cebulki mogły też uszkodzić nornice, ale u Grażynki raczej ich nie ma.
Ephedro - witaj na Kaszubach
Odpisałam Ci w Twoim wątku, nie będe się powtarzać. Miło Cię widzieć na mojej działce
Wisienko - te krokusy, o których piszesz to zeszłoroczny nabytek i kwitną u mnie pierwszy raz. Wcale nie planowałam tego zakupu, ale jak je zobaczyłam- to nie mogłam się powstrzymać. Może znasz tę chorobę

Bernadetko - Ty chwalisz moje fotki, a przecież sama robisz wspaniałe zdjęcia

Grazynko - ja cały czas uważam, że krokusom nie służy glina. Chyba naprawdę będę musiała sprezentować Ci taczkę piachu

Tujko - jakbyś to widziała! Jak w niedzielę zobaczyłam te kolorowe kępy kwitnących w słońcu krokusów -to ogarnęła mnie prawdziwa euforia, cieszyłam się jak dziecko!
Pszczólko-Wiesiu! Twoje brzęczące kuzynki pszczółki też lubią krokusy, bo sporo ich fruwało dookoła kwiatków

Sabinko - kwitnący Podbiał to taki wskaźnik wiosny. Rośnie sobie za naszymi działkami na Andrzejowym polu a ja co roku robię mu zdjęcia. Niestety zrobiło się jeszcze zimniej i nie pojadę na działkę

Izo- Podbiał nie panoszy się na działce tylko na polu - jak napisałam wyżej, dlatego pewnie tak go lubię. W ogóle lubię żółte kwiaty, są takie pełne energii.
Pesteczko - witaj wiosennie! Dawno do mnie nie zaglądałaś - tym bardziej się cieszę z Twojej wizyty

Mario Tereso - mnie się wydaje, że cebulki mogły też uszkodzić nornice, ale u Grażynki raczej ich nie ma.
Ephedro - witaj na Kaszubach

Odpisałam Ci w Twoim wątku, nie będe się powtarzać. Miło Cię widzieć na mojej działce

Wisienko - te krokusy, o których piszesz to zeszłoroczny nabytek i kwitną u mnie pierwszy raz. Wcale nie planowałam tego zakupu, ale jak je zobaczyłam- to nie mogłam się powstrzymać. Może znasz tę chorobę

-
Śliczne kwiatuszki,dobrze że chociaż u Ciebie mogę je oglądać. Może moje kwitły wcześniej i dlatego teraz nie widać.W zeszłym roku kwitły w śniegu.
- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu ja znam tę chorobę
Dzisiaj w drodze z pracy musiałam dokupić 3 bratki - bo były takie śliczne
Ślicznie kwitną Ci iryski i krokusy, u mnie już przekwitają. Ale to chyba normalne, że północ jest trochę opóźniona
Ale tylko w zbiorach
Pozdrawiam.

Dzisiaj w drodze z pracy musiałam dokupić 3 bratki - bo były takie śliczne

Ślicznie kwitną Ci iryski i krokusy, u mnie już przekwitają. Ale to chyba normalne, że północ jest trochę opóźniona

Ale tylko w zbiorach

Pozdrawiam.
-
Marysiu czy jedziesz w ten weekend na działkę,pogoda niezbyt fajna na grzebanie w ziemi.Strasznie zimno a "tam,tam" było dzisiejszej nocy podobno około -8.Okazało się ,że mam jutro wolne w pracy
,
może uda się pojechać choć na parę godzin jeśli wyjdzie słoneczko.

-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
ej, -8 to chyba przesada
u mnie nie było przymrozku wcale. Do grzebania to faktycznie nie bardzo a właściwie to "do niczego nie bardzo" ja przy takiej temp. i wietrze zamieram
. Niestety jestem taki zmarźlak że łapy zaraz kostnieją i kicha
Dobrze że chociaż mój M ma inaczej i jemu zawsze ciepło.