Kolorowy ogród Geni -Cz.9
Witaj Gieniu, co tam u Ciebie słychać. Wpadłem trochę na kompa i od razu przyszedłem do Ciebie. U mnie dzisiaj ładna pogoda a ja muszę jechać zaraz do pracy. W weekend mam wesele, co prawda nie moje, ale również będę prawie tak ważnym gościem jak młodzi. Jestem starszym u kolegi
:D:D Starszą też mam fajną, chociaż raz. Poprzednia była lekko nawiedzona i musiałem od niej uciekać. Oczepiła się jak rzep psiego ogona i nie chciała się odczepić.
Zawilce od Ciebie właśnie mi kwitną, super, bardzo się ciesze. Białe jeszcze mają pąki. Reszta roślin również ładnie się przyjęła i kwitną nadal. Dziękuję Ci Gieniu jeszcze raz i życzę abyś szybko wruciła do dobrego humoru.

Zawilce od Ciebie właśnie mi kwitną, super, bardzo się ciesze. Białe jeszcze mają pąki. Reszta roślin również ładnie się przyjęła i kwitną nadal. Dziękuję Ci Gieniu jeszcze raz i życzę abyś szybko wruciła do dobrego humoru.
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marcin u mnie też dziś ładna pogoda .Mutari pisze:Witaj Gieniu, co tam u Ciebie słychać. Wpadłem trochę na kompa i od razu przyszedłem do Ciebie. U mnie dzisiaj ładna pogoda a ja muszę jechać zaraz do pracy. W weekend mam wesele, co prawda nie moje, ale również będę prawie tak ważnym gościem jak młodzi. Jestem starszym u kolegi:D:D Starszą też mam fajną, chociaż raz. Poprzednia była lekko nawiedzona i musiałem od niej uciekać. Oczepiła się jak rzep psiego ogona i nie chciała się odczepić.
Cieszę że w sobotę będziesz się bawił w fajnym towarzystwie.
Myślałam że zawilce w tym roku już nie będą kwitły ,dopiero w przyszłym ,chyba ten deszcz im pomógł .
Przepraszam że nie piszę na Waszych wątkach ,ale mam problemy z koncentracją .
Genia
Ja też gratuluję rocznicy, jestem w prawdzie dopiero od niedawna, ale na wielu, wielu wątkach się o Tobie dobrze i ciepło mówi - po kilku wymienionych z Tobą myślach - dołączam się do tej opinii i z całego serca życzę poprawy nastroju. A a'propos poprawy nastroju to polecam herbatkę miętową lekko osłodzoną miodem w te słotne wieczory - mnie poprawia nastrój od pierwszego łyku.
- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- kubanki
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
Geniu kochana, mam nadzieję, że humor już masz dobry.
Piękną rabatkę żurawkową stworzyłaś pod gruszą. Ile masz tam odmian? Planujesz coś jeszcze tam dosadzać? Proszę, porób zbliżenia roślinek, które tam rosną. Może nie koniecznie teraz pokazuj, bo teraz jeszcze wiele innych widoków do pokazania z Twojego ogrodu, ale na zimę będzie jak znalazł. Ja tak lubię zbliżenia ładnych roślin.
Pogoda dziś dopisała, ja od roboty w ogrodzie pleców i nóg nie czuję. Witek spał jak na zamówienie, dwa razy po ponad dwie godziny, więc sporo udało mi się zrobić.
Geniu, kupowałaś już cebulowe? Jeśli tak, to gdzie jest ładny wybór? Ja w tym roku głównie krokusy chcę sadzić, bo ładnie rosły te posadzone dwa lata temu. Tulipany marnieją u mnie, ale parę na pewno posadzę, bo smutno bez nich w kwietniu i maju
Całusy
Piękną rabatkę żurawkową stworzyłaś pod gruszą. Ile masz tam odmian? Planujesz coś jeszcze tam dosadzać? Proszę, porób zbliżenia roślinek, które tam rosną. Może nie koniecznie teraz pokazuj, bo teraz jeszcze wiele innych widoków do pokazania z Twojego ogrodu, ale na zimę będzie jak znalazł. Ja tak lubię zbliżenia ładnych roślin.
Pogoda dziś dopisała, ja od roboty w ogrodzie pleców i nóg nie czuję. Witek spał jak na zamówienie, dwa razy po ponad dwie godziny, więc sporo udało mi się zrobić.
Geniu, kupowałaś już cebulowe? Jeśli tak, to gdzie jest ładny wybór? Ja w tym roku głównie krokusy chcę sadzić, bo ładnie rosły te posadzone dwa lata temu. Tulipany marnieją u mnie, ale parę na pewno posadzę, bo smutno bez nich w kwietniu i maju

Całusy
-
- 1000p
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Witaj Gieniu pomyśl sobie że pod koniec września będzie kiermasz ogrodniczy w Bydgoszczy /na pewno pojedziesz / a tam to dopiero serce się raduje . Ja to nawet nie muszę nic kupować -popatrzę i już jest fajnie , albo namów męża na wycieczkę do Warszawy na "Dni Storczyka" i widzę że w październiku też się kroi kiermasz w Bydgoszczy- normalnie żyć nie umierać . "Głowa do Góry " Gieniu - bardzo mocno pozdrawiam Ewa
P.S. dostałam przesyłkę z "Nasion" mega wielkie cebule narcyzów, irysy wyglądają dość dobrze tylko ciut małe.
P.S. dostałam przesyłkę z "Nasion" mega wielkie cebule narcyzów, irysy wyglądają dość dobrze tylko ciut małe.
- Mariola i Ryszard
- 10p - Początkujący
- Od: 31 sie 2009, o 09:20
Droga Gieniu jesteś zbyt skromna bo i tak mimo powierzchni naszego ogrodu nigdy nie dorównamy Ci ilościoą i różnorodnością gatunków pięknych kwiatów.e-genia pisze:Witajcie cieszę się że postanowiliście okazać nam swój piękny duży ogród .
Jesteście pierwszymi forumowiczami których poznałam szybciej niż założyliście swój wątek.
Będę z zainteresowaniem śledzić Wasz ogród , mój na tle Waszego musi wydawać się Wam maleńki i nieciekawy .
Genia
Pozdrowienia dla Ciebie i męża