W.o... Kotach 4cz. (07.2008 - 12.2010)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

A to niespodzianka :lol: Dobrze, że tylko dwoma kociątkami Was obdarowała :lol:
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Niestety bywa. Szczególnie wiosenne mioty szybko dojrzewają . Dobrze, że tak się skończyło (dla kotki), bo niestety bywa, że tak młode koteczki nie przeżywają porodu.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mala_MI pisze:u nas ceny są za kotkę 120-150 zł
za kocura 70-100

w Krakowie z tego co się orientuję ceny podobne.
70 -100zł jeszcze mnie nie przeraża :lol: Dwa a może trzy lata temu płaciłam 50zł za kocura. Natomiast 230zł za kotkę :shock: Za sukę ważącą około 20kg będę płacić 220zł razem z badaniami krwi i wizytą domową po zabiegu (tylko nie wiem na 100% czy nie mam jakiejś zniżki, bo nasza hodowczyni jest wetem i to ona będzie operować).

Kociąt u nas wysp... znowu zaczęły przychodzić nowe małe na dokarmianie :? Znowu u gabinetach wetowskich pojawiają się dziesiątki ogłoszeń w stylu "oddam w dobre ręce" :roll:

Fiona,dobrze, że tylko dwa maluszki. Przy okazji to słodkie są :wink: Wiesz już jakiej są płci?
Awatar użytkownika
kocurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2008, o 11:57

Post »

Przyjedźcie do Rzeszowa, u nas sterylka kotki 120 zł, kocur nie wiem ile, ale na pewno sporo taniej :)

Fiono, cudna ta Twoja kicia, ma takie bieluśkie skarpetki, widać, że zadbana :) śliczna jest :)
Awatar użytkownika
Fiona
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 25 lip 2008, o 17:40

Post »

DorkaWD pisze:
Fiona,dobrze, że tylko dwa maluszki. Przy okazji to słodkie są :wink: Wiesz już jakiej są płci?
Wydaję mi się ,że samczyk i samiczka :roll:
Awatar użytkownika
Szymonambar222
500p
500p
Od: 28 gru 2008, o 08:23

Post »

AA ja jak pisałem wcześniej wczoraj chciałem wziąć tego kota z działki na zastrzyk żeby nie miała małych.Dodam że przy łapaniu wszystko było w KRWI.MOJEJ KRWI :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:.Takie to małe a takie zawzięte.I na dodatek uciekła :evil: :evil:.Teraz to jej z miesiąc nie schwytamy .No cóż. :roll:.Ten kot przeraźliwie się boi jak się go bierze na ręce.Wydawało się,że to takie proste ocierała mi się o nogi myślę nic trudnego :roll:.Gdy ją dotknąłem zaczęła się masakra.
Człowiek Jest Tajemnicą: Z Tajemnicy Przybywa I W Tajemnicę Odchodzi
Awatar użytkownika
safiori
200p
200p
Od: 7 kwie 2008, o 09:51

Post »

Szymonambar222 pisze:AA ja jak pisałem wcześniej wczoraj chciałem wziąć tego kota z działki na zastrzyk żeby nie miała małych.Dodam że przy łapaniu wszystko było w KRWI.MOJEJ KRWI :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:.Takie to małe a takie zawzięte.I na dodatek uciekła :evil: :evil:.Teraz to jej z miesiąc nie schwytamy .No cóż. :roll:.Ten kot przeraźliwie się boi jak się go bierze na ręce.Wydawało się,że to takie proste ocierała mi się o nogi myślę nic trudnego :roll:.Gdy ją dotknąłem zaczęła się masakra.
To poszukaj w necie czy gdzieś w twojej okolicy działa fundacja pro zwierzęca . Oni mają klatki łapki dla dzikusków i może pomogą ją odłapać, ale nie na zastrzyk tylko na kastrację. To jest najskuteczniejsza metoda zapobiegania nie kontrolowanemu rozmnażaniu się zwierząt. Gminy i miasta dysponuja darmowymi sterylkami dla bezdomnych kotów.
Awatar użytkownika
safiori
200p
200p

Post »

kattka pisze:Fajnie naciągasz, przeinaczasz i nadinterpretujesz :) Jako, że kilka osób uważa, iż ma monopol na miłość do kotów i to taką w ściśle określonych ramach, wg ściśle wytyczonych standardów, a kilka moich poglądów na temat w ww. ramach się nie mieści, to jakakolwiek dyskusja tutaj nie ma sensu z mojej strony już OT.
Dodam tylko, że te maluchy to cztery kocurki i żaden z nich nie będzie nigdy wykastrowany.
Juz żałuje ze poczytałam ten wątek. Mam tylko nadzieję że jest coraz mniej ludzi ktorzy maja takie poglady jak ty. :(
Awatar użytkownika
Fiona
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Mam jeszcze takie pytanie w sprawie mojej kotki , wiem ,że jest trochę głupie bo już jest z nami od 2 miesięcy ,ale nie bardzo juz wiem co jej dawać jeść.
Może jest jeszcze coś co powinna jeść jak karmi młode? Jasia strasznie wybredna jest kocich saszetek nie bardzo lubi choćby nie wiem jak drogie były .Bardzo lubiła rybki wędzone śledziki,szprotki ,ale tez juz za bardzo nie chcę ich jeść .Kupywałam też resztki z mięsnego różne szyneczki i takie tam odpadki.Bardzo je lubiła ,ale teraz nawet tego nie tyka. Ni wiem co juz mam z nia począć .Lubi za to surowe mięsko ,ale nie mogę jej tego na okrągło kupywywać bo boję się ,że i to zacznie jej się nudzić podpowiedzcię proszę czym by tu ją zachęcić kombinuję już jak mogę ,ale kończą mi się pomysły na żarełko.
Awatar użytkownika
LeNka
1000p
1000p
Od: 23 sie 2008, o 07:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moja tez jest strasznie wybredna, ale za to lubi kocie paszteciki. Najpierw żeby nie było kup dla siebie pasztecik ( np. podlaski ) i spróbuj jej dać, może polubi. Po za tym jest ciepło i kotki teraz za bardzo nie przepadają za jedzeniem.
Awatar użytkownika
Szymonambar222
500p
500p
Od: 28 gru 2008, o 08:23

Post »

safiori pisze:
Szymonambar222 pisze:AA ja jak pisałem wcześniej wczoraj chciałem wziąć tego kota z działki na zastrzyk żeby nie miała małych.Dodam że przy łapaniu wszystko było w KRWI.MOJEJ KRWI :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:.Takie to małe a takie zawzięte.I na dodatek uciekła :evil: :evil:.Teraz to jej z miesiąc nie schwytamy .No cóż. :roll:.Ten kot przeraźliwie się boi jak się go bierze na ręce.Wydawało się,że to takie proste ocierała mi się o nogi myślę nic trudnego :roll:.Gdy ją dotknąłem zaczęła się masakra.
To poszukaj w necie czy gdzieś w twojej okolicy działa fundacja pro zwierzęca . Oni mają klatki łapki dla dzikusków i może pomogą ją odłapać, ale nie na zastrzyk tylko na kastrację. To jest najskuteczniejsza metoda zapobiegania nie kontrolowanemu rozmnażaniu się zwierząt. Gminy i miasta dysponuja darmowymi sterylkami dla bezdomnych kotów.

Wiem o tym tyle że ona ma teraz małe.I musi je odkarmić przed operacją.Postanowiliśmy z Weterynarzem że teraz jej damy zastrzyk a w jesieni ją wysterylizujemy.I oswoimy całkiem

Pozdrawiam
Człowiek Jest Tajemnicą: Z Tajemnicy Przybywa I W Tajemnicę Odchodzi
Awatar użytkownika
Fiona
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

LeNka pisze:Moja tez jest strasznie wybredna, ale za to lubi kocie paszteciki. Najpierw żeby nie było kup dla siebie pasztecik ( np. podlaski ) i spróbuj jej dać, może polubi. Po za tym jest ciepło i kotki teraz za bardzo nie przepadają za jedzeniem.
Rzeczywiście z pasztecikami nie próbowałam .Dziękuję za podpowiedz jutro spróbuje ją poczęstować :D
Awatar użytkownika
safiori
200p
200p

Post »

Moje jedzą puszki animondy carny i chrupki Puriny proplan ale surowe mięsko jest najlepsze. :twisted:
Awatar użytkownika
Tula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2009, o 15:00

Post »

Fiona pisze:Jasia strasznie wybredna jest kocich saszetek nie bardzo lubi choćby nie wiem jak drogie były (...) Kupywałam też resztki z mięsnego różne szyneczki i takie tam odpadki
Pewnie metki z ceną odklejasz ? ;) A na serio, to najdroższe żarcie wcale nie znaczy, że najchętniej jedzone przez koty. Mój nie tyka Puriny. Dostałam też zestaw próbek Gourmet i niczego nie tknął, pies szwagra miał wyżerkę :) Karmię głównie surowym mięsem - idę do rzeźnika i proszę o resztki dla kota. I dostaję siatkę ścinek: skóry, płuca, serca, żyły, chrząstki... cały ten bałagan. Dzielę na porcje i zamrażam. Ale nie resztki z wędlin !!! Żadnych ścinek z szyneczek nie powinno się dawać zwierzętom. Ze względu na zawartość soli, konserwantów, różnych chemicznych polepszaczy i licho wie jakiego jeszcze "g".
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Od: 7 mar 2009, o 19:25
Kontakt:

Post »

Mama karmiąca ma duże zapotrzebowanie na energię. Powinna dostawać dużo wysokobiałkowego pożywienia, dodatkowo wzbogaconego jakimś preparatem witaminowym- m.in wapniem. Kup paczkę dobrej suchej karmy dla kociąt i dawaj jej - np. jedna z lepszych karm - Royal Canin to wydatek ok 15 zl za 400 g (są często promocje 2 opakowania w cenie jednego) - dla jednego kota taka paczka starczy na tydzien albo nawet na dlużej jeśli kot je dodatkowo inne rzeczy. Kup ew jakąkolwiek karmę dla KOCIĄT. Niech stoi cały czas i niech je kiedy chce. Musi też duzo pić- płyny dla dobrej laktacji są bardzo potrzebne.
Nie żałuj jej mięsa. Mama go potrzebuje, by dzieci rosły. Zwłaszcza jeśli sama jest drobniutka i młoda. Resztki ze stołu i wędliny to prawie same konserwanty...Dobrze, że już nie chce ich jeść...to na dłuższą metę może wykończyć kocie nerki - za dużo soli i innych świństw.
Nie musisz kupować tatara wołowego po 30 zl/kg - serca, gulaszowe drobiowe, udka, nawet skrzydełka czy szyjki czy kurze korpusy, które są tanie a można obrać je z mięsa. Poporcjuj mięcho i zamroź porcje na raz. To bardzo wygodne.
Może będzie chciała pić śmietankę, jeść serki homogenizowane.
Dobrym i tanim "dosmaczaczem" do jedzonka może być tuńczyk w sosie własnym (ludzki) - nie kawałki super drogie tylko takie drobniutkie kawałki - koty je lubią, sos z niego też można z czymś pomieszać i takie jedzenie przemycić. Byle nie w oleju. I nie za często.
Kup kaszkę dla dzieci np. Bobo Vita - mleczno-jakąś tam, jeśli mama nie będzie chciała, przyda się dla maluchów.
W wieku około 4 tygodni już powinny dostawać inne jedzenie, nie tylko mleko mamy.
Ja do kocich i kociakowych posiłków dodaję preparat witaminowo-mineralny Salvikal - jest dostępny w wielu miejscach, niedrogi, starcza na baaaardzo długo. Dokarmianie zawsze zaczynam od mięsa.
Dobre karmienie mamy owocuje bezproblemowym rozwojem maluchów i ich formą.
Warto też pomysleć o odrobaczeniu i mamy i maluchów (zwłaszcza jeśli mama nie była odrobaczana wcześniej).
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”