U Aneci.

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
esti42
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 14:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: U Aneci.

Post »

Oj tak tak :twisted: ja już zapowiedziałam mojemu że z ciętymi kwiatkami to go do domu nie wpuszczę mają być w doniczce :lol:
JESTEM JAK MOTYLEK , KIEDY ZNIKNĘ NIKT TEGO NIE ZAUWAŻY
Pozdrowionka ASIA :)
Awatar użytkownika
pingu
1000p
1000p
Od: 23 maja 2009, o 22:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No, ja byłam wczoraj w jednym z marketów i takie pustki na kwiatkach były. Szczególnie na storczykach stały puste stoły i kilka podwiędłych falków. Chyba przygotowują się na dostawę ;:183
Patrycja Moje doniczkowce
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
Awatar użytkownika
karolaipiotr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2009, o 20:29

Post »

Ale cudna ta hoja, ach... :roll:
Karolina
Moi zieloni przyjaciele-część 1
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p
Od: 17 sie 2009, o 16:23

Post »

Witajcie, komp mi odmawia posłuszeństwa ale jestem cierpliwa dziś bardzo ;:223
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p

Post »

Patrycjo to juz chyba najwyższy czas na odejście zimy ale u mnie dziś padał śnieg :(

Aniu dziękuję a ta roślinka to rzeczywiście begonka tygrysia :P

Andziu szaleją i cieszą mnie z tego powodu a ja dopiero zaczynam z begonkami jakby co to pomożesz słowem w hodowli? :P

Kermitku i ja zazdroszczę Ci tego centrum ale wiesz one są dośc trudne w hodowli, wiem że nie lubią nasłonecznienia i suszy :P

Aniu-Ape dopiero co uporałam się z ich posadzeniem i nie mam już sił na zdjęcia obróbkę itp. naliczyłam siedem sztuk i jeszcze dwie inne roslinki, tak się z nich cieszę że szok :tan , jutro postaram się o zdjęcia :P

Asiu-Jardin była piękna bo zaczęły marnieć jej listki, przyjrzałam się i już większość była zżółkła od dołu a łodyżka jakby uschnięta, żebym to ja ją kupywała to bym ją dokładnie obejrzała i na pewno nie kupiła, musiała być przemrożona od korzeni bo górne były jędrne więc pocięłam ją chociaż na odnóżki, może się ukorzeni, jak to piszę to chce mi się płakać normalnie :cry:

Elu ja to chyba spasuje i nie będę chciała kwiatka tylko kwietnik hehe :P w dodataku w tym miesiącu trochę zakupów kwiatowych narobiłam i pokażę że znam umiar ;:170

Asiu-Esti i to liczba mnoga w dodatku tak trzymaj kochana :P

Karolinko dziękuję, zostało po niej tylko wspomnienie i parę odnóżek ;:145

[b]Pozdrawiam Was wszystkich bardzo serdecznie i dziękuję za odwiedzinki oraz życzę Wam wymarzonych kwiatuszków od swoich mężczyzn na Dzień Kobiet/b]
Kermit40
ZBANOWANY
Od: 19 wrz 2009, o 22:01

Post »

Anetko, podobnie jak dla większości zielonasków najgorsza jest zima i okres grzewczy. Ja swoje eszki zraszam 2-3 rezy dziennie. ;:108 ;:108

No tak, dla Was kwiatuszki, a dla nas doniczki - do zapełnienia nowym zielskiem. ;:14 ;:223 ;:224 ;:170
Awatar użytkownika
jardin
1000p
1000p
Od: 7 sie 2007, o 14:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

o rany :(
przykro mi :(
jak ukorzeniasz?
Pozdrawiam
Aśka
Kermit40
ZBANOWANY
Od: 19 wrz 2009, o 22:01

Post »

esti42 pisze:Oj tak tak :twisted: ja już zapowiedziałam mojemu że z ciętymi kwiatkami to go do domu nie wpuszczę mają być w doniczce :lol:
A on zrobi numer i przyniesie kaktusa, takiego z biedrony ;:224 ;:224 ;:170
Awatar użytkownika
esti42
1000p
1000p

Post »

Anetko za bardzo to sobie nadziei nie robię bo wiesz przed wypłatą to się nie zdziwię jak usłyszę że po wypłacie dostanę ale mnie to nie smuci ja poczekam do wypłaty :twisted: :twisted:
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jestem dopiero na 6ej stronie i glądam twoje królesrwo z rozdziawioną japą. JAak ci przezimowała sundawilla, bo ja kupowałam we wrzesniu na agrze, ale chyba nic z niej nie będzie. Dziewczyny pokazują nawet już kwitnacą fuksję, ale z mojej też nic nie bedzie. Nie potrafię przechowywac przez zimę roslin.
Jestem na 9ej stronie, gdzie kupiłaś takiego pieknego hibiskusa? Miałam wielkiego, który po przeprowadzce mi padł, a dostałam w ubiegłym roku od sąsiadki, jest już metrowy , ale w ogóle nie kwitnie.
Na 17ej stronie z kolei widzę listki begonii. Na agrze kupiłam dwie, piekne, ale nie miałam ich nawet miesiąca, chyba je przelałam.Jakie masz doświadczenie w ich uprawie?
Wczoraj robiłam wysiewy pierwszy raz w zyciu. Kupiłam eukaliptusa, powój tangucki,trytome, groszek pachnący, trawę pampasową, wysiałam do doniczek i co dalej? Mozesz mi doradzic?
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

Anetko możesz na mnie liczyć...pomogę jak coś z begoniami :wink: Ale ja myślę że one nie są trudne w pielęgnacji czego nie lubią a tego że nie wolno ich przelać bo wtedy gniją korzenie ja to zawsze podlewam jak widzę że listki im oklapły i wtedy wiem że potrzebują wody :? Na takim słońcu jak jest jeszcze teraz bez problemu mogą stać ale latem to już za mocno dogrzewa i mogłoby listki się zeschnąć :wink: Jak coś to pytaj chętnie odpowiem :wink:

Wiesiu ja swoich Eszków nie zraszałam a u mnie temp. czasem dochodziła do 28*....miewają się dobrze i widzę że wreszcie puszczają nowe odrosty :heja Jestem ciekawa kiedy zaskoczą mnie kwiatami :roll:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p

Post »

Asiu ukorzeniam ją w ziemi z ukorzeniaczem przykryłam przezroczystym pojemnikiem, ma ciepło wilgotno i widno więc może chociaż coś z niej będzie.

Aniu dziękuję, a widzisz a ja myślałam że raczej wolą mokro, jak to dobrze się dopytać :P

Małgosiu czyli to prawda że z Rypina jesteś? Fajnie :tan . Co do sundawilly to ma się dobrze zielone oczka wypuszcza i tylko czekam maja żeby ją wystawić na taras, ja kupowałam z biedrony. Hibka natomiast kupiłam właśnie na Agrze niestety były tylko takie kolory na jednym jedynym stoisku a tak się wtedy na nie napaliłam że kupię wszystkie rodzaje a tu masz babo placek :wink: , fuksje udaje mi się przechować tylko w domu na parapecie ale na razie próbuje dopiero rok mam nadzieję że zdobędę więcej wiedzy na ten temat właśnie dzięki forum bo uwielbiam te kwiaty, z listków begonkowych niestety królewskie mi padły może niepotrzebnie pociachałam je żeby mieć więcej rozmnóżek:oops: , a całych roślin jeszcze nigdy nie miałam więc doświadczenia brak.
Z wysianych powinien wzejść Ci szybko groszek pachnący. Eukaliptus u mnie już drugi miesiąc siedzi w ziemi i nic, a robiłaś stratyfikację nasion powojnika? bo ja tak robię tzn. nasionka do ziemi i do lodówki na najniższą półkę na ok. 3 miesiące lub dłużej, co tydzień wyjąć z lodówy przemieszać dokładnie żeby dostało się powietrze, trzymać trzeba aż do momentu zobaczenia kiełków, dzięki temu szybciej nastąpi kiełkowanie bo tak normalnie to i rok trzeba czekać, nie wiem jak to jest z tanguckim bo ja mam dzwonkowatego, bym musiała poczytać czy to takie same odmiany. Na trytomie i trawie nie znam się ale na pewno wszystkim nasionkom musisz zapewnić optymalne warunki tj. zanim nie wykiełkują musisz trzymać w cieple ok. 25* lub wyżej, zraszać żeby wierzchnia warstwa gleby była też wilgotna oraz wietrzyć czy to szklarenka czy pod zwykłą folijką raz na dzień odkryć na godzinkę, spryskać i znów zamknąć. Inne warunki musisz mieć jak już wzejdą, jeszcze nie odkrywaj na cały czas ale już na dłużej, zraszaj rzadziej, ziemia może lekko przeschnąći więcej słoneczka potrzebują bo jak nie to wydłużą się im łodyżki. Powodzonka życzę z nasionkami bo to fajna zabawa :P

Asiu-Esti rozumiem jak mój mi jakiegoś kwiatka obieca a kasy nie ma to ja zawsze mówię że mogę zaczekać, życzonka, przytulańce i myśl o nowym nabytku czasami muszą wystarczyć, mój M miał dostać grę na walentynki a tu już imieniny jego się zbliżają a gry gość nie załatwił, to dopiero anielska cierpliwość :;230

Wiesiu dobry rydz niż nic, tylko jeden tu ciut za mało, przecież kochacie nas tak mocno ;:224
Awatar użytkownika
esti42
1000p
1000p

Post »

Anetko nie mów że twój M też ma manie na gry :;230 :;230 :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p

Post »

A jak! Porównywalna do mojej "zielonej" przynajmniej mam na niego haka :heja
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p

Post »

Roślinki zakupione od Kasi: hibiskusy w tym biały :tan i dwa nn, kolejna zroślicha oraz cudowny gratisik w postaci kalatei :P

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Oraz zakupy u Marzenki piękne duże hibiskusy: różowy, czerwony, pomarańczowy cieniowany oraz żółty a także gratisik w postaci koleuska :heja

Obrazek

Kupiłam także nasionka róży pustyni zobaczymy czym i coś z tego wyjdzie:
Obrazek

Tak się cieszę z tych zakupów ;:1 ;:1 ;:1
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”