Narcyzy słodkie

Wiesz Gieniu, jak mi brakuje kolorów, to zastanawiam się u kogo będzie ich najwięcej i najczęściej myslę o Tobie. I rzeczywiście, nie zawodzę się, tu zawsze jest tak kolorowo, jak to tylko mozliwe!

Witaj Izochatte pisze:Gieniu, lilie masz cudownie kolorowe i pięknie kwitnące, ale na tle tego fioletowo-bordowego powojnika wyglądają wyjątkowo efektownie! Czy znasz nazwę tego powojnika? Sliczny! A ile kwiatów! Zaczynam się zastanawiać, czy nie powinniśmy Cie przemianować na królową powojnikową ;)![]()
Narcyzy słodkieBardzo lubię te kwiaty
![]()
Wiesz Gieniu, jak mi brakuje kolorów, to zastanawiam się u kogo będzie ich najwięcej i najczęściej myslę o Tobie. I rzeczywiście, nie zawodzę się, tu zawsze jest tak kolorowo, jak to tylko mozliwe!![]()
Witaj Aniu może to i narcyzy , ja nazywam żonkile bo dla mnie to żadna różnica .kubanki pisze:A więc to żonkile nie narcyzyTak czy inaczej piękne. Pamiętasz, jak je od Ciebie brałam, to jeszcze kwitły. Potem jeszcze chyba z tydzień zdobiły ogród, w którym w tym czasie było jeszcze bardzo ubogo.
Geniu, kiedy ścinasz chryzantemy? Bo za Twoją radą na zimę zostawiłam nie obcięte? Muszę powiedzieć, że i u nas widać, że śnieg zaczyna topnieć. Wczoraj prawie wszystko z dachu zeszło, i kamienie zaczęły prześwitywać na podjeździe. Wyjrzały też czubki niektórych wyższych jałowcówJest nadzieja
U Halinki - eukomis widziałam już wychodzące krokusy
Co prawda ona z południowego zachodu, ale to tylko tydzień dwa różnicy.
Kuruję się więc intensywnie i mam nadzieję, że za tydzień dwa będzie można ruszyć do pierwszych prac - przycinania krzewów
Miłego dnia![]()
Żonkile i narcyzy to jest to samokubanki pisze:A więc to żonkile nie narcyzy![]()