Bardzo ciekawe urlopowe zdjęcia, peonie - cudowne!
p. 'Ewelina' też kupiłam w zeszłym roku jesienią, ale u mnie jeszcze nie kwitła
 . Uważam, że jest to jedna z najpiękniejszych odmian, chociaż nie ma niepięknych peonii
 . Uważam, że jest to jedna z najpiękniejszych odmian, chociaż nie ma niepięknych peonii   

. Stres musiał być naprawdę duży skoro tak długo Cię nie było i w tak niezwykłe okolice się wybrałaś
 . Stres musiał być naprawdę duży skoro tak długo Cię nie było i w tak niezwykłe okolice się wybrałaś    
   .
 . , ale tamtejsze widoki znane mi są z ...filmów, reklam etc. Zazdroszczę Wam tej wyprawy, mając nadzieję, że wszystko przede mną ;-).
 , ale tamtejsze widoki znane mi są z ...filmów, reklam etc. Zazdroszczę Wam tej wyprawy, mając nadzieję, że wszystko przede mną ;-). pyzia
 pyzia
Beatko - biała to Paeonia lactiflora (Piwonia chińska)"Ewelina"misia pisze:Piękne piwonie. Znasz może ich nazwy?

Mam dokładnie to samo podejście do zwiedzania! (I mam na to dowód!Ewelina pisze: nie jestem miłośniczką przewodnikowego zwiedzania wielkich miast - wolę miasteczka , wioski, podglądanie przyrody, krajobrazów , roślin , miejscowych zwyczajów...

)
 ) No i ten zielony trawnik...   U nas nie spadła kropla deszczu od wiosny i trawa na trawniku zamieniła się w siano...
  No i ten zielony trawnik...   U nas nie spadła kropla deszczu od wiosny i trawa na trawniku zamieniła się w siano...   ( Nie podlewam trawnika, muszę za to dużo podlewać róże i inne świeżo posadzone rośliny).
  ( Nie podlewam trawnika, muszę za to dużo podlewać róże i inne świeżo posadzone rośliny). 

Ewelu - brakowało mi fotek z twojej posiadłości, teraz już epiej - piwonie cudne, a ja pożałowałam i nie kupiłam
  Ewelu - brakowało mi fotek z twojej posiadłości, teraz już epiej - piwonie cudne, a ja pożałowałam i nie kupiłam