Agita- mój pierwszy sezon :)

Zablokowany
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko fajnie ,że odpoczełaś - to każdemu z nas się należy. Wielkie podlewanie to okazja do robienia zdjęć, więc z niecierpliwością na nie poczekam. ;:31
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tak kwitnie miniaturka wszystkimi 7-oma kwiatkami. Przy okazji odkryłam, że lekko pachnie, tak ciężej, cynamonowo jakby... :

Obrazek

Obrazek

A tu mój ukochany piegusek, właśnie rozwinął 1-wszy kwiat:

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

piękne Phalaenopsis
volcowitch
ZBANOWANY
Od: 8 lip 2008, o 13:03

Post »

Bardzo ładny ten co pachnie.
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25

Post »

Oba śliczne! Chyba zaprzestane odwiedzania forum, bo moja lista chciejstw rośnie i rośnie...
Jak tutaj trzymać się postanowień o zastopowaniu kupowania storczyków?
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mi też się oba podobają :P Ten pierwszy ma dużo kwiatków jak na miniaturkę, i to w taką chmurę ułożonych :shock:
Piegusek również jest bardzo ładny :wink: Może on też pachnie? :lol:
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety, wąchałam go dziś usilnie i nic! Ale to jego pierwszy dzień, może musi jeszcze dojrzeć do wydawania zapachu... ;)

Z innych pourlopowych nowinek: rośnie mi całkiem sklejony listek na jednym falku i nie wygląda jakby miał pęknąć, a "dziwaczek" z poprzedniej strony, którego pęd miał 3cm 2 tygodnie temu, obecnie ma z 15cm i pąki- szalony!! :D
Niestety żadnych niespodzianek. Listki i korzonki nowe są, ale liczyłam na pędy... Cóż, pewnie trzeba poczekać do września :lol:
Pozdrawiam, Agnieszka
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

Agito chyba mamy takie same miniaturki :lol: ale moja nie pachnie :roll:
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Witaj po wakacjach :wink: nie dziwię się że stęskniłaś się za swoimi "kwiatuchami", mam to samo, a zobaczę je dopiero w niedzielę...
:shock: :shock: miniaturka cudna, i jeszcze zapach ma mój ulubiony :roll: zazdraszczam :oops:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miniaturka ma piękne cukierkowe kolorki :wink: A piegusek bardzo efektowny- dużo piegów w intensywnym kolorze. Lubię takie zestawienie ;:2
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, skup się i dobrze wwąchaj ;)- mój pachnie słabo, więc można to łatwo przeoczyć. Może kwiatki powinny być świeżo otwarte, tak jak u mnie..?

Asiu, nie wątpię, że tęsknisz i martwisz się o swoje maluchy, ale masz fajnego Tatę, który dba żebyś się zbytnio nie zamartwiała- Twoje storczyki są w super kondycji, co widać w Twoim wątku :)

Aniu, uwielbiam tego pieguska, między innymi za to jego kontrastowe wybarwienie. Poprzednio kwitł mi pół roku, może i tym razem tak będzie. Wczoraj- gapa- ułamałam mu 1 pączek (z ośmiu), ale na pocieszenie z oczek wybijają dwa odgałęzienia, więc jeszcze się nacieszę jego kwiatkami :)

Anusska, niestety nie pachnie, może jak go będę sukcesywnie obwąchiwać to się domyśli czego oczekuję i weźmie do roboty.. ;)

Dziękuję wszystkim za wizytę w wątku i miłe słowa, cieszę się, że podobają się Wam moi pupilkowie :D A teraz chwalę się nowościami:

nr 1: woskowy, aksamitnie lśniące grube płatki, kolor trudny do określenia czerwono-bordowo-amarantowy, kwiatki średniej wielkości i chyba niestety nie pachnie. Każdy kwiatek ma trochę inny kształt. Jedyny, wygrzebany gdzieś z czeluści w tyle wózka z nową dostawą phalaenopsis, cena promocyjna, taniutko:

Obrazek

Obrazek

Tu w towarzystwie mojego Pink Panther, który z czasem jak starzeją się kwiaty, coraz mocniej pachnie (dziwne..?):

Obrazek

nr 2: woskowy cytrynek z wypukłymi kropkami, w słońcu pachnie mocno cytrynowo, liście ma w rozmiarze miniaturki, a kwiaty duże jak u zwykłego falka. Siedzi w spagnum- co robić, usunąć koniecznie czy zaryzykować z tym spagnum, co radzicie?? Kupiony po przecenie. To taka namiastka mojego wymarzonego żółtego w bordowe kropy:

Obrazek

Obrazek

Oba dzielnie przeżyły w samochodzie i upale 2 dni podróży po polskich dziurawych drogach- bez strat, jestem pełna podziwu!

nr 3: morelowy z mazami, wymarzony, zupełnie nieplanowany zakup, świeżutka dostawa zaatakowała mnie ;) spomiędzy lodówek gdy weszłam do tesco po mrożonki, był oczywiście jeden jedyny taki i oto efekt:

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Agnieszka
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko morelowy z mazami - CUDO ;:111 Twoja namiastka wymarzonego żółtego w bordowe kropy- po prostu rewelacja ;:1 Oj zaglądne tu jeszcze kilka razy dziś , by nacieszyć oczy. ;:111 ;:111 ;:111
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cieszę się Aniu, zapraszam! Moim ideałem żółtego w kropy bordo jest ten Twój, może kiedyś i taki upoluję, na razie cieszę się tym nowym :)
Pozdrawiam, Agnieszka
volcowitch
ZBANOWANY
Od: 8 lip 2008, o 13:03

Post »

Obrazek
Po budowie kwiatu i profilu warżki można śmiało powiedzieć, że jest to krzyżówka z innym rodzajem "vandowatym". Możliwe, że Ascocenda x Phalaenopsis albo (Ascocenda x XXX) x Phalaenopsis
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12

Post »

Agnieszko - nowe nabytki bardzo urokliwe :D Mnie najbardziej do gustu przypadł żółciutki maluch...
Pytałaś czy koniecznie przesadzać go z tego sphagnum - możesz w nim zostawić, ale wtedy bardzo trzeba pilnować wilgotności podłoża i dużo łatwiej o zalanie niż w korze, moim skromnym zdaniem...
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”