Kolorowy Ogród Geni 2010 cz.1
- dwostr
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kolorowy Ogród Geni 2010 cz.11
Serdecznie pozdrawiam Danuta
- kubanki
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Geniu, nawet nie wiedziałam, że znowu jakieś niemiłe przygody były na forum, ale cieszę się, że już po wszystkim. Szkoda, że mrozy mają nadal trwać, dziś niby miało być cieplej, a było... lepiej nie mówić. Najgorszy ten wiatr. I martwią mnie te opady śniegu zapowiadane, bo już nawet nie ma gdzie tego odgarniętego zrzucać.
Ale za dwa miesiące...
Ale za dwa miesiące...

Ja także cieszę się że wszystko wróciło do normy i bardzo proszę Ciebie jako znawczynię lilii o dorady i porady w sprawie sadzenia tych pięknych kwiatów, na które mam ochotę w tym roku. Czy doradzasz jakąś łatwą odmianę? A może masz do sprzedania? Zawsze to lepiej mieć z pewnego źródła! Czy lubią słońce czy cień? Co innego porady książkowe , a co innego zdanie eksperta. 

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Gosiu, Jolu, Danuto
dziękuję bardzo
Aniu można powiedzieć ,że przeżyłam przygodę na forum , wesołe to to nie było ,
ale życie trwa dalej i tylko to się liczy .
Widzę że i Ty już martwisz się śniegiem ,ja też , bo jak przyjdzie nagła odwilż to zaleje mi piwnicę a tam stoi piec .
Witaj Izo pierwsza sprawa nie sprzedaje żadnych kwiatków , nadwyżek lilii też nie mam , nawet sama co rok coś tam dokupuję .
Nie jestem specem od lilii ale napiszę jak u mnie rosną , sadzę w żyzną ziemię z kompostem zasilam azofoską wiosną tylko raz , rabatę mam na słonecznym miejscu .
I myślę że azjatyckie są najbardziej bezproblemowe .Azjatyckie trzeba co trzeci rok wykopać i rozsadzić .
Ale proszę sprawdź na pewno jest tu taki specjalny wątek o liliach tam lepsi specjaliści na pewno się wypowiadali na ten temat .Wchodzisz na głównej stronie w Rośliny cebulowe i jednoroczne i
na 2 str. jest wątek , Jak sadzić lilii , być może jest ta więcej o liliach .

Aniu można powiedzieć ,że przeżyłam przygodę na forum , wesołe to to nie było ,
ale życie trwa dalej i tylko to się liczy .
Widzę że i Ty już martwisz się śniegiem ,ja też , bo jak przyjdzie nagła odwilż to zaleje mi piwnicę a tam stoi piec .
Witaj Izo pierwsza sprawa nie sprzedaje żadnych kwiatków , nadwyżek lilii też nie mam , nawet sama co rok coś tam dokupuję .
Nie jestem specem od lilii ale napiszę jak u mnie rosną , sadzę w żyzną ziemię z kompostem zasilam azofoską wiosną tylko raz , rabatę mam na słonecznym miejscu .
I myślę że azjatyckie są najbardziej bezproblemowe .Azjatyckie trzeba co trzeci rok wykopać i rozsadzić .
Ale proszę sprawdź na pewno jest tu taki specjalny wątek o liliach tam lepsi specjaliści na pewno się wypowiadali na ten temat .Wchodzisz na głównej stronie w Rośliny cebulowe i jednoroczne i
na 2 str. jest wątek , Jak sadzić lilii , być może jest ta więcej o liliach .

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Teraz może moje orliki

iksja

Marcin dzięki ja też się cieszę że już jestem z wami

iksja

Marcin dzięki ja też się cieszę że już jestem z wami
- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Orliki śliczne ostatnie zdjęcie powala z nóg a co to jest to niebieskie na ostatnim zdjęciu?
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Geniu
w życiu tylu odmian orlików nie widziałam, same cudności, zwłaszcza te pełne

w życiu tylu odmian orlików nie widziałam, same cudności, zwłaszcza te pełne

- Cynthia
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
Orliki to prawdziwe piękności....i chyba trochę niedoceniane
....
Geniu, kupujesz roślinki czy nasiona
Ja kupiłam w tym roku paczkę nasion pełnych ,kolorowych....zobaczymy co z tego wyjdzie....
One się potem same sieją i mieszają, jak się ich nie wypieli przypadkiem to mogą wyjść fajne dzieci

Geniu, kupujesz roślinki czy nasiona

Ja kupiłam w tym roku paczkę nasion pełnych ,kolorowych....zobaczymy co z tego wyjdzie....
One się potem same sieją i mieszają, jak się ich nie wypieli przypadkiem to mogą wyjść fajne dzieci

Pozdrawiam słonecznie - Baśka 

- majka300
- 1000p
- Od: 21 sty 2010, o 21:15
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat

Zapraszam

- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Geniu - twoje orliki powalają wprost uroda i różnorodnością. :P
Kupiłam paczkę nasion - spróbuję wysiać.
Może trafi mi się coś ładnego ?
Kupiłam paczkę nasion - spróbuję wysiać.
Może trafi mi się coś ładnego ?
- fela
- Od: 23 lut 2009, o 17:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzień dobry Geniu. Ty masz chyba wszystkie kwiatki jakie tylko są możliwe, a ja nawet nie wiem jak one? się nazywają.
Coraz bardziej czuć u mnie wiosnę i mamy już dzień dłuższy o godzinę. Jeszcze trochę i zaczniemy od nowa swe ogrodowe życie, a forumowe wątki ucichną.
Coraz bardziej czuć u mnie wiosnę i mamy już dzień dłuższy o godzinę. Jeszcze trochę i zaczniemy od nowa swe ogrodowe życie, a forumowe wątki ucichną.
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Cieszę się ,że kłopoty się już skończyły .
Piękne te Twoje orliki .Muszę poszukać kilka pełnych odmian .Pewnie w ,,cebulach ,,albo innych źródłach znajdę bez problemu .Teraz są już chyba łatwo dostępne .
NA POWITANIE

Piękne te Twoje orliki .Muszę poszukać kilka pełnych odmian .Pewnie w ,,cebulach ,,albo innych źródłach znajdę bez problemu .Teraz są już chyba łatwo dostępne .
NA POWITANIE

- andowan
- Od: 16 lip 2007, o 07:49
Geniu- bardzo cieszę się, że administrator naszego forum nadał tej przykrej sprawie właściwy bieg
Orliki prześliczne
Nasiona od Ciebie wzeszły wspaniale więc i u mnie należy się spodziewać takiej różnorodności kolorów. 

Orliki prześliczne

- przemekg
- 1000p
- Od: 9 sty 2010, o 16:59
Geniu śliczne, potrafisz zadziwić od samego rana, a jeszcze chciałem spytać czy orliki i ostróżki można wyhodować sobie z nasion czy lepiej poszukać gotowych sadzonek? Czytam i czytam a jak ja jeszcze mało wiem o tych wszystkich roślinkach. Pozdrawiam