KOlorowy Ogród Geni 2010 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: KOlorowy Ogród Geni 2010 cz.12

Post »

Gieniu, lilie masz cudownie kolorowe i pięknie kwitnące, ale na tle tego fioletowo-bordowego powojnika wyglądają wyjątkowo efektownie! Czy znasz nazwę tego powojnika? Sliczny! A ile kwiatów! Zaczynam się zastanawiać, czy nie powinniśmy Cie przemianować na królową powojnikową ;) :lol:
Narcyzy słodkie :D Bardzo lubię te kwiaty :D
Wiesz Gieniu, jak mi brakuje kolorów, to zastanawiam się u kogo będzie ich najwięcej i najczęściej myslę o Tobie. I rzeczywiście, nie zawodzę się, tu zawsze jest tak kolorowo, jak to tylko mozliwe! ;:215 ;:63
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A więc to żonkile nie narcyzy :oops: Tak czy inaczej piękne. Pamiętasz, jak je od Ciebie brałam, to jeszcze kwitły. Potem jeszcze chyba z tydzień zdobiły ogród, w którym w tym czasie było jeszcze bardzo ubogo.
Geniu, kiedy ścinasz chryzantemy? Bo za Twoją radą na zimę zostawiłam nie obcięte? Muszę powiedzieć, że i u nas widać, że śnieg zaczyna topnieć. Wczoraj prawie wszystko z dachu zeszło, i kamienie zaczęły prześwitywać na podjeździe. Wyjrzały też czubki niektórych wyższych jałowców :) Jest nadzieja :) U Halinki - eukomis widziałam już wychodzące krokusy :roll: Co prawda ona z południowego zachodu, ale to tylko tydzień dwa różnicy.
Kuruję się więc intensywnie i mam nadzieję, że za tydzień dwa będzie można ruszyć do pierwszych prac - przycinania krzewów :)
Miłego dnia :roll: :wit
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

izaziem tak to dyptam

Margo trawniczka to już nie ma do zagospodarowania ,zostało tak nie wiele ,ale musi tak zostać .

Alinko ;:196 dziękuję jak zwykle piękny wierszyk .

Obrazek

Obrazek

Genia
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

chatte pisze:Gieniu, lilie masz cudownie kolorowe i pięknie kwitnące, ale na tle tego fioletowo-bordowego powojnika wyglądają wyjątkowo efektownie! Czy znasz nazwę tego powojnika? Sliczny! A ile kwiatów! Zaczynam się zastanawiać, czy nie powinniśmy Cie przemianować na królową powojnikową ;) :lol:
Narcyzy słodkie :D Bardzo lubię te kwiaty :D
Wiesz Gieniu, jak mi brakuje kolorów, to zastanawiam się u kogo będzie ich najwięcej i najczęściej myslę o Tobie. I rzeczywiście, nie zawodzę się, tu zawsze jest tak kolorowo, jak to tylko mozliwe! ;:215 ;:63
Witaj Izo ;:196 mam nadzieję że jeszcze je mam ,że wiosną nie okaże się że wszystkie lilie pogniły pod tymi zwałami śniegu .
Przykro mi ale nie znam nazwy tego powojnika ale on jest bardzo popularny i widziałam na forum w wielu ogrodach wiec nazwę będzie łatwo ustalić .

Genia ; :wit
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kubanki pisze:A więc to żonkile nie narcyzy :oops: Tak czy inaczej piękne. Pamiętasz, jak je od Ciebie brałam, to jeszcze kwitły. Potem jeszcze chyba z tydzień zdobiły ogród, w którym w tym czasie było jeszcze bardzo ubogo.
Geniu, kiedy ścinasz chryzantemy? Bo za Twoją radą na zimę zostawiłam nie obcięte? Muszę powiedzieć, że i u nas widać, że śnieg zaczyna topnieć. Wczoraj prawie wszystko z dachu zeszło, i kamienie zaczęły prześwitywać na podjeździe. Wyjrzały też czubki niektórych wyższych jałowców :) Jest nadzieja :) U Halinki - eukomis widziałam już wychodzące krokusy :roll: Co prawda ona z południowego zachodu, ale to tylko tydzień dwa różnicy.
Kuruję się więc intensywnie i mam nadzieję, że za tydzień dwa będzie można ruszyć do pierwszych prac - przycinania krzewów :)
Miłego dnia :roll: :wit
Witaj Aniu może to i narcyzy , ja nazywam żonkile bo dla mnie to żadna różnica .

Aniu chyba nie ja Ci radziłam ,żebyś zostawiłam nie ścięte chryzantemy bo ja obrywam i tym je okrywam , choć w tym roku to nie ma znaczenia bo śnieg je dobrze okrył .
ja nie zdążyłam też okryć tych późnych bo jak wiesz one do samych mrozów cudnie kwitły i śnieg je zasypał.
Aniu oby tak było , ale mają przyjść mrozy wiec tego śniegu nie zdąży ubyć zbyt dużo .
Ja na razie wcale nie planuję ,nie chcę się rozczarować,powtarzam sobie że jeszcze marzec będzie zimowy ,żeby nie czuć się rozczarowaną .

Obrazek

Obrazek

Aniu tak wyglądały moje ostatnie chryzantemy
tengel27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2007, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

kubanki pisze:A więc to żonkile nie narcyzy :oops:
Żonkile i narcyzy to jest to samo :D Ta sama rodzina :) U nas po prostu przyjęła się do nazywania żółtych narcyzów ;)
Dawid
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki młody ;:196 za wyjaśnienie ,ja też tak myślałam
Genia
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gieniu zdjęcia ciekawe, ale po stokroć lepsze byłyby :roll: gdyby zniknął ten śnieg :wink:

Miłego dnia Gieniu ;:196 u mnie dzisiaj na obiad gołąbki, już cały dom nimi pachnie :lol:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Geniu, masz rację, jak jeszcze mają być mrozy, to lepiej niech leży, bo z tym okryciem roślin to różnie było jesienią. Na szczęście natura mnie wyręczyła :)
Do końca marca jakoś chyba też wytrzymam, mam nadzieję, że jeszcze się w tym czasie spotkamy. W sumie sporo do zrobienia mam też w domu, a teraz przy Witku prace domowe mogę spokojnie wykonywać, bo on we wszystkim chce pomagać i jest zainteresowany. Powinnam mieć więc wszystko wypucowane, a tymczasem... Lepiej nie mówić.
Za wyjaśnienie w sprawie narcyzów i żonkili także dziękuję :) Myślałam, że to różne rośliny.
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj Jola ;:14 czemu Ty głodnemu człowiekowi o takich smakołykach mówisz.
Muszę się przyznać że wszystko co przytyłam przez zimę już zrzuciłam . Ale pewnie przydało by mi się jeszcze troszkę kilogramów zrzucić ,nie wiem czy zdołam .

Aniu ja jednak już bym chciała żeby ten śnieg się stopił ,przecież już chyba aż takich dużych mrozów nie będzie żeby nam coś wymarzło .

Mam nadzieje że jak tylko dzieci Ci wyzdrowieją i Ty też to wpadniesz do mnie , albo zabierzesz mnie do siebie a Marian mnie odbierze .

Genia
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

:roll: :roll: :roll: piękne irysy te błękity jak klejnoty ;:196
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anula a mnie podobają się najbardziej te białe z niebieskimi i granatowymi obwódkami .

Genia :wit
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

;:7 takie kupiłam dwa lata temu .Mam nadzieję że takie ,jeszcze nie kwitły może w tym roku się pokażą to je obfotografuję.
Geniu słyszę że się głodzisz biedactwo .Na wiosnę to chyba niezdrowo,niedługo ruszymy w bój uzbrojone w łopatki i grabie to zimowe opony same znikną :D
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Geniu, Chatte pytała o Twojego powojnika. Jeśli to ten popularny fioletowy, to może być jackmanii
Grzegorz B

Post »

Geniu, jak tam u Ciebie, czuć wiosnę, bo u mnie wczoraj było 8 stopni :heja :heja :heja. Gdyby nie ten śnieg, to na słońcu wręcz wiosennie ;:138 ;:138 ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”