Mam nadzieję, że się szybko u mnie zadomowi i zacznie rosnąć

Posadziłam do drobnej kory z niewielkim dodatkiem węgla i włókna kokosowego- podłoże na tyle drobne, że już nie dawałam sphagnum.
Justus, ten, co ma pędzik ze stożka już listeczka nie wypuści, ale za to na tym zachowanym pędziku ma oprócz listków jedno uśpione oczko- kto wie, może coś tamtędy wypuści, odbicie albo kolejne keiki? ;) Myślę, że będzie ciekawie!
A prezencik nie tylko obiecany, ale już u mnie, od kilku dni

Fajna, kompaktowa roślinka z burzą kwiatków, na razie rozwinął sie tylko jeden z trzech pędów, ale pozostałe już gonią, będzie jeszcze ładniej
Rok temu w ogóle nie spojrzałabym na taką roślinkę, bo podobały mi się tylko falki, teraz już zaczynam doceniać i te z szablowatymi liśćmi, choć wciąż falki są na 1-wszym miejscu w moim sercu, nawet vandy ich nie przebiły.
Pochwalę się jeszcze, że jeden z moich falenopsisów wypuścił grubaśnego pęda z 5-oma odbiciami (z każdego możliwego oczka), a sam pęd rośnie w bok, bo wyrósł pod liściem i był taki sztywny, że nie do ruszenia- nawet sobie nie potrafię wyobrazić jak to będzie wyglądało jak się kwiaty rozwiną- drzewko rosnące w bok?!