Mój ogród - Ewelina - 2009r. cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Ewelino po długiej podróży, wspaniałe wakacje, urokliwe miejsca, z dala od tego zgiełku.
Na bycie dobrą teściową najlepsza jest odległość :lol: , ale niektórym udaje się bez tego, czego Ci życzę.
Miło będzie zaglądać znów do Twego ogrodu, tu zawsze można coś ciekawego zobaczyć :lol:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38

Post »

Dobrze, że już JESTEŚ :D
Brakowało nam Ciebie i Twojego ogrodu :D :D

Fajne miałaś wakacje ... do pozazdroszczenia :D

Gratuluję nowego tytułu :lol:
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Tak , prawdę mówiąc ja też się cieszę ,że znowu jestem wśród ogrodomaniaków . Widać ,że ciągnie swój do swego:)
Mam nadzieję ,że uda mi się czasem wygospodarować chwilkę , by zaglądać na FORUM. Zaszczytny tytuł " teściowej" na razie mocno mnie zobowiązuje i absorbuje, ale to przyjemne zajęcia ,więc nie narzekam.

Teraz trochę w miarę aktualnych zdjęć :
Najpierw - jesienne klimaty w domu - oczywiście wkrótce po powrocie zajrzałam "przypadkiem " do ogrodniczego i nabyłam wrzosy :

Obrazek Obrazek
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Miło, że już jesteś. Brakowało nam wszystkim regularnych fotorelacji z Twojego pięknego ogrodu, który pewnie nie tylko dla mnie, jest źródłem inspiracji, wiedzy no i przede wszystkim niesamowitym mobilizatorem do pracy. Zdjęcia z Italska przepiękne - nie ma to jak porządny urlop.
A na powitanie jesieni zdjęcia z OB W-wa Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Asiu - dziękuję :)

A tymczasem w ogrodzie zaczęło się jesienne gubienie igieł przez sosny i znowu trzeba grabić trawnik...
Kolorów na rabatach coraz mniej , ale jeszcze tu i ówdzie coś - tam kwitnie i cieszy oko .
Wrzosy na ganku objęły w posiadanie stare garnki - gliniaki ( wielkopolskie"mlostki") i duże ceramiczne donice na tarasie.
Sami zobaczcie , jak to teraz wygląda :
Obrazek Obrazek
Zakwitły ZIMOWITY

Obrazek Obrazek
LAWENDA (przy ławeczce) już całkiem straciła kolor :( ale za to nadal kwitnie SUNDAVILLA (po lewej) , a na schodach pysznią się WRZOSY w kilku kolorach.

Obrazek Obrazek
Nadal, niestrudzenie kwitnie SURFINIA - taki udany egzemplarz już dawno mi się nie trafił ! No a na rabacie ostatnie jesienne RÓŻE , za nimi w tle RUDBEKIA.

Obrazek Obrazek
I jeszcze raz front domu - na pietrze nadal kwitną PELARGONIE w duecie z BIDENSEM. Zwykle usuwam je w końcu października.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

I jeszcze kilka zdjęć :

Obrazek Obrazek
Niezawodne RUDBEKIE na rabacie i taras od strony ogrodu

Obrazek Obrazek
Bladoróżowa FUKSJA kwitnie obficie masą kwiatów- baletniczek

Obrazek Obrazek
Kwiatowe niedobitki i WRZOSY

Obrazek Obrazek
WRZOSY raz jeszcze i SUNDAVILLE'A w wazie.

Obrazek Obrazek
Nad oknem girlandy WINOBLUSZCZU TRÓJKLAPOWEGO , na piętrze PELARGONIE i BIDENS , a obok wtopiony w zieleń , doskonale zamaskowany Krasnal - Kurdupel na straży AKSAMITEK, które nadal kwitną.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Ta SUNDAVILLE'A na pieńku ma się też całkiem dobrze

Obrazek Obrazek
Na koniec jeszcze raz WRZOSY i sunia , która mówi :"Dobranoc" ;:19
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Miałaś fantastyczny urlop, fotki zachwycające... ale widać, że przez ten czas dobre zielone duszki opiekowały się ogrodem, bo wygląda pięknie, jak zawsze.
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Jejć ale zmian w życiu... podróż przepiękna... ciekawe czy mi kiedykolwiek=wiek uda się taka odbyć...najbardziej zachwyciło mnie ostanie zdjęcie bo ja kocham góry....
W ogrodzie pięknie... widzę że ktoś musiał sumiennie o wszystko dbać pod Twoją nieobecność :wink:

I jeszcze chciałam się zapytać, czy szybko rośnie tej bluszcz trójklapowy i czy przemarza... bo tak pięknie Ci dom zarasta :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Witaj Ewelinko ... tak bardzo się cieszę :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

snowflake pisze:Jejć ale zmian w życiu... podróż przepiękna... ciekawe czy mi kiedykolwiek=wiek uda się taka odbyć...najbardziej zachwyciło mnie ostanie zdjęcie bo ja kocham góry....
W ogrodzie pięknie... widzę że ktoś musiał sumiennie o wszystko dbać pod Twoją nieobecność :wink:

I jeszcze chciałam się zapytać, czy szybko rośnie tej bluszcz trójklapowy i czy przemarza... bo tak pięknie Ci dom zarasta :D
Ave pisze:Miałaś fantastyczny urlop, fotki zachwycające... ale widać, że przez ten czas dobre zielone duszki opiekowały się ogrodem, bo wygląda pięknie, jak zawsze.
Zielone duszki??? Jasne - to ja od kilku dni walczę ( jak lew!) , by doprowadzić ogród do porządku, a Wy mi tu o duszkach prawicie ? No fakt , mój nowy zięć kosił trawę , a córcia podlewała doniczkowe, więc nie było aż tak źle . Natomiast całość malowniczo zarosła, przemieniając ogród w dżunglę ... Pierwsze moje działania po powrocie to była "akcja sekator" :)

Co do WINOBLUSZCZU TRÓJKLAPOWEGO - przyrasta szybko, raczej nie przemarza , za to jesienią pięknie przebarwia się na czerwono :) Gdy za bardzo się rozrośnie trzeba wziąć sekator i... ciąć. Znosi to świetnie. Po powrocie z wakacji widoczne na zdjęciu okno było niemal zarośnięte młodymi pędami. Teraz , jak widać , jest już ok.
A że lubisz góry...nie dziwię się , ja też je lubię ...bardzo :) Te na zdjęciach to Alpy Appuańskie i wybierzyska marmuru z rejonu Carrary.
Miiriam pisze:Witaj Ewelinko ... tak bardzo się cieszę :)
Ja też :) :) :)
Awatar użytkownika
rosiowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 15:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dobrze, że już jesteś Ewelino. Jestem w Twoim ogrodzie bardzo często, jednak raczej nie piszę. Bo ile razy można pisać, że Twój ogród jest cudowny, wspaniały, inspirujący, zadbany, piękny, przemyślany, dopieszczony, czarodziejski itd. Jestem Twoją fanką od dawna. Dziękuję, że jesteś i dzielisz się z nami swoim ogrodem i wiedzą.
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Bardzo sympatycznie rozpoczęłam dzień w Twoim ogrodzie Ewelino - u mnie za oknem pochmurny ranek więc u Ciebie naładowałam akumulatory na cały dzień!!!Twoje zdjęcia z podróży i ogród jak zwykle fantastyczne! :roll:
Maryna. :shock:
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

Witaj Ewelino, widzę, że uwielbiamy te same klimaty we Włoszech, super zdjęcia zrobiłaś :)San Giminiano, urokliwe jak zawsze. Mogę powiedzieć, że zjechałam już Włochy wzdłuż i w szerz i Toskania jest najpiękniejszym regionem ( no dobrze, na równi z Sycylią i Ligurią :wink: )
Masz piękną fuksję, czy on rośnie w gruncie, czy zdołowałaś donicę?

Zazdraszczam Sundavilli, moja nawet przeżyła zimę, ale ciągle jest mała, nie wiem co źle robię :? Możesz napisać jak się nią opiekujesz?
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Ewelinko jestem zachwycona widokami jakie pokazałaś,nie było Ciebie ,a tak pięknie wszystko zadbane :wink: :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

I ja jestem u ciebie często. :D A dziś nawet się uśmiechnęłam bo zobaczyłam mego ulubieńca i to w kilku odsłonach. :wink:
U ciebie wcale nie widać jesieni.( no może te kwiaty jesienne) I w tym tkwi sekret organizacji ogrodu tak aby o każdej porze roku ładnie wyglądał. Chylę czoła. ;:63 ;:63 ;:63
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”