Mój ogródek - chatte, cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Chopin wartością ogólnonarodową, więc w podrzuceniu go sąsiadowi nie ma nic zdrożnego :;230
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dla Chopina wyleciała szkarłatka i groszek szerokolistny :wink:
Ostnica Jana (chyba :roll: ) cudna, taka zwiewna na tym wietrze.
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

Miałaś Izuś szczęście w zakupie róż od F.....Ja nie miałam zresztą jak i Hanka 55.Bo to jest tak Iza,że co innego sprzedawca a co innego producent.Cała wieś trudni się hodowlą róż,jeden skupuje od nich i wystawia na all.I dlatego mamy różne róże.Moje od początku mi się nie podobały / a nie jestem nowicjuszką/ wytłumaczyłam wtedy sobie tak"jaka cena taki towar" słabo rosną,chorowite,kwitły tylko raz a i kwiaty anemiczne i jak wyszły wiosną po dwie lub trzy łodygi tak jest do dziś.Dam im teraz EMa i szansę do drugiego roku.Jeśli na następny rok będą takie same to wylądują na śmietniku.
Mam nowe przykazanie.Nic nie kupię na all.
Jeżówka pełna okazała się biała ślepka ,liliowce z falbanką-zakwitły pospolite rdzawe,których pełno u nas po rowach,lilia św Józefa-azjatycka żółta i mogłabym tak bez końca a jak bym Ci pokazała różę kaskadową za całe 100 zł -ona taka kaskadowa jak ja baletnica.To wszystko teraz muszę wykopać,przerobić ziemię i nowe nasadzić.
I powiedz Iza czy muszę przechodzić rozczarowanie,złość i uczucie,że zostałam jak gówniarz oszukana-za własne pieniądze?
I dlatego nigdy już nie kupię żadnej rośliny bez certyfikatu
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Izuś właśnie przymierzam się różanych zakupów na allegro, czytam różne opinie na ten temat, jak do tej pory jestem bardzo zadowolona, róż jeszcze nie kupowałam, chcę kupić u Bogdana, trochę ma słaby wybór jak na moje chciejstwa :roll: ale słyszałam dobre opinie na temat jego roślin.
Izuś chryzantemka cudo :shock: :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Krzysiu, jak to "nie ma nic zdrożnego"? Już samo słowo "podrzucić" brzmi dla Chopina jakoś obraźliwie :roll: ;)

Walentynko, mnie się też zdaje, że to ostnica Jana, ale muszę upewnić sie u źródła, czyli u Lili, to wtedy odpowiem :D

Haniu, współczuję Ci, bo z tego co piszesz wynika, ze poniosłaś niemałe straty no przezyłaś co najmniej kilka wielkich zawodów. A to dlatego, że założyłaś, iż wszyscy sprzedawcy są uczciwi. Niestety, tak nie jest :( Nie znaczy to jednak, że wszyscy są nieuczciwi! Trzeba się bardzo "przyglądać " sprzedawcom. Ja zawsze najpierw sprawdzam ilość negatywów. Kiedyś mozna było wybrać do czytania tylko negatywy - to bardzo pomagało. Teraz nie mozna :roll: Poza tym zwracam uwagę na sposób opisywania rośliny, czy czegokolwiek innego - to też coś mówi o sprzedawcy. 10 razy się zastanawiam, zanim zdecydyję się na zakup. Poza tym zdecydowanie nie lubię i unikam hurtowników na All, bo oni zupełnie nie przejmują sie co sprzedają, za to ceny windują straszne! Do tego są najczęściej aroganccy.
Ale takie rzeczy zdarzają sie też poza Allegro. Niedawno wysiałam przetacznik różowy, który okazał się niebieski, kiedyś jako goryczkę kupiłam cebulicę.
Rozumiem Twoje rozgoryczenie Hanuś, ale nie wszystkie zakupy sa takie pechowe ...

Aguś, na temat zakupów allegrowych napisałam wyżej. U Bogdana kupowała Hanka55 i była zadowolona.
Mnie się też podoba ta chryzantemka :D Ona ma zmienny kolor ;)
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

Iza już mi nie chodzi tak o kasę jak straty psychiczne.Po prostu nie lubię jak ktoś robi ze mnie durnia, bo niektórzy sprzedawcy na all uważają,że jak się ich osobiście nie widzi to mogą sprzedawać "obrazki" zamiast roślin które są na tych obrazkach przedstawiane.Ot taka rosyjska ruletka.
Nie twierdzę,że wszyscy są nieuczciwi,daleka jestem aby wszystkich podciągać pod jeden sznurek.Na pewno są uczciwi,ciężko pracujący ,tacy co kochają rośliny i skoro biorą za to kasę dają towar taki jaki pokazują.

Ale ja nie trafiłam na takich na all.
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ech, no miałaś pecha Hanuś :(
Ja kilka razy kupowałam na All. Kiedyś szukałam miskanta. Znalazłam kilka, ale wybrałam od allegrowicza, który miał niewiele komentarzy, za to baaaardzo pochlebne, a pisał o sobie, ze sprzedaje nadwyżki ze swojej działki. I rzeczywiście patrząc na to co i w jakich ilościach sprzedawał, mówił prawdę.
Ta oferta po prostu wyglądała na uczciwą. Kupiłam więc u niego, za 6zł. Dostałam wielką sadzonkę, taką małą kępkę. Po roku miałam już normalną kępę miskanta :D
Nie zawsze to co tanie, musi być kiepskie.
A ci wielcy hurtownicy są właśnie tacy, jak piszesz. Czują się bezkarni, więc mają klientów w nosie. Liczy się tylko kasa! I to chyba znak czasu :roll:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Walentynko, moja ostnica, to nie Jana! Zasugerowałam się ... Myślę, ze to jest Ostnica piaskowa (Stipa borysthenica). Nie wiem czemu nie zrobiłam jej zdjęcia wcześniej, kiedy była dużo łądniejsza :oops:
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Izuś, Dzięki za zdjecie żółwika!
:D on nawet dośc duzy! a wydawał się niski .
jakoś go zasilasz? przycinasz? itd...
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ewuniu, nic nie robię :oops: Nawet gnojówki z pokrzyw nie dostał, bo w tym roku nic nie dostało :(
Chyba nie ma wielkich wymagań :D
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

chatte pisze:Walentynko, moja ostnica, to nie Jana! Zasugerowałam się ... Myślę, ze to jest Ostnica piaskowa (Stipa borysthenica). Nie wiem czemu nie zrobiłam jej zdjęcia wcześniej, kiedy była dużo łądniejsza :oops:
No patrz, a myślałam że Jana :shock:
A może ma jakieś siewki albo nasionka :oops:
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Walentynko, oczywiście, że ma! Jeszcze znajdę sporo siewek, jak dobrze poszukam :D Nie są duże, ale w duzych ilościach :lol:
Co do odmiany, to upewnię się, jak spytam Lili, ale mnie sie najbardziej podobna wydaje do ostnicy piaskowej :D
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izus jeszcze raz bardzo Ci dziekuje za paczuszkę, rózyczka na swoim miejscu i len też :D pozostałe powsadzałam w rózne miejsca i nawet teraz zdjęc nie robiłam będę miała niespodzianke wiosną i wtedy zapytam jak zakwitą co to .... dobrze :wink: :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dobrze, Isiu :D Mam nadzieję, ze wszystko będzie zdrowo rosło, ku Twojej uciesze :D
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

IZUNIU ,nie wiedziałam ,że listonosz się do mnie wybiera . :shock: .Zrobiłaś mi wspaniałą niespodziankę . :P Wszystko już posadzone . :wink: ;:97 ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”