Storczyki Mirki

Zablokowany
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Asiu Właśnie podejrzewałam że to Nelly, ale pisało na nim tylko cambria.
Pędzik nie urósł u mnie bo w niedzielę go dostałam, ale wyczaiłam że oprócz tego pędu który kwitnie na świat dzienny pchają się jeszcze ze trzy kolejne pędziki kwiatowe ;:11

Dusiu a ja w przeciwieństwie do Ciebie bardzo lubię cambrie, mam chyba 6 szt + ta nowa.
Dziwna masz filozofię.

Grażynko kurczę kiedy ja się zbiorę wreszcie żeby napisać, ciągle coś. Masz racje kwiatki maja piękne, niebawem zakwitnie mi kolejna, ale to już moje kwitnienie.

Wandziu właśnie widziałam ,taka sama jak Twoja. Muszę jutro rano nos wsadzić, bo wąchałam po południu i nic nie czułam.

Wieczorkiem wkleję jeszcze kilka zdjęć.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dusiu a ja w przeciwieństwie do Ciebie bardzo lubię cambrie, mam chyba 6 szt + ta nowa.
Dziwna masz filozofię.
mi niektóre się podobają, ale nie wszystkie. ale u mnie storczyki inne niż Phalaenopsis i Vandowate szybko się marnują, a jeśli przeżywają, to wcale nie kwitną, tylko stoją takie badyle. nie chcę storczyków, które będą kwitły tylko po kupieniu, a potem już nigdy, tylko niepotrzebnie zajmowałyby już i tak bardzo ograniczone miejsce.
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mirko, ładniutki prezent dzieci Ci sprawiły ;:31
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45

Post »

Mirko prezencik super, piękne kolorki ma ta cambria. :lol:
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

Mireczko ona jest śliczna,przypomina mi Miltasię bo mają podobne wzorki ;:113
Uwielbiam pachnące storczyki a mam takiego jednego uparciucha kupionego w zeszłym roku w Obi i za żadne skarby mi nie chce zakwitnąć,już go trochę postraszyłam i może to pomoże a zależy mi na kwitnieniu bo on przecudnie pachnie :lol:
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fajnie że mnie odwiedzacie.
Znowu nie otrzymuje powiadomień, już mnie to wkurza.
Agatko faktycznie mozaika podobna do miltasi.Lubie cambrie i raczej mi kwitną bez problemowo.

Aniu chyba nie uratuje masdevalli, zostały już tylko 4 listki, to moja wina, ja ja zabiłam, ale człowiek uczy się na błędach.

Już jest pewne moja Lueddemanniana ma 2 pędziki kwiatowe. Hurrra. Są jeszcze maleńkie ,ale już jestem pewna.

Cały czas myślałam że na dwóch dendrobiach rosną keiki a tu się okazuje że to będą pączusie.
Ale się dzieje.
Mam wreszcie pierwszego keiki, na tęczowym phalu. Obrazek Obrazek
Pamiętacie mojego wielokropka, ledwie go uratowałam, miała chyba zalany stożek wzrostu /dobrze że wzbudził moje wątpliwości, zasypałam i udało sie listek jakby obgryziony, ale uratowana roślinka/ Obrazek

Tak wyglądają oba Dorito. ledwo mieszczą się w kadrze.

Obrazek
A ten osobnik , to ten który został uratowany przed śmietnikiem /zła sąsiadka chciała wyrzucić/ teraz cieszy serduszko synka, to jego pupil. Obrazek

Na koniec Promenea od Moni, mam wrażenie że ma bardzo jasny kolor liści, czy taki ma być czy za dużo słońca.
Obrazek
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34

Post »

Mireczko, czym zasypałaś stożek ? w tym ratowanym?
U mnie u tego "w ciąży" coś też niedobrze wygląda stożek, może go też czymś podsypać?
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45

Post »

Oj Mirko póki są listki to ja zawsze daje szanse,może masdevallia ma w sobie wolę życia i jeszcze będziesz się nią cieszyć :?: Poczekajmy co :?:

Gratuluje pierwszego maluszka na tęczowym phalku ;:1 Super, że udało Ci się uratować kropka i tego, który zła sąsiadka chciała wyrzucić. :lol: Doritaenopsisy są po prostu zjawiskowe. ;:111 ;:111 ;:111 Jeśli chodzi o Promenea od Moni to niestety nie mam doświadczenia i nie mogę nic Ci podpowiedzieć. Pozdrawiam ciepło :D
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko stożek podsypałam węglem /kupuje kapsułki w aptece, takie wiesz na ..../ ale wiem że niektórzy sypią cynamon one tez ma jakieś właściwości.
Ja jak już gdzieś zaleje to zaraz odsączam chusteczka, a te ze sklepów to bardzo często sa zalewane, przecież tam nikt nie dba,
Mój ten na fotce tęczowy , jak mówisz w ciąży też dostałam bez stożka wzrostu, miał tylko 1,5 liścia a kwitł jak oszalały, zresztą do dziś tak jest, a teraz ;:86 , bo mateczka pewnie już będzie kończyła żywot.

Aniu ja go nie wyrzucę , będę czekała do ostatnich jego dni, może akurat się uda.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Mireczko te dwa czerwone cuda mnie powaliły na kolana :shock: nie dość że to mój ulubiony kolor, to jeszcze tyyyle kwiatuchów, no super :lol: a uratowany wielokropek jest prześliczny :shock:
I gratuluję dzidziusia na tęczowym :wink:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

Mirko jak patrze na Twoje Doritaenopsisy to coraz bardziej "chora" jestem.... normalnie chyba nabędę takie cudo drogą kupna :lol:
Grymasella
200p
200p
Od: 5 wrz 2008, o 23:37

Post »

Ja mam takiego (zdjęcie z sieci:www.stenasa.sobie)

Obrazek

A jak patrzę na Twoje bordowe to aż mi się gębusia śmieje do nich :) I marzy mi się, że mój kiedyś też będzie taki bujny.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

ale piękne Doritaenopsisy... masz 2? skąd je wzięłaś, też bym taki chciała. a jedna z moich lueddemanian ma pędziki, ale nic się nie zmieniły, odkąd ją mam. ale listek jej rośnie, tej słabej, która ma tylko 3 malutkie korzonki, też.
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

Mnie urzekł wielokropek,jest piękny ;:31 Gdybyś Mireczko miała na nim keiki to bardzo chętnie mogła bym się wymienić z Tobą na keiki bordaska (wiesz którego?)bo u mnie już rośnie drugie ;:113
Ja po kwitnieniu obcinam nad czwartym,piątym oczkiem moje pędziki i tak jakoś obdarowują mnie keikami..
Natomiast jeśli chodzi o Promeneę to mój nowy przyrost też wykluł się taki jaśniutko zielonkawy,one chyba tak mają :lol:
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mirko, cudne kwitnienia :shock: Doritaenopsisy wyglądają bardzo ciekawie w parze, a ten ze śmietnika super Ci się odwdzięczył za uratowanie ;:33
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”