Kolorowy ogród Geni -Cz.9
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolorowy ogród Geni -Cz.9
Agnieszko mam iryski cebulowe te niskie wczesne oprócz żółtych .
A chryzantemy często przesadzam w inne miejscai dzielę i chyba dlatego są takie piękne , choć w tym roku nie wiem czy wszystkie chryzantemy zakwitną ,zawsze wiosną chce pousuwać chryzantemy a potem jesienią cieszę się że tego nie zrobiłam bo teraz tak pięknie zdobią ogród
Halinko troszkę tego jest a ja mam tylko mały ułamek tego co jest do zdobycia .
Genia
A chryzantemy często przesadzam w inne miejscai dzielę i chyba dlatego są takie piękne , choć w tym roku nie wiem czy wszystkie chryzantemy zakwitną ,zawsze wiosną chce pousuwać chryzantemy a potem jesienią cieszę się że tego nie zrobiłam bo teraz tak pięknie zdobią ogród
Halinko troszkę tego jest a ja mam tylko mały ułamek tego co jest do zdobycia .
Genia
Geniu, żurawkowa kolecja wspaniała 

- e-genia
Sylwek cieszę się że zrobiłam sobie te rabatę.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Geniu jaka szkoda, że u mnie już nic nie kwitnie.
U Ciebie tak ładnie jeszcze.
U Ciebie tak ładnie jeszcze.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Aska
- Od: 13 kwie 2006, o 14:36
Piękne żurawki. Widzę, że masz już brunerę 'Jack Frost'
. Cudna jest.

- e-genia
Grażynko u mnie też jeszcze chwilę i jak przyjdzie większy przymrozek to też będzie koniec choć nie wszystkie chryzantemy zakwitły jeszcze .
Asiu brunery mam cztery nie wiem czy wszystkie przezimują .Mają dość brzydkie liście więc wkleiłam tylko tą z najładniejszymi .
Asiu brunery mam cztery nie wiem czy wszystkie przezimują .Mają dość brzydkie liście więc wkleiłam tylko tą z najładniejszymi .
- Aska
- Od: 13 kwie 2006, o 14:36
O tej porze brunery już mają prawo schnąć. Nie powinnaś mieć problemu z zimowaniem, choć niektóre odmiany wymagają okrycia na zimę. "Jack Frost' zimuje na południu, choć też ma opinię wrażliwej. Osobiście zamierzam wiosną poszukać 'Silver Wings' i 'Variegaty'
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Piękna kolekcja żurawek .
Też mam już kilkanaście odmian ,a w przyszłym roku ,mam nadzieję ,że zdobędę kolejne .
Też mam już kilkanaście odmian ,a w przyszłym roku ,mam nadzieję ,że zdobędę kolejne .

- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witaj Geniu
Piekna i liczna kolekcja żurawek
, wszystkie bardzo ładne :P i nawet sie juz troche rozrosły :P . Taki jeden ogrodnik z mojego ryneczku , znajomy , mówił mi , że bedzie miał w lipcu duzo odmian kolorowych.. jestem ciekawy... Wtedy moze pomyślał bym tez o żurawkowej rabatce bo coraz bardziej mi sie podobaja :P . Kanny kupione tego roku , bardzo ładnie ci zakwitły
, słysze od wszystkich , ze w 1 roku nie kwitna.. Ale to też na pewno zależy od wielkosci kłącza..
Pozdrawiam

Piekna i liczna kolekcja żurawek

Pozdrawiam
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
-
- 1000p
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Gieniu nie wolno tak" łechtać " oczek wszystkim "żurawkowcom " teraz nie będą mogli spać przez te Twoje zdjęcia. ;:2
- e-genia
Jola,Artur żurawki rzeczywiście pięknie zdobią ogród .
Artur mnie kanny wszystkie od początku kwitną . Ja sadzę małe kłącza do donic w marcu .
Ewo nic im nie będzie . Zobacz jak Sylwek napatrzył się na żurawki i też kupił sobie piękne i zrobił rabatę .
Genia
Artur mnie kanny wszystkie od początku kwitną . Ja sadzę małe kłącza do donic w marcu .
Ewo nic im nie będzie . Zobacz jak Sylwek napatrzył się na żurawki i też kupił sobie piękne i zrobił rabatę .
Genia
- e-genia
W teraz zdjęcia rzeczywiście robione latem na ogrzanie klimatu

To zdjęcia zrobione latem w Ciechocinku ;

To zdjęcia zrobione latem w Ciechocinku ;
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Tak , tak , wiem , ze w marcue-genia pisze:Jola,Artur żurawki rzeczywiście pięknie zdobią ogród .

Boskie fotki i Ty na nich pieknie wyglądasz Geniu

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
- kubanki
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
Geniu, ależ piękne te Twoje żurawki. Żałuję, że tylko 10 sobie kupiłam w ostatnim rzucie. Choć z drugiej strony na ten rok mam już absolutnie dość sadzenia.
Piszesz, że co roku chcesz wyrzucać chryzantemy. Ja jakoś też tak bez przekonania do nich podchodziłam, wydawało mi się, że nie lubię tych "cmentarnych" kwiatów, ale teraz bardzo mnie cieszą. W sumie cały sezon są ładne, bo i liście mają ciekawy kolor i kształt.
Smutno mi trochę, że już koniec sezonu i trzeba będzie czekać na pierwsze oznaki ogrodowego życia aż 4-5 miesięcy
Piszesz, że co roku chcesz wyrzucać chryzantemy. Ja jakoś też tak bez przekonania do nich podchodziłam, wydawało mi się, że nie lubię tych "cmentarnych" kwiatów, ale teraz bardzo mnie cieszą. W sumie cały sezon są ładne, bo i liście mają ciekawy kolor i kształt.
Smutno mi trochę, że już koniec sezonu i trzeba będzie czekać na pierwsze oznaki ogrodowego życia aż 4-5 miesięcy