Agita- mój pierwszy sezon :)
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Agita- mój pierwszy sezon :)
Dużo pędzików ci rośnie. Ile masz Phalaenopsisów? Terazjest dobry czas na pędziki, bo u mnie też rosną, ale na razie tylko 11.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agita, gratulacje pędzików i odbić
Jak Ty to Robisz, że chcą kwitnąć...Czarujesz je jakoś? :P

- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Justus, ano nic specjalnego, chyba przyszedł ich czas
Większość mam od zeszłego roku; jesieni/zimy, ew. wiosny 2009, część kupiona bez kwiatów, więc po prostu dojrzały do kwitnienia, a że czas sprzyjający... ;) [A na choruszku od Ciebie idzie korzonek!
]
Dusia, naliczyłam 25, w tym 4 zdrowiejące zdechlaczki, a 6 ma całkiem świeże kwitnienia, więc nie biorę ich pod uwagę. Czyli zostaje 15 które powinny zakwitnąć. 1 się leni, reszta ostro wystartowała, a co dziwne nawet 1 marny zdechlaczek którego basal keiki ma pęd- przy odrobinie cierpliwości któregoś dnia porobię fotki ;)

Dusia, naliczyłam 25, w tym 4 zdrowiejące zdechlaczki, a 6 ma całkiem świeże kwitnienia, więc nie biorę ich pod uwagę. Czyli zostaje 15 które powinny zakwitnąć. 1 się leni, reszta ostro wystartowała, a co dziwne nawet 1 marny zdechlaczek którego basal keiki ma pęd- przy odrobinie cierpliwości któregoś dnia porobię fotki ;)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- -ewelina-
- 500p
- Od: 14 sie 2007, o 23:14
Agnieszko, widzę, że Cymbidium nie ma z Tobą leTko ;)Agita pisze:Ewelinko, a pokażę pokażę drania, ale chwilowo wrócił na balkon- noce znów cieplejsze, nie ma litości!
No i pochwalę się, że mój wielki uparciuch bladożółty falenopsis zechciał wypuścić w końcu pędzik- tym samym mam chyba 13 pędów i 6 odbić, i obecnie tylko 1 dorosły zdrowy phal. pozostał bez przyrostu.
Odnośnie całej reszty zapytam tylko:
tuningujesz je czy one tak ze strachu

Pozdrawiam,
Ewelina
- Agita
He he, odpłacają miłością za miłość! ;) 

Pozdrawiam, Agnieszka
Piękne masz storczyki. A ten wandowaty (przepraszam, ale nie bardzo się znam) ma taki niepopularny kolor 

- Storczykowa
Jak na 25 Phal. 13 pędzików to bardzo dużo. Ja mam 60, a pędziki ma tylko 11. Może będzie więcej. Te, które niedawno zakończyły kwitnienie lub kwitną teraz, raczej pędzików nie puszczą, ale może te, co kwitły zimą lub wiosną, puszczą coś. Teraz chyba u każdego jakieś pędy rosną. Nie wiem, czemu jesienią tak lubią rosnąć pędy, może dlatego, że się robi chłodniej...Dusia, naliczyłam 25, w tym 4 zdrowiejące zdechlaczki, a 6 ma całkiem świeże kwitnienia, więc nie biorę ich pod uwagę. Czyli zostaje 15 które powinny zakwitnąć. 1 się leni, reszta ostro wystartowała, a co dziwne nawet 1 marny zdechlaczek którego basal keiki ma pęd- przy odrobinie cierpliwości któregoś dnia porobię fotki
-
- 200p
- Od: 23 wrz 2009, o 09:29
- Kontakt:
Witajcie,
Moje storczyki mają się w miarę dobrze. Puszczają nowe pędy i liście. Latem trochę słonko przysmażyło liście, mimo tego że ganiałam po różnych parapetach. Teraz wszystko wraca do normy stare liście usychają, a nowe pojawiają się w pełnej krasie. Obecnie kwitnie jeden biały ma piękne duże kwiaty. Zdjątko podeślę potem. Jednak to nic, w porównaniu do kolekcji pozostałych Nakręconych Storczykowato.
Pozdrawiam Agnieszka W.
Moje storczyki mają się w miarę dobrze. Puszczają nowe pędy i liście. Latem trochę słonko przysmażyło liście, mimo tego że ganiałam po różnych parapetach. Teraz wszystko wraca do normy stare liście usychają, a nowe pojawiają się w pełnej krasie. Obecnie kwitnie jeden biały ma piękne duże kwiaty. Zdjątko podeślę potem. Jednak to nic, w porównaniu do kolekcji pozostałych Nakręconych Storczykowato.

Pozdrawiam Agnieszka W.
Pozdrawiam
Agnieszka W.
Moje roślinki w biurze i w domu / Okazy u mnie i nie u mnie - na tarasie, działeczce i w ogrod
Agnieszka W.
Moje roślinki w biurze i w domu / Okazy u mnie i nie u mnie - na tarasie, działeczce i w ogrod
- Haim
- Od: 19 cze 2009, o 01:16

Ja już powróciłam z "zaświatów", aczkolwiek nie do końca jeszcze zdrowa

Jak tam u Was, jesteście jeszcze chorzy?
Mam nadzieję, że też już coraz lepiej

Pozdrawiam cieplutko

- Agita
Asiu, dzięki za zainteresowanie, powoli wychodzimy z choroby, ale coś długo to trwa, wyjątkowo. No cóż, jeszcze z tydzień i pewnie wrócimy do normy. Pocieszam się, że na Ukrainie byłoby gorzej ;) Trzymajcie się i Wy cieplutko! 
Agnieszko W., witaj w moim wątku, wszystkiego dobrego dla Twoich storczyków, niech Ci pięknie rosną!
U mnie dobrych wieści ciąg dalszy: cambria ma 2 pędy, cymbidium małego "cosia"- kto wie czym się okaże, i wiadomość roku- mój "zdechlaczek" ratowany od września 2008r wypuścił pędzik!!
Pisałam o nim niedawno, że już czekam na kwitnienie bo ma się całkiem dobrze, i nie pomyliłam się- fajnie! Pewnie nie będzie obfite- i nawet bym nie chciała, bo jeszcze ma zbierać siły, ale tak dawno nie widziałam jego pięknych kwiatków, że ucieszą mnie nawet dwa 
A tu nowy kwiatek PP- z przedłużen- jest taki jak wczesniej, różowy. Może te z nowego pędu będą seledynowe, jak u Agaty i Dusi- chciałabym!:

I drugi maluszek (jest ich więcej, ale jakoś mam lenia do zmniejszania zdjęć...):

Agnieszko W., witaj w moim wątku, wszystkiego dobrego dla Twoich storczyków, niech Ci pięknie rosną!

U mnie dobrych wieści ciąg dalszy: cambria ma 2 pędy, cymbidium małego "cosia"- kto wie czym się okaże, i wiadomość roku- mój "zdechlaczek" ratowany od września 2008r wypuścił pędzik!!

A tu nowy kwiatek PP- z przedłużen- jest taki jak wczesniej, różowy. Może te z nowego pędu będą seledynowe, jak u Agaty i Dusi- chciałabym!:

I drugi maluszek (jest ich więcej, ale jakoś mam lenia do zmniejszania zdjęć...):

Pozdrawiam, Agnieszka
- Storczykowa
Piękne... Bardzo bym chciała, żeby mój pink panther też miał takie kwiaty, taki podoba mi się o wiele bardziej niż mój...
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
A mnie bordowe maleństwo urzekło swoją urodą...ściskam kciuki za "cosia" na cymbidium i za ratowanego falka 

- Danutka55
- 1000p
- Od: 5 lut 2009, o 17:36
Agnieszko...obydwa są urzekające.A lenia wystaw za drzwi i pokaż więcej zdjęć.
Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agusia leniuszka zostaw na kanapie , bo to co pokazujesz jest urocze
Prosze o więcej 

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam

- Agita
Dziękuję, dziewczynki kochane i obiecuję, że się zbiorę i porobię więcej zdjęć. Tylko chyba już nie dziś- pracuję ;)
Pozdrawiam, Agnieszka