KOlorowy Ogród Geni 2010 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p
Od: 6 maja 2007, o 10:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: KOlorowy Ogród Geni 2010 cz.12

Post »

Geniu ciekawa jestem , ile masz jeszcze śniegu , bo u mnie około 30cm . Długo mi przyjdzie jeszcze poczekać na tak piękne widoki , jakie serwujesz .Pozdrawiam cieplutko Zosia
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Też jestem ciekawa, ile u Ciebie śniegu. U mnie powoli, ale zaczął się topić. Nawet gdzieniegdzie ujrzałam przebłyski trawy :D .
Kupujesz? Ja na razie planuję - przyszykowana cała lista :;230
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu nie chce mi się wykopywać tulipanów bo mam zbyt dużo i było by z nimi sporo pracy , więc po jakimś czasie się wyradzają no i pewnie troszkę nornice zjadają wiec trzeba dokupować .

Majko witaj

Zosiu, Asiu u mnie nadal co najmniej 30 cm śniegu zlodowaciałego .

Mam nadzieję że teraz przez dłuższy czas będzie plusowa temperatura i troszkę szybciej będzie się topić .
Asiu ja tylko kilka roślinek zamówiłam .
Czekam aż pojedziesz na jakieś targi może kupisz mi biała i niebieską przylaszczkę o kwiatkach pełnych , wcześniej wyślę Ci pieniążki .

Genia :wit
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Geniu, zgadzam się, że Twoja ostróżka to wyjatkowy okaz :!: a tulipanowe łany już robią smaka na wiosenne dni :)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Sylwek mam nadzieję że te moje ostróżki nie wygniły pod tym śniegiem , ziemia nie jest zmrożona bo bez trudy wyciągnęłam z ziemi łopatę ,która jesienią zapomniałam schować do piwnicy .
Właśnie wróciłam z piwnicy i jestem załamana , coś mnie podkusiło i wykopałam wszystkie lilie orientalne i trąbkowe i zaniosłam w skrzynce do piwnicy , wszystkie wyschły na nic wyrzuciłam do śmieci a było ich z 50 szt , aż mi słabo /
Poszłam też zobaczyć do ogrodu ,pod domem w zeszłym roku posadziłam pustynniki bo tam najbardziej sucho ,no i wykopałam jednego okazało się że cały zgniły , drugi był dobry ale ciachnęłam go łopatą i zniszczyłam , więcej już nie próbowałam .

Genia
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p

Post »

Geniu, no to średnie wieści przynosisz dziś z rana :( każdej rośliny szkoda, zwłaszcza tak pięknych i takich kolekcji, z pustynnikami mogłaś faktycznie już nie ruszać, ja też ciagle zaglądam pod śnieg, ale ziemi nie ruszam, jeszcze nie pora na to.
Głęboki wdech i głowa do góry Geniu :)
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przykro mi Gieniu z powodu Twojego pustynnika. Mnie często zdarza się ciachnąć łopatą jakąś lilię lub czosnek, ale najbardziej szkoda mi było pełnego zimowita, którego uszkodziłam jesienią. Oczywiście nie zakwitł. :cry:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwek pustynników miałam kilka może choć jeden się uchowa , ale lilii orientalnych było ich tyle już ,a muszę zaczynać od nowa .
Za to byłam zobaczyć jodłę koreańską od Ciebie mimo że cała była zasypana, dziś ją odśnieżyłam jest w prządku nic się nie połamała , do tych maleństw od Marzeny nie dostałam się tam jest jeszcze z pół metra śniegu .

Witaj Tajko rzeczywiście zimowita pełnego to i mnie by było żal ,one tak szybko się nie rozrastają jak te o pojedynczych kwiatkach .
Może jesienią zakwitnie .

Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Targi w kwietniu, już sprawdziłam. Myślę, że jak poprzednio zbierze się nas fajna grupka z forum.
Widzę, że dostało sie pustynnikowi... Szkoda, ładna roślina. Niestety nie na moje gliny...
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Geniu, ja też jeszcze nic nie ruszam, chociaż kusi. Mam tylko nadzieję, że temperatura już za mocno nie będzie spadać, bo te biedactwa, co dopiero się wynurzają spod śniegu, takie nasiąknięte wodą, dostałby w kość. Cieszę się, że jeszcze żadnych wrzosów nie widać spod śniegu. Mam nadzieję, że nie pogniją :evil:
Szkoda lilii, na pewno po nich? Nie będziesz nawet próbowała ich sadzić? Geniu, liliowce, hosty, żurawki - przynajmniej nie trzeba ich wykopywać :)
Trzymaj się :wit
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
x-d-a

Post »

Geniu, przykro mi z powodu Twoich lilii i pustynników :(
Niestety, po tej zimie wszyscy będziemy płakać rzewnymi łzami z powodu strat i zniszczeń. Ja jeszcze na 100% nie jestem pewna, ale nie podobają mi się moje ogniki, trzmieliny i laurowiśnie. Paradoksalnie, aukuba wygląda super, bo jest mała i cała była pod śniegiem. Ale za to psiaki uszkodziły mi jej czubek. Jak nie urok, to....
Można pocieszać się tylko tym, że będzie dużo miejsca w ogrodzie na nasze chciejstwa :lol:
U mnie dzisiaj kolejny dzień odwilży - robi się coraz bardziej szaro i brudno :evil:
Ale za to świeci słoneczko ;:3
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu oby choć ze 2 czy 3 zostały , dobrze że miałam kilka . Ale wiosną jak tylko się pojawią kupię i posadzę od nowa . Jak wiesz u mnie też jest glina ,ale mam też kawałki ziemi nie tak bardzo gliniaste , Pustynnik zgnił właśnie w miejscu gdzie jest przepuszczalna ziemia i stosunkowo sucho nie wiem dlaczego .
Mam nadzieję że pojedziesz na targi .

Dalu u mnie też ogniki brzydko wyglądają .
Pod domem już goła ziemia a pod płotem 50 cm śniegu w niektórych miejscach 30 , dziś zmierzyłam . To jeszcze potrwa . Najbardziej mnie wkurza że sama zniszczyłam lilie bo przecież wiedziałam że one nie lubią być wykopane .

Aniu u mnie wrzosy wyglądają pięknie przynajmniej te które dziś odkopałam żeby zobaczyć .
Aniu 50 poszło do śmietnika całkiem się zeschły i jak wzięłam do ręki to się rozpadały .
Trudno wiosną trzeba choć kilka kupić .

Genia

Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p

Post »

Geniu, u mnie maleństwa całe i zdrowe, Twoje pod tym śniegiem też na pewno mają się dobrze :)
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Witaj Geniu widzę że pojawiły sie pierwsze straty w roślinach ogrodowych, u mnie jeszcze nie da się ocenić grubość warstwy śniegu jest w granicach 40 cm.
Pozdrawiam Zenek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”