Kolorowy ogród Geni -Cz.9
- kubanki
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Geniu, czy ten powojnik teraz Ci tak pięknie kwitnie? Mój po raz drugi zakwitł prawie połowę mniejszymi kwiatami niż w maju i trzymały się one krócej. Myślę, że to kwestia braku słońca. Niedługo sporo sosnowych gałęzi pójdzie pod piłę 
Cyklameny (?) też śliczne. A pokażesz swoje perukowce. I wrzosy jeszcze raz, bo dawno nie było.

Cyklameny (?) też śliczne. A pokażesz swoje perukowce. I wrzosy jeszcze raz, bo dawno nie było.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Agnieszko ja też uwielbiam najbardziej ciemne kwiaty ,ale mam rożne bo wiesz że ogród wtedy jest bardziej kolorowy .pelagia72 pisze:Witaj Geniu
Cudna jeżówka, czy to ta, której poszukiwałaś ?
Geniu, widzę, że nakręcasz się na czarne róże - też lubisz ciemne kwiaty.
Mam '' Barcarolle'', jest piękna, ale nie tak ciemna. Tamtych czarnych odmian nawet nie znam.
Pozdrawiam.
![]()
A jeżówki mam je jakiś czas i zrobiłam zdjęcia bo nadal kwitną .
A Baccarolle proponowali mi w rosarium ale się nie zdecydowałam bo zależy mi na ciemniejszych, najgorsze że nie wiem jak je zdobyć .
Genia
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Tak Aniu jest bardzo marny bo był przyduszony innym ,tamten usunęłam i zostawiłam tylko ten,mam nadzieję że w przyszłym roku będzie ładniejszykubanki pisze:Geniu, czy ten powojnik teraz Ci tak pięknie kwitnie? Mój po raz drugi zakwitł prawie połowę mniejszymi kwiatami niż w maju i trzymały się one krócej. Myślę, że to kwestia braku słońca. Niedługo sporo sosnowych gałęzi pójdzie pod piłę

Tu po brzegach są od Ciebie i jeszcze w 2 miejscach

A to perukowiec przycięty

Aniu mam nadzieję że tych gałęzi starczy dla mnie do pookrywania przed zimą
-
- 1000p
- Od: 9 sie 2008, o 19:20
Witaj Geniu
Tak patrzę na Twoje cyklameny i stwierdzam, że raz za późno posadziłem, a dwa chyba za głęboko
na jakiej głębokości je sadziłaś?

Tak patrzę na Twoje cyklameny i stwierdzam, że raz za późno posadziłem, a dwa chyba za głęboko

ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
- kubanki
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
Geniu, dziękuję za zdjęcia. Miałam nadzieję, że zobaczę na żywo Twój jesienny ogród, ale naprawdę nie wyrabiam się z czasem, a poza tym Witek nie znosi jazdy samochodem.
Gałęzi dla Ciebie na pewno starczy. Jak tylko zabierzemy się za cięcie, damy znać. A jak to dla Ciebie będzie za późno, to po prostu możecie z Marianem podjechać i sami sobie naciąć
Sekatorem, bo przecież i tak nie będziesz takich wielkich brała, bo to chodzi o to, żeby było sporo igliwia. Sekator oczywiście na miejscu
Myślę, że po połowie października trzeba by o tym pomyśleć.
Gałęzi dla Ciebie na pewno starczy. Jak tylko zabierzemy się za cięcie, damy znać. A jak to dla Ciebie będzie za późno, to po prostu możecie z Marianem podjechać i sami sobie naciąć