Agita- mój pierwszy sezon :)

Zablokowany
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Limonko, niestety kiepsko z tym listkiem, albo zaczął się proces umierania matki keika, albo tylko ten listek odpadnie...

Mirko, zawsze warto tam zajrzeć "na tyły" ;) Tanio nie mają, ale można się dogadać.

Jak Wam się podoba mój dzisiejszy przedwieczorny widok? :)

Obrazek
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 01:54

Post »

Widoczek tajemniczy, bardzo intrygujący.......... a teraz pokaż tego kwiatuszka bo ciekawość pobudziłaś do granic możliwości, taki piękny rozkwitnięty i bardzo zastanawia jaki ma kolor :P

Listka nie żałuj, pewnie był przemarznięty i taki koniec był mu pisany bo to dziwne, że to akurat ten listek tak "zasłabł". Mam nadzieję, że stożka wzrostu przez to nie stracił, jeśli jednak tak, to zawsze na pocieszkę masz keiki więc głowa do góry.
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agito, jaki cudowny obraz, idealnie dopasowany do koloru moich ścian w salonie( sik! salon czytaj: z bardzoooo dużej litery)
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ehhh...kocham ten odcień zieleni, wiosna jak nic! Ciekawe, co za kolorek ten faleczek ma...zgadujemy? :D
Ja myślę, że jakiś biały...
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p

Post »

Mnie jakiś róż chodzi po głowie a bardziej bordasek...
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Taki Ci on ;) :

Obrazek

Justus, byłaś blisko- teoretycznie on jest żółty ze środkiem różowym (taki jak jeden z Twoich ostatnich Limonko), ale długo już kwitnie, wyblakł i obecnie jest niemal biały ;)

Też uwielbiam ten odcień zieleni, mam go w pokoju synka i jest dokładnie taki, jaki miał być. Niech smyk ma kolorowe dzieciństwo! :)

A tu jeszcze fajny widoczek- wyjątkowo lubię oglądać otwierające się pączki u tego faleczka:

Obrazek

Rozczulający, prawda? ;)
Pozdrawiam, Agnieszka
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Piękne ;:152
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Agito, ten drugi powalił mnie na kolana! :shock: Cóż za kolor! ;:154
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34

Post »

Ten drugi jest przepiękny, niech jak najdłużej kwitnie i cieszy Twe oczka
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p

Post »

Dzięki Agnieszko za odkrycie tajemnicy cienia :P. Storczyk jest śliczny. Ja u siebie też obserwuję, że w tej opcji starsze kwiaty tracą na soczystości koloru i z cytrynowej żółci przechodzą w kremik ale sam storczyk nie traci nic, tym bardziej jest ciekawy bo się zmienia jak kameleon :lol:

Zdjęcie rozwijającego się pączka ekstraśne. Tak jak piszesz, widok rozczulający. To głębokie bordo i białe obwódki tworzą śliczną całość a biały "nochalek" w środku pączka wygląda jak perełka wewnątrz muszelki.
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję dziewczynki! :) Ten drugi jest chyba kandydatem na storczyka który lubi kwitnąć; on 1wszy wypuścił u mnie nowy pęd od podstawy- kwitnąc jeszcze na pędzie "kupnym". Obecnie ma 10 kwiatów na pędzie (1 jeszcze pąk), a z tyłu już rośnie odbicie na starym pędzie, obecnie z 4-ema pąkami. Tak kwitnie dzisiaj (w tle widać odbicie):

Obrazek

Justynko, on jest bardzo ciemnofioletowy, niestety moje jedyne ukochane bordo zżarła choroba i chyba nic z niego nie będzie. Trzymam go już 5 miesięcy na klatce, podlewany, ma słoneczko i świeże powietrze i nic, nie zanosi się na keiki :x Jeszcze trochę i poleci na śmietnik (a nuż usłyszy i się przestraszy? ;) )!

Tak ma się dziś ten zdychający listek storczyka które ma keiki:

Obrazek

Aha, chciałam się jeszcze pochwalić jak wygląda dziwaczek 3 tygodnie po przesadzeniu, bo straszną mam z niego radochę! /na poprzedniej stronie dla porównania świeżo po przesadzeniu/. Widać budzące się korzonki- jeden wybija z trzonu, i nowy listek ;:26 :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Agnieszka
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45

Post »

Agnieszko dziwaczek ma się dobrze z przedstawionych zdjęć-super ;:2 A bordowy phalaenopsis wygląda pięknie. ;:113
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p

Post »

Agnieszko a niech będzie śliwkowy... Niesamowity z niego krzaczor, ten widok sprawił że normalnie przysiadłam, strasznie chętny do kwitnienia - piękny okaz! A te grubiutkie, woskowe płatki i te białe obwódki na nich - super, strasznie mi się podoba.

U tego z keiki szkoda listka ale mówi się trudno, może na jego miejsce wypuści nowy a jak nie, to przecież nie jest sam w doniczce :P

I pociechę straszną sprawia dziwaczek - widoki aż miło patrzeć, uwielbiam te wszystkie młode przyrosty a on cieszy z każdej strony, tyle korzonków, listeczek i pędzik do tego ;:224 ;:224 super.
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Przepiękny ten bordowy...Hmm...nie Uwierzycie z czym mi się kojarzy...Otóż dawne damskie stroje ludowe <i nie tylko> przzeważnie mialy ciemne spódnice, a pod spodem byly białe haleczki...To bordowe cudo tak wygląda, brzegi płatki białe, to właśnie takowa haleczka... :lol:
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Limonko, trafnie go określiłaś- śliwkowy- jest dokładnie taki; głęboki, aksamitny śliwkowy odcień :)
Justus, świetne skojarzenie :) Ja zakochałam się w nim "od pierwszego zdjęcia" na allegro, przypomina mi trochę bratki :)

Witajcie po wakacjach!! :)
Mam za sobą 2 tygodnie udanego urlopu, świetnie się bawiłam, ale też- a jak!- tęskniłam za moimi kwiatkami :D Niepokoiłam się trochę o nie, ale moja mama świetnie sobie poradziła z opieką. Moje maleńkie keiki bez korzonków ma się świetnie, najmłodszy listek sporo podrósł- super, najbardziej bałam się o to maleństwo. Fajnie tak przyjechać po 2 tygodniach- ile zmian!! Niektóre storczyki tak podrosły, że aż trudno uwierzyć!

Miałam w planach pogoń za ciekawymi okazami po całej Polsce, wizytę w orchidarium w Łańcucie, ale ostatecznie odpuściłam na rzecz wypoczynku, również od storczykowej obsesji. Mimo to, nie wróciłam z pustymi rękami... ;) Teraz tylko wszystko obcykać... ;)

Dziś od rana wielkie podlewanie...
Pozdrawiam, Agnieszka
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”