Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu

Post »

Tak, sasanka śliczna, ciekawe kiedy moja tak wybije. O ile pamiętam mam dwie, strasznie duzo :D ale od czegoś trzeba zacząć
Sabina

Moje linki
x-d-a

Post »

Sabinko, ja też mam tylko dwie sasanki; muszę jeszcze dokupić kilka - może w innych kolorach?

Koliberku, żeby zwabić do siebie jeżyka, trzeba mu zostawić w ogrodzie miejsce,w którym nie będziesz go niepokoić. Dobrze, żeby było tam sporo roślin, a przed zimą n.p. suche liście, albo igliwie, żeby mógł się w nich zakopać...

Agnieszko, fotkę robiłam wczoraj, a dzisiaj kwiatuszki się już mocno rozwinęły...Przekwitły już krokuski, ale zaczynają kwitnąć tulipanki...Kilka ciepłych dni i u Ciebie też się ruszy!

Sylwek, a ja jeszcze chcę kupić azalię japońską w szkółce przy O.B., więc będę i tak miała co dżwigać ;:108

Gosiu, migdałki -wbrew pozorom- są dosyć wytrzymałe na mróz. Gorzej z chorobami - dwa lata temu w mojej okolicy brunatna zgnilizna zniszczyła wszystkie migdałki :evil:

Halinko, jakbyś zgadła - drzewka już w ziemi. Teraz czekam z niecierpliwością na kwitnienie ;:65

Tamaryszku, niestety, mam tylko dwie sasanki i obie w podobnym fioletowym kolorze.
Sprzątanie ogrodu prawie skończone, choć zajęło mi to z dwa tygodnie. Cieszę się, że wyrobiłam się na Święta :heja
W przyszłym tygodniu zabieram się za róże, bo akurat będą kwitły forsycje. Ale najważniejsze, że w ogrodzie robi się coraz piękniej, bardziej zielono i kolorowo!

Obrazek
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dalu, jak u Ciebie już pięknie, tyle kwiatków już kwitnie... U mnie pomalutku, pomalutku, ale też już widać wiosnę. Najbardziej mi tęskno do sasanek, jak już krokusy zakwitły. Piękne masz kępy ciemiernika, ile mają lat? Jak długo Ci kwitną? Moje coś kiepskie liście mają, ale widać jakieś kwiatowe pąki, więc mam nadzieję, że odzyskają wigor.
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
x-d-a

Post »

Aniu, te ciemierniki z fotki mają jakieś trzy lata i chyba polubiły miejsce, w którym rosną.
Ciemierniki powinny rosnąć pod drzewami i nie lubią bardzo przesadzania. Po zimie obcięłam im też stare liście, bo one szpecą wygląd roślinki.

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
pyzia
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 11:00
Kontakt:

Post »

Dala jak jeszcze raz pokażesz te ciemierniki różowe to dziś w nocy przyjadę do Ciebie z łopatką :wink: ...
Ja kupiłam na all 2szt, które okazały się być bordowe jedynie z nazwy - są białe jak śnieg ;:145
więc rozumiesz mój gniew i chęć odwetu :tan
pozdrawiam!
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

A ja jestem szczęściarą i w zeszłym roku dostałam od Geni w prezencie bordowego pełnego. Niestety u mnie jeszcze nie kwitnie, ale na razie nie rozpaczam, bo pamiętam, że w ubiegłym roku też bardzo późno u mnie kwitł.
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

A ja swojego jedynego ciemiernika przesadziłam w zeszłym roku a on się obraził i nie zakwitł :(
Czekam też aż podrosną siewki od Stasi to też będę miała ciemierniki :D
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Widać ,że moc czakramu nieźle działa,bo u Ciebie już wszystko w pełni kwitnienia ,a u nas jeszcze w uśpieniu . :?
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

Bardzo ładne ciemierniki Dalu - ja tez je lubię, mam już 6 różnych i zakusy jeszcze na kilka hehe :lol:
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

Daluś masz przepiękne ciemierniki czy one rosną w cieniu ?? moję nie mają takich długich łodyżek tylko kwiatki i liście są blisko ziemii.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Daluś Twoje ciemierniki są wprost prześliczne, moje to jescze maluszki, sadzone w zeszłym roku, a i niestety zimą straciłam kilka, które były zadołowanymi w donicach sieweczkami, nie przetrwały zimy :( szkoda mi ich niesamowicie, bo w ciemiernikach jestem zakochana :(
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Dalu, masz wzorcowe ciemierniki. Aż się buźka do nich śmieje takie są ładniutkie. Moje ograniczają się do czterech.
Jeden purpurowy sadzony w zeszłym roku ładnie urósł ale kwiatki zasmakowały ślimakom i nie ma co ogladać.
Inny kropkowany jeszcze nie kwitł choć też już rok u mnie rośnie. Na szczęście są dwa białe które trzymają kurs
i dobrze kwitną, bo co byśmy robiły wiosna bez takich piekności? :;230
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
x-d-a

Post »

Wiesiu, ciemierniki odkryłam całkiem niedawno, a to naprawdę piękne kwiaty,tym bardziej, że kwitną o takiej nietypowej porze i jak się rozrosną są bardzo okazałe. Miałam trzy, w podobnym różowo-fioletowym kolorze, ale jesienią dokupiłam u naszej Ismenki jeszcze pięć tzw. mix, czyli w różnych kolorach. I niektóre maluszki kwitną - jeden jest biały, jeden różowy...

Agnieszko, ja też miałam kilka ciemierników zadołowanych od jesieni, ale ładnie przetrwały zimę, a niektóre nawet kwitną :!:
Muszę jeszcze zapolować na pełne.

Isiu, moje ciemierniki rosną w cieniu, pod drzewami i krzewami, ale teraz, kiedy nie ma jeszcze liści, słoneczko ładnie je oświetla.
Te stare, ubiegłoroczne liście pokładają się przy ziemi i ja je obcinam, a przy kwiatach powinno być już widać rozwijające się młode listki.

Piterku, tak to już mamy, my - ogrodomaniacy, że zawsze chcemy więcej i więcej i nigdy nam nie dosyć :lol:

Joluś, na początku wiosna była opóźniona o jakieś dwa tygodnie w stosunku do ubiegłego roku, ale teraz mocno przyspieszyła...
zaraz zrobię fotki moim tulipankom - już kwitną :!:

Mariolko, ciemierniki bardzo nie lubią przesadzania, więc trzeba dobrze się zastanowić, gdzie je posadzić...

Aniu, pełny, bordowy! na pewno będzie piękny. Zrób mu koniecznie fotki.

Pyziu, gniew rozumiem, ale białe jak śnieg -też piękne! A do mnie zapraszam, może niekoniecznie w nocy, a łopatek u mnie dostatek :;230

Dzisiaj pogoda się pogorszyła - jest chłodno i kropi deszcz. Roślinkom to nie przeszkadza, a nawet zauważyłam, że pokazuje się coraz więcej listków na drzewach i krzewach. Niedługo będzie zielono!
Kwitnie już forsycja, niektóre pierisy i wczesne tulipanki, w pełnym rozkwicie są wrzośce, narcyzy i prymulki...Jak przestanie padać, to wyskoczę do ogrodu i cyknę parę zdjątek. Od jutra mam gości, więc zaczyna się dla mnie trudny okres, choć w domku będzie rodzinnie, gwarno i wesoło ;:65

Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 08:32

Post »

Jakie piękne te Twoje ciemierniki, sporo ich masz. :D
Najbardziej podobają mi się bordowe, w zeszłym roku zebrałam nasionka z bordowych ciemierników w ogrodzie swojej siostry, wysiałam i właśnie zauważyłam, :roll: kilka skiełkowało mam nadzieję że wyrosną na takie piękne jak Twoje. Ale kiedy to będzie :(
W tym roku posadziłam w swoim ogrodzie białe też są ładne, ale do Twoich im daleko.
Jesteś szczęściarą, że w ogrodzie masz już posprzątane, ja mam jeszcze sporo pracy przed sobą, ale to lubię czasami to nawet nie mogę się doczekać kiedy po pracy będę mogła trochę się pomęczyć...
Czekam na fotki tulipanków na pewno piękne jak to niektórzy mają dobrze wiosna ich wcześniej wita ;:3 wszystko wcześniej rozkwita, jedno jest w tym dobre do wszystkich dotrze :D
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Mogę z łopatą ;:224 wieczorkiem (jak spać będziesz..) po takiego ciemiernika podjechać?? ;:170

:;230 :;230 :;230 :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”