Kolekcja Agaty :-)))

Zablokowany
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Storczykowa to może za rzadko go podlewasz skoro ma wiotkie listki?
A pachnący storczyk to hybrydka ale ma cudny zapach,kwiaty ma żółte w kropeczki :lol:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

agata0806 pisze:Storczykowa to może za rzadko go podlewasz skoro ma wiotkie listki?
A pachnący storczyk to hybrydka ale ma cudny zapach,kwiaty ma żółte w kropeczki :lol:
Podlewam go wtedy co inne, ale listki i tak ma wiotkie. Zaczęło mu się tak pogarszać odkąd kilka miesięcy temu go przesadziłam, ale i tak zawsze zrzucał pędziki. A że nie mam orchidarium, to nie będzie miał żadnych specjalnych warunków. Ma rosnąć tak jak inne.
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46

Post »

Agatko nooo, piekny jest :shock:

Dusia moj tez stoi na parapecie i wlasnie wyksztalcil paczki kwiatowe na jednym pedziku. Jedyne co moge polecic to glebokie zanurzanie doniczki przy namaczaniu to wiem z wlasnego doswiadczenia (wlasnie po przesadzeniu).
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

Moni dzięki ;:79
Przy dzisiejszym podlewaniu odkryłam kolejny wychodzący pędzik,tym razem Phalaenopsis Manni ma zamiar zaszczycić mnie swoimi kwiatami.Phalaenopsis Hieroglyphica już ma coraz jędrniejsze pączuszki,pierwszy kwiat może do końca tygodnia się już rozwinie :lol:
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Ale cudo z tego Twojego MM! :) Aj aj, czy ja się go kiedyś doczekam, szanse coraz mniejsze bo miejsca brak a to taka ślicznota... :roll: Ten Twój pachnie, tak? :)

Phal. Manni i Hieroglyphica bardzo mi się podobają, tak że czekam na kwiatki- dobrze im widać u Ciebie :)
I koniecznie pokaż nam swoje pachnące żółte słoneczko jak zakwitnie! :)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

moni;) pisze:Agatko nooo, piekny jest :shock:

Dusia moj tez stoi na parapecie i wlasnie wyksztalcil paczki kwiatowe na jednym pedziku. Jedyne co moge polecic to glebokie zanurzanie doniczki przy namaczaniu to wiem z wlasnego doswiadczenia (wlasnie po przesadzeniu).
No tak, tylko ja (chyba jako jedyna na forum) nie kąpię Phalaenopsisów a podlewam, ponieważ nie mam w zwyczaju wymieniać wody po każdym kąpaniu (a kąpię Vandy). Szkoda tego MM, ale żeby mógł normalnie rosnąć pewnie musiałby mieć orchidarium lub coś w tym stylu, ale nie mam gdzie postawić nawet najmniejszego orchidarium.
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46

Post »

Ja rowniez nie wymieniam wody po kapaniu :) mysle, ze jezeli storczyki nie sa zainfekowane jakim dziadostwem to mozna tak smialo postepowac :roll:

Agatko a moja Hieroglyphica taka malenka jeszcze. Ciekawe jak dlugo będę musiala czekac na kwiaty - jak myslisz :lol: :?:
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Śliczny MM :shock: Kaczuszka normalnie - warżka jak dziobek i białe piórka :wink: I pączuszki ma śliczne, takie zieloniutkie :)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

moni;) pisze:
Storczykowa pisze:
moni;) pisze:Agatko nooo, piekny jest :shock:

No tak, tylko ja (chyba jako jedyna na forum) nie kąpię Phalaenopsisów a podlewam, ponieważ nie mam w zwyczaju wymieniać wody po każdym kąpaniu (a kąpię Vandy). Szkoda tego MM, ale żeby mógł normalnie rosnąć pewnie musiałby mieć orchidarium lub coś w tym stylu, ale nie mam gdzie postawić nawet najmniejszego orchidarium.
Ja rowniez nie wymieniam wody po kapaniu :) mysle, ze jezeli storczyki nie sa zainfekowane jakim dziadostwem to mozna tak smialo postepowac :roll:

Agatko a moja Hieroglyphica taka malenka jeszcze. Ciekawe jak dlugo będę musiala czekac na kwiaty - jak myslisz :lol: :?:
Moje Vandy na pewno nie są chore, większość z nich mam conajmniej rok. A Phalaenopsisy wypijają tą wodę, którą im dam, więc nie używam jej potem. A jak Vandy nie są chore to nie ma sensu wymieniać wody po każdym kąpaniu, zwłaszcza, że w moim wiaderku jest jej bardzo dużo.
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

Przedstawiam Wam Phalaenopsis hierohlyphica,dziś otworzył się drugi pączek i w tej chwili są dwa..Kwiaty są do końca nie rozchylone ale widocznie taka jego uroda.Nie pachną a wyglądają tak...

Obrazek Obrazek

I jeszcze kilka moich obecnych kwitnień :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

Agata bez wyjątku wszystkie cudne! Nie mogę się napatrzeć :shock:
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agatko, a możesz zrobić zdjęcie całego hieroglypica? Ciekawa jestem wyglądu całej rośliny. Da się ? Proszę ;:110
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agatko zajrzałam i oniemiałam z wrażenia ;:111 ;:111 ;:111 Takie pięknotki pokazujesz, że aż oczu oderwać nie mogę. ;:77
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

Dziękuję,dziękuję i jeszcze raz dziękuję ;:168
Beatrice mówisz i masz ;:113

Obrazek

Muszę tylko wymienić wierzchnie podłoże,mimo że podlewam przegotowaną wodą to i tak zbiera się biały osad,wrr..
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale piękne Phalaenopsis... Hieroglyphica ciekawy, jakiej wielkości są jego kwiaty?
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”