Ogród Igi . część 7
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Igi . część 7
Ty masz trochę bliżej do Poznania. Ja musiałabym jeszcze zagospodarować gdzieś syna. Zresztą ja w takie śniegi nie ruszam się samochodem poza Płock. Już pisałam Bożence, że ja również chętnie się z wami spotkam, ale raczej w cieplejszych okolicznościach przyrody. jestem w trochę lepszej sytuacji od was, bo ja was znam trochę dłużej. Nie wiem czy będę mile widziana 

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Majko, chyba trochę lepiej, jest nadzieją,ze do poniedziałku wydobrzeję.mariasen pisze:Iga, czy już się lepiej czujesz?

Małgosiu, spotkania na wiosnę są na pewno.Jak nie masz do mnie za daleko to zapraszam.A na pewno będę u Bożenki wiosną.

- Babopielka
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Iga -mam nadzieję ,że dotrzesz do mnie na wiosnę
Ja z wnusią przyjadę do Ciebie ,ale pewnie trochę póżniej ,aż będzie ciepło .
Muszę jej wreszcie pokazać te dinozaury i Ciebie odwiedzić
Margo2 ściągnę do siebie wiosną ,to może spotkamy się w trochę
większym gronie

Ja z wnusią przyjadę do Ciebie ,ale pewnie trochę póżniej ,aż będzie ciepło .
Muszę jej wreszcie pokazać te dinozaury i Ciebie odwiedzić

Margo2 ściągnę do siebie wiosną ,to może spotkamy się w trochę
większym gronie

-
- Kontakt:
Małgosiu, a może też z z synem przyjedziesz na dinozaury?
Bożenko, myślę, że w tym roku na pewno się uda.Czy kupić Ci coś w Poznaniu?
Bożenko, myślę, że w tym roku na pewno się uda.Czy kupić Ci coś w Poznaniu?
- Babopielka
Mam nadzieję ,że doczytałaś ,że my jesteśmy młode babcie
żeby
Cię póżniej nas widok nie zaskoczył
Iguś -jak tam zdrówko
A wiesz co tam będzie w Poznaniu ,może bym się na coś skusiła :P

Cię póżniej nas widok nie zaskoczył

Iguś -jak tam zdrówko

A wiesz co tam będzie w Poznaniu ,może bym się na coś skusiła :P
-
- Kontakt:
Bożenko, nie wiem , bo nigdy nie byłam , a Majka pisała,że na wiosennych też nie była.Ja mam nadzieję spotkać asperę w rozsądnej cenie, a tak to nie mam zachciewajek.
- Babopielka
To ja chcę dębolistną
też w rozsądnej cenie 

- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iguś, jestem w szoku - 50 begonii? Bulwiastych? O Mamma Mia
musisz je bardzo lubić
Może i ja sie przekonam.

"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- Margo2
Igua bardzo chętnie przyjadę.
Bożenko bez przesady, ja myślę, że między nami nie ma dużej różnicy wieku
, ja nie należę już do młódek
Mój syn jest coraz starszy. Ale jak to mówią dzieci rosną, a my młodniejemy.
Bożenko bez przesady, ja myślę, że między nami nie ma dużej różnicy wieku

Witaj Iga,
czy Ty nie masz sumienia? Wpadłam do Ciebie po raz pierwszy i od 3 godzin siedzę przed kompem jak zaczarowana. Świat przestał istnieć. Przeszłam przez wszystkie części powstawania Twojego ogrodu . Nie będę oryginalna - jestem zauroczona i formą nasadzeń i ilością zebranych przez Ciebie roślin. To niestamowite, że możemy kształtować otaczającą nas przestrzeń , a niektórym udaje się to z takim, zapierającym dech w piersiach efektem !
Początkowo- gdzieś przy 2giej części - myślałam,że nie można już na takim kawałku ziemi zmieścić więcej . A jednak ! I to z jakim zaskakującym skutkiem ! Każda część ogrodu starannie zaplanowana , przemyślana i realizowana z konsekwencją i w zgodzie z ogólną koncepcją . Wszystko do siebie pasuje. Nic nie wygląda jak kolejna wyspa , a tego właśnie bałam się u siebie w ogrodzie. Dziękuję, że mi pokazałaś ,że można pozbywać się trawnika i budować kolejne rabaty w oderwaniu od już istniejących tworząc harmonijną całość . Trzeba mieć tylko swoją wizję.
Igo. Przyznam się,że nie czytałam dokładnie wszystkich postów tylko przelatywałam jak szalona przez kolejne zdjęcia z wypiekami na policzkach . Ale jestem wśród swoich , więc nie wstyd się przyznać
Wybacz proszę, jeśli już pisałaś , a ja nie doczytałam .
Mam pytanie :
1/ czy możesz powiedzieć, co to za niebieska roślinka : 4 cz. post z 25 czerwca 2009 z godz.14:25 , 1-sze zdjęcie lewy górny róg ( rabatka hostowa ) ? Bodziszek ? Jaki ?
2/ post z tej części z 8 lutego z godz.15:52 , 6-te zdjęcie - niebieskie kłosy . Czy to przetacznik ? Jeśli tak , to jaka odmiana ?
Serdecznie pozdrawiam i oby do wiosny !
Firletka
czy Ty nie masz sumienia? Wpadłam do Ciebie po raz pierwszy i od 3 godzin siedzę przed kompem jak zaczarowana. Świat przestał istnieć. Przeszłam przez wszystkie części powstawania Twojego ogrodu . Nie będę oryginalna - jestem zauroczona i formą nasadzeń i ilością zebranych przez Ciebie roślin. To niestamowite, że możemy kształtować otaczającą nas przestrzeń , a niektórym udaje się to z takim, zapierającym dech w piersiach efektem !
Początkowo- gdzieś przy 2giej części - myślałam,że nie można już na takim kawałku ziemi zmieścić więcej . A jednak ! I to z jakim zaskakującym skutkiem ! Każda część ogrodu starannie zaplanowana , przemyślana i realizowana z konsekwencją i w zgodzie z ogólną koncepcją . Wszystko do siebie pasuje. Nic nie wygląda jak kolejna wyspa , a tego właśnie bałam się u siebie w ogrodzie. Dziękuję, że mi pokazałaś ,że można pozbywać się trawnika i budować kolejne rabaty w oderwaniu od już istniejących tworząc harmonijną całość . Trzeba mieć tylko swoją wizję.
Igo. Przyznam się,że nie czytałam dokładnie wszystkich postów tylko przelatywałam jak szalona przez kolejne zdjęcia z wypiekami na policzkach . Ale jestem wśród swoich , więc nie wstyd się przyznać

Mam pytanie :
1/ czy możesz powiedzieć, co to za niebieska roślinka : 4 cz. post z 25 czerwca 2009 z godz.14:25 , 1-sze zdjęcie lewy górny róg ( rabatka hostowa ) ? Bodziszek ? Jaki ?
2/ post z tej części z 8 lutego z godz.15:52 , 6-te zdjęcie - niebieskie kłosy . Czy to przetacznik ? Jeśli tak , to jaka odmiana ?
Serdecznie pozdrawiam i oby do wiosny !
Firletka
tęsknimy do ogrodów, może dlatego ,żeśmy wypędzeni z raju...
Firletka -Wizytówka
Firletka -Wizytówka
A ! I zapomniałam ! Sonusia proszę wyściskaj i wycałuj !
Bardzo spodobało mi się zdjęcie z początku historii ogrodu pt. " Moi chłopcy ", czy jakoś tak - Sonuś z pańciem w sypialni na łózku .
U nas też dwa sierściuchy mieszkają i wylegują się gdzie popadnie, także czuję temat ...
Sonuś jest do zagłaskania.
Bardzo spodobało mi się zdjęcie z początku historii ogrodu pt. " Moi chłopcy ", czy jakoś tak - Sonuś z pańciem w sypialni na łózku .
U nas też dwa sierściuchy mieszkają i wylegują się gdzie popadnie, także czuję temat ...
Sonuś jest do zagłaskania.

tęsknimy do ogrodów, może dlatego ,żeśmy wypędzeni z raju...
Firletka -Wizytówka
Firletka -Wizytówka
- kubanki
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
Szczęśliwa kobietoBożenko, nie wiem , bo nigdy nie byłam , a Majka pisała,że na wiosennych też nie była.Ja mam nadzieję spotkać asperę w rozsądnej cenie, a tak to nie mam zachciewajek.

Dobrze, że już zdrowiejesz, a spotkania w Poznaniu nieźle zazdroszczę. Życzę, żeby się pięknie udało i liczę na nasze wiosenne

- Babopielka
Ania - ja też mam masę roślinnych chciejstw
Nie chcę Igi za bardzo
obciążać zakupami dla mnie ,dlatego tylko
jedną ,jedyną hortensję wymieniłam
Iguś -jak tam zdrówko

Nie chcę Igi za bardzo
obciążać zakupami dla mnie ,dlatego tylko
jedną ,jedyną hortensję wymieniłam

Iguś -jak tam zdrówko

- Margo2
Iga Zaraziłaś mnie
. Teraz ja siedzę i kicham na cały świat.