Leśny ogród Eli -2009

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

AGNESS pisze:Ależ dzwoneczek :shock: :shock: :shock: cudo :shock: Tala piękna wielka kępa, a jak kwitnie :shock:
On dopiero w tym roku tak bujnie się rozrósł i obficie zakwitł.
Opady deszczu tej roślinie zdecydowanie odpowiadały.

mme33 pisze:O matko ,to zdjęcie ostróżek powinnaś na jakiś konkurs fotograficzny wysłąć,przepiekne jest :D
Magdaleno bardzo dziękuję i naprawdę się ucieszyłam, że aż tak Ci się spodobało, ale gdzież mi tam konkurowac z prawdziwymi mistrzami aparatu, których doskonałe fotki widzę nieraz w necie.... :oops: :lol:

kogra pisze:Dzwonek rzeczywiście przepiękny.
I taka masa kwiatów. :roll:
Grażynko może kiedyś nasze liliowce też tak bujnie będą kwitły, to dopiero będzie widok..... :wink:
W imieniu dzwoneczka, dziękuję ;:92

Kocina pisze:Ela, powiedz, czy dzwonki nie rozłażą się jak wściekłe?
Zastanawiam się nad posadzeniem u siebie, ale boję się, że szybko opanują mały ogródek.
A może posadzić je w jakimś ograniczniku?
Jak jest u Ciebie?
Marto na wilgotnym stanowisku jednak rozłazi się :roll:
Zaczyna opanowywac suchy murek, który jest tuż, tuż.... co chyba mi się nie podoba :? :roll:
Lepiej go posadź do dołka wyłożonego w koło folią.
Ja go 'puściłam' wolno i liczę, że konkurencyjne rośliny go zatrzymają.....oby... :evil:
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Trochę słońca w słonecznych kwiatach rudbekii ;:3

Rudbeckia fulgida var. sullivantii 'Goldsturm' (Rudbekia błyskotliwa)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Elu piekne kwiaty rudbekii.....pięknie je sfociłaś ;:109 i ten pajączek ....cudne zdjęcia........
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Eluś jak nasze;liliowce zakwitną jak ten dzwonek to chyba nie wyjdziemy z ogrodu i nic tylko będziemy się na nie gapić jak sroka w kość.
Ale kto wie - za kilka lat jak przezimują i się rozrosną to widoki możemy mieć przecudne. :roll:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Elu, mam nadzieję, że masz więcej zdjęć liliowców w różnych ujęciach na wieczory jesienno zimowe.
Chętnie spojrzałabym też na Twój ogród w szerszym ujęciu. Koniecznie wstaw jakieś zdjęcia świeże, bo pewnie pięknie teraz u Ciebie.
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jolu, Grażynko, Aniu - cieszę się, że do mnie zaglądacie :D
Bardzo Was przepraszam, że nie odpowiadałam i do tej pory nie wywiązałam się z obietnic roślinkowych :oops: :oops: :oops:
Muszę się usprawiedliwic za swoje 'grzechy' :lol: , w ostatnim czasie pochłaniało mnie móstwo spraw i na wszystko brakowało czasu.
Ogród zapuszczony, trawa ma ze 30 cm :o :oops: , na fotki też nie miałam czasu :roll:
Wszystko to było spowodowane przygotowaniami do wesela i oto w ubiegłą sobotę miało miejsce doniosłe wydarzenie, niezwykle ważne w życiu każdego rodzica i jego dziecka.
Wydałam za mąż starszą córkę ;:166 ;:167 ....zostałam teściową :twisted: :twisted: :twisted: ....a w przyszłości, mam nadzieję, zostac babcią ;:86 .....achh....jak ten czas szybko leci....;:144 ;:223

Powoli wracam do normalności i postaram się w najbliższym czasie wywiązac z obietnic :wink:
x_P-42

Post »

Gratulacje Elżbieto :), sama przez to przeszłam, więc wiem, jak to smakuje. Odpocznij teraz i...do ogrodu ;:31

Z chęcią obejrzelibyśmy choć jedno maleńkie zdjęcie z tej doniosłej uroczystości. Aby nikt nie krzyczał, ze nie dotyczy wątku ogrodowego podpisz je : "Wesele nie odbyło się w naszym pięknym ogrodzie " :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ellu, gratulacje dla całej rodziny :) I wszystkiego naj... dla nowożeńców.

Wesele to wspaniała sprawa, ale rodzice córki mają z tym trochę roboty ;) Dobrze, że mamy tylko jedną :)

Co jak co, ale naprawdę nie ma za co przepraszać, ja też ciągle mam przerwy, a wcale wesela nie urządzałam. Wiadomo jak jest z czasem... Ciągle go za mało, zwłaszcza, jak jasno na dworze było do 22. Po wejściu do domu ledwie się na nogach trzymałam i tylko dzieci do łóżek i sami padaliśmy. Nie było mowy o forum. Niestety nie narobiliśmy też za dużo zdjęć na zimę.
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Elu no to przyjmij i moje gratulacje.
Teraz jesteś wolna i możesz więcej czasu poświęcić dla siebie.
A na babcię to masz jeszcze czas. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Elu to i ja składam gratulacje . Na razie zostałaś teściową a już piszesz o babciowaniu , po kolei nie tak chop chop, na wszystko przyjdzie pora . Teraz zadbaj o siebie i o nas ;:113 pokaż co słychać w Twoim ogrodzie .

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Pola42 pisze:Gratulacje Elżbieto :), sama przez to przeszłam, więc wiem, jak to smakuje. Odpocznij teraz i...do ogrodu ;:31

Z chęcią obejrzelibyśmy choć jedno maleńkie zdjęcie z tej doniosłej uroczystości. Aby nikt nie krzyczał, ze nie dotyczy wątku ogrodowego podpisz je : "Wesele nie odbyło się w naszym pięknym ogrodzie " :lol: :lol: :lol:
Polu bardzo dziękuję za gratulacje ;:180
Tak, stres jest tym większy, im bliżej do wesela....i jakoś coraz trudniej zasnąc, a wypadałoby miec wypoczętą twarz, a nie podkowy pod oczami.... :lol: :wink:

Z miłą chęcią powrócę do pracy w ogrodzie, bo chociaż się nieraz urobię w nim po pachy, to jednak tu odpoczywam :lol:

Co do zdjęc, to na profesjonalne trzeba zaczekac. Mam trochę fotek amatorskich zrobionych przez gości.
Kilka Wam pokażę za chwilę, może się nikt nie wkurzy :D :wink:
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

kubanki pisze:Ellu, gratulacje dla całej rodziny :) I wszystkiego naj... dla nowożeńców.

Wesele to wspaniała sprawa, ale rodzice córki mają z tym trochę roboty ;) Dobrze, że mamy tylko jedną :)

Co jak co, ale naprawdę nie ma za co przepraszać, ja też ciągle mam przerwy, a wcale wesela nie urządzałam. Wiadomo jak jest z czasem... Ciągle go za mało, zwłaszcza, jak jasno na dworze było do 22. Po wejściu do domu ledwie się na nogach trzymałam i tylko dzieci do łóżek i sami padaliśmy. Nie było mowy o forum. Niestety nie narobiliśmy też za dużo zdjęć na zimę.
Aniu serdecznie dziękuję za gratulacje i życzenia dla Młodych, niezwłocznie je im przekażę ;:180
Sama się przekonasz, że ani się obejrzysz jak Ci córa dorośnie i będziesz szykowała wesele....zleci, zleci....nawet niewiadomo kiedy :wink:

Aniu podziwiam Cię, że godzisz wsztkie te obowiązki i jeszcze masz czas na ogród :o :!:
Ja o ogrodzie zaczęłam myślec dopiero jak moje córki były już spore i nie wymagały tyle uwagi ;:228

Po niedzieli wyślę Ci wreszcie macierzanki, słowo :wink:
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

kogra pisze:Elu no to przyjmij i moje gratulacje.
Teraz jesteś wolna i możesz więcej czasu poświęcić dla siebie.
A na babcię to masz jeszcze czas. :wink: :lol:
Grażynko serdecznie dziękuję za gratulacje ;:180
Jestem wolna....przynajmniej do następnego wesela....ale to nie tak prędko będzie, na szczęście :wink:

Co do babciowania, to mam nadzieję, że młodzi nie będą się spieszyc i dadzą mi czas na oswojenie się z tą myślą....ale co tu dużo gadac....już bliżej mi do tego niż dalej....taka kolej rzeczy....a podobno wnuczki kocha się bardziej niż dzieci :wink:
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

tija pisze:Elu to i ja składam gratulacje . Na razie zostałaś teściową a już piszesz o babciowaniu , po kolei nie tak chop chop, na wszystko przyjdzie pora . Teraz zadbaj o siebie i o nas ;:113 pokaż co słychać w Twoim ogrodzie .

Pozdrawiam
Elu bardzo dziękuję za gratulacje ;:180

Jedno pociąga drugie....nawet jeśli dzieci dadzą nam czas na 'wzięcie oddechu'.... :wink:

Mam sporo fotek, których jeszcze nie pokazywałam, może jutro znajdę czas i coś wstawię :wink:
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Trochę fotek z tego szczęśliwego dnia, który nie odbył się w moim ogrodzie :wink:

Moje córki i zięc

Obrazek

Szczęśliwa Para Młoda i stasza druhna

Obrazek

Młodzi małżonkowie

Obrazek

Zdjęcia usunę za kilka dni, bo chociaż moje córy, to piękne 'kwiaty', nie pasują do tego forum :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”