Baryczkowe Doniczkowce
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
- ogrodniczka01
- 1000p
- Od: 18 lip 2009, o 11:45
- Zgredo
- -Moderator Forum-.
- Od: 1 maja 2008, o 15:42
Begonie mają prześliczne kolory - takie zawsze mnie zachwycają - no super
I jakie wielkie faktycznie kwiaty fuksji
i pelaśka bardzo ładna :> Hrhr, no faktycznie, trzykrotka taka malusia, że słodycz sama przychodzi do głowy ;)

"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Moje... wszystko
- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziękuję wszystkim za odwiedziny!
Kochani, ponieważ zima tuż, tuż, postanowiłam się rozstać z kilkoma roślinkami. Nie chcąc ich zostawić na zimę na tarasie zaoferowałam je do sprzedaży. Chętnych zapraszam tutaj
Kochani, ponieważ zima tuż, tuż, postanowiłam się rozstać z kilkoma roślinkami. Nie chcąc ich zostawić na zimę na tarasie zaoferowałam je do sprzedaży. Chętnych zapraszam tutaj
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Śliczne są begonie Twoje i Twojej mamy.
Inne kwiatuszki też bardzo ładne.
Pozdrawiam! Ela
Inne kwiatuszki też bardzo ładne.

Pozdrawiam! Ela
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
- Baryczka
Dziękuję ślicznie za odwiedzinki i miłe słowa 
Karolinko- juka stoi przy oknie zachodnim (na parapecie już się nie mieści) i za zadanie ma osłaniać storczyki od mocnego zachodniego słońca. Podlewam ja zwykle wtedy, gdy storczyki, wodą od nich, więc nawozu trochę ma. Nie wiem tylko czy dobrze robię, bo ten nawóz ma inny skład niż ten dla roślin niekwitnących.
Mam kilka innych z tego "miotu", czyli z tego samego pociętego pnia. Nie są tak duże i sama nie wiem czemu, bo początkowo wszystkie pniaki wypuszczały podobne rozetki. Muszę im też zrobić fotki i Wam pokazać, ale to już po remontach, najbliższe zadanie to opróżnić parapety przed zmianą okien!
W ogóle to muszę nadrobić zwłokę w pokazywaniu moich roślinek, wkrótce zima i część wyjedzie na zimowanie.
Poza tym Reo mojej Mamy, pięknie się rozrosło....

Karolinko- juka stoi przy oknie zachodnim (na parapecie już się nie mieści) i za zadanie ma osłaniać storczyki od mocnego zachodniego słońca. Podlewam ja zwykle wtedy, gdy storczyki, wodą od nich, więc nawozu trochę ma. Nie wiem tylko czy dobrze robię, bo ten nawóz ma inny skład niż ten dla roślin niekwitnących.
Mam kilka innych z tego "miotu", czyli z tego samego pociętego pnia. Nie są tak duże i sama nie wiem czemu, bo początkowo wszystkie pniaki wypuszczały podobne rozetki. Muszę im też zrobić fotki i Wam pokazać, ale to już po remontach, najbliższe zadanie to opróżnić parapety przed zmianą okien!
W ogóle to muszę nadrobić zwłokę w pokazywaniu moich roślinek, wkrótce zima i część wyjedzie na zimowanie.
Poza tym Reo mojej Mamy, pięknie się rozrosło....
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A to czekamy, jestem ciekawa tych Twoich roślinek 

Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Czekam na fotkę reo. Na inne kwiatuszki oczywiście też.
Pozdrawiam!

Pozdrawiam!
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
- Baryczka
Dzięki, kochane 
Jutro przyjadą monterzy okien, dziś będzie szał z przestawianiem kwiatów (gdzie ja to upcham?), zdejmowaniem firanek, a za 2 dni mycie okien (18szt), sprzątanie domu itp. Dopiero wtedy będzie czas na fotki moich domowych
Dziś zrobiłam zdjęcia mim gruboszom, które stoją u Piotrka na tarasie. W donicy są dwie 5-7 letnie rośliny.
Jest na tarasie też moja begonia, stwierdziłam, że służy jej czasem przesuszenie, bo 2 tygodnie wcześniej leżała jak nieżywa i dziś rozkwitła się na całego!

Nawet moje oregano przesuszone przez P. na wiór wypuszcza maleństwa od korzeni

Jutro przyjadą monterzy okien, dziś będzie szał z przestawianiem kwiatów (gdzie ja to upcham?), zdejmowaniem firanek, a za 2 dni mycie okien (18szt), sprzątanie domu itp. Dopiero wtedy będzie czas na fotki moich domowych

Dziś zrobiłam zdjęcia mim gruboszom, które stoją u Piotrka na tarasie. W donicy są dwie 5-7 letnie rośliny.

Jest na tarasie też moja begonia, stwierdziłam, że służy jej czasem przesuszenie, bo 2 tygodnie wcześniej leżała jak nieżywa i dziś rozkwitła się na całego!

Nawet moje oregano przesuszone przez P. na wiór wypuszcza maleństwa od korzeni

Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Zgredo
- -Moderator Forum-.
- Od: 1 maja 2008, o 15:42
O kurcze, twarde to ziółko ;D Suszenie faktycznie czasem roślinom służy, nawet wodolubnym. Dorodny gruboszek, im starsze są, tym piękniejsze 

"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Moje... wszystko