Mój zaczarowany ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Maja67
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 6 kwie 2013, o 19:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Mój zaczarowany ogród

Post »

Witam
Nie wiem czy mam szanse na zaistnienie na tym forum , ale z przyjemnością czytam posty i zaintrygowaliście mnie.Nie mam takiego doświadczenia w ogrodnictwie,wyprowadziłam się z miasta i od 6 lat jestem szczęśliwą posiadaczką własnego , starego sado-ogrodu z lichą ziemią .
Powoli uczę się wszystkiego od podstaw.Natura jest mi szczególnie bliska ze względu na prowadzoną przez nas pasiekę , ale właśnie ze względu na pracę przy pszczołach nie mam tyle czasu by poświęcić się tylko działce Dzisiaj szczepiłam Daturę i strasznie zatęskniłam za wieczorami , kiedy po pracowitym dniu siadałam z herbatką w tymże ogrodzie a one czarowały mnie swoim zapachem.Jedną z nich uwieczniłam na fotce i wszystkim polecam tę cudowną odmianę.Jak wyjdę do pracy w "terenie" to będę na bieżąco informować co w trawie piszczy. Oczywiście jeżeli kogokolwiek to zainteresuje.
Zapraszam Obrazek
Mój zaczarowany ogród
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój zaczarowany ogród

Post »

Witaj na Forum. :wit Masz jakieś fotki tego sadu? Datura rzeczywiści ładna. ;:108
Maja67
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

Witaj Kriss
Dziękuje za odzew na forum. Oczywiście przygotuję kilka fotek , ale chcę też wyjaśnić dlaczego mój wątek ma taki tytuł. Pewnego dnia doszliśmy do wniosku , że miasto nie jest dla takich odmieńców jak my i rozpoczęliśmy nasze poszukiwania miejsca z duszą .To było pierwsze jakie chcieliśmy obejrzeć . Urzekł nas sad na skarpie do którego wchodziło się po wąskich schodach . Kiedy stanęliśmy na górze zobaczyliśmy totalną roślinną dzicz pozbawioną ludzkiej ręki przez 15 lat. Nie było widać co rośnie i gdzie kończy się działka .Powiedziałam wtedy : popatrz zaczarowany ogród .Spojrzeliśmy na siebie i usłyszałam głos męża : Tak , bierzemy.. Ot , tak jak kupuje się ostatni bochenek chleba w sklepie . W ten sposób zostaliśmy właścicielami siedliska tylko przez urok zaczarowanego ogrodu, który po skoszeniu chwastów przestał być zaczarowany , a my nie wiedzieliśmy ile ciężkiej pracy przed nami . Remonty nadal trwają , prace w ogrodzie też , ale nie żałujemy, bo jak mówi mąż ? robota lubi głupiego . Teraz to wygląda trochę inaczej , szkoda , ze nie robiłam wtedy zdjęć.Teraz prezentuję kilka fotek , choć nie wiem czy to prawidłowo zrobiłam.
Pozdrawiam Maja
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Mój zaczarowany ogród
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01

Post »

Witaj Maju na forum.
Śliczny ten Twój kawałek świata.
Maja67
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

Witaj
dziękuję za zauważenie mnie na forum.Jestem początkująca i nie do końca wiem czy wszystko robię dobrze , jestem do tyłu w tych sprawach, nie bywałam na żadnych forach, ale ten mnie zainteresował.
Tak właśnie wyglądał mój kawałek świata jesienią a tak wygląda nasze życie od wiosny do późnej jesieni, tylko bzykanie.
:wit Obrazek
Mój zaczarowany ogród
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Witaj Maju :wit
Zapowiada się ciekawie,,,będę tu zaglądała ;:108
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01

Post »

Ule... mam ogromny respekt do pszczół... boję się ich.
Czy wszystko dobrze robisz... hmmm trochę źle się ogląda fotki z miniaturek.
Powolutku wszystko opanujesz.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Witaj na FO! To jest idealne miejsce dla zielonozakręconych Ludzi.
Zajrzałam, bo tytuł wątku mnie przyciągnął. Wasza historia też jest ciekawa. Jak na pierwsze kroki to radzisz sobie świetnie ;:63 Chociaż zdjęcia przydałyby się w większym rozmiarze. Mnie urzekło to 3 zdjęcie z czerwoną winoroślą chyba. Mnóstwo pracy już włożyliście, ale i wiele przed Wami. I chyba to jest kwintesencją ogrodu, że nigdy nie jest ukończony, że zawsze jest coś do zrobienia.
Lubię oglądać przemiany i będę zaglądała.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć Maju bardzo ładnie jest u Ciebie .Kto u Ciebie zajmuje się pasieką ? .My też kiedyś mieliśmy pszczoły ,ale niestety zostały tylko ule .Pozdrawiam . :D :D :D
Maja67
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

Witaj
Pszczołami zajmujemy się razem z mężem, on głównie sama pracą przy nich , ja cała resztą . Niestety prowadzimy pasiekę wędrowną więc pszczoły są wożone na odległe pożytki stąd musimy być przy tym zawsze razem.
U nas dzisiaj odwilż i ładna pogoda, mam nadzieję , że w końcu koniec tej wstrętnej pogody i ruszymy pełną parą do pracy w ogrodzie i na pasiece , już czas , już czas....Moje siewki na oknie już się wyginają do słoneczka, też im śpieszno do ogrodu.
:wit

-- 8 kwi 2013, o 11:12 --

Zapomniałam wspomnieć , ze szkoda tych uli, trzeba je zasiedlić , miejsce macie piękne .
Pozdrawiam- Maja
Mój zaczarowany ogród
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Fajna sprawa razem pracować ,ja nie mogłam pomagać przy pszczołach ,bo jestem uczulona .Trochę Ci zazdroszczę .Ale oczywiście pozytywnie . :D
Maja67
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

Tak , czasem bywa , ale miło z twojej strony , że zachowałaś choć ciepłe wspomnienie o nich. Stosunek człowieka do zwierząt i roślin odsłania jego duszę.
:wit
Mój zaczarowany ogród
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”