Czosnek jadalny ozimy "HARNAŚ"
Czosnek jadalny ozimy "HARNAŚ"
czy czosnek posadzony 2 października na głębokości około 10 cm wykiełkuję jeszcze przed zimą?
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
- "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
Helen Mirren
Re: czosnek jadalny HARNAŚ
rafik: co prawda nie odpowiem na Twoje pytanie, bo nie wiem, ale proszę napisz, skąd masz czosnek ozimy. Nigdzie nie mogę dostać.
Biofizyk z wykształcenia, ogrodnik z zamiłowania: latem na działce, zimą w domu - w wersji HiTech -regulamin
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 23 sie 2012, o 12:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Może wykiełkować, ale jest spora szansa że nie wykiełkuje.
a to wykiełkuje na wiosnę
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
- "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
Helen Mirren
qwak tu jest np http://czosnekzlatowicza.pl/7-czosnek-zimowy
Może też trafisz w Lidlu, bo przez jakiś czas leżał sobie na półce pod nazwą polski czosnek, pięęękny ale skromniutki w porównaniu do hiszpańskiego i droższy, więc był w sprzedaży dość długo i to był na pewno 'Harnaś', co mają teraz w sprzedaży nie wiem
Może też trafisz w Lidlu, bo przez jakiś czas leżał sobie na półce pod nazwą polski czosnek, pięęękny ale skromniutki w porównaniu do hiszpańskiego i droższy, więc był w sprzedaży dość długo i to był na pewno 'Harnaś', co mają teraz w sprzedaży nie wiem
Dziękuję Monika za podpowiedź. Zakupy już zrobione 

Biofizyk z wykształcenia, ogrodnik z zamiłowania: latem na działce, zimą w domu - w wersji HiTech -regulamin
-
- 100p
- Od: 5 lis 2010, o 10:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Monika, a ten czosnek był w lidlu podpisany, że to Harnaś? Czy po prostu trzeba się na tym znać i go rozpoznać? Pytam, bo ja się nie znam, umiem tylko stwierdzić czy to polski czy chiński ;-) jeśli jest podpisany....
Pozdrawiam
Magdalenka
Magdalenka
podpisany nie był, ja rozpoznałam, bo on jest łatwy do rozpoznania, ale jeszcze spytałam czy mają gdzieś nazwę na zbiorczym opakowaniu i mieli, pokazałabym ci na zdjęciu jak wygląda, ale niestety cały zużyłam do ogórków
Tu ci dam ściągę http://czosnek.uprawy.info/odmiany-czos ... an-czosnku ale jak nie bardzo się znasz to lepiej kup u pewnego sprzedawcy.
Gdzieś widziałam też 'Ornak' też bardzo charakterystyczny, ale nie mogę sobie przypomnieć..
Tu ci dam ściągę http://czosnek.uprawy.info/odmiany-czos ... an-czosnku ale jak nie bardzo się znasz to lepiej kup u pewnego sprzedawcy.
Gdzieś widziałam też 'Ornak' też bardzo charakterystyczny, ale nie mogę sobie przypomnieć..

- Agatra
- 500p
- Od: 23 lis 2009, o 17:03
Witam.
Ja również dziękuję Monice za namiary
. Tez czekam już na przesyłkę.
Pozdrawiam. Kasia

Ja również dziękuję Monice za namiary

Pozdrawiam. Kasia

-
- 100p
Kupiłam Harnasia 
W Biedrone, był podpisany, że to Harnaś.

W Biedrone, był podpisany, że to Harnaś.
Pozdrawiam
Magdalenka
Magdalenka
ooo to niechcący zareklamowałam sklep i czosnek latowicki..sama też się zastanawiam czy tam kupić. Najbardziej to bym chciała wspierać polskie zagłębie czosnku w Małopolsce (Słomniki i okolice) ale sklepu to ja nigdzie nie widzę, niby jest Harnaś na alledrogo z tej miejscowości ale hmm..
magdalenka rzucisz ceną?
i rozpoznałaś? 
magdalenka rzucisz ceną?

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lis 2008, o 20:06
Trzeba patrzeć na targu tylko nie mówić jakiego się szuka ..tylko pytać jaka to odmiana.Ciekawy link może w sklepach ogrodniczych by mieli ..
na targu to chyba bym nie kupiła..jeszcze bym trafiła na taki co był nawożony za przeproszeniem moczem właściciela
..bywa że i na polach też różne kwiatki się zdarzają 
nie żebym zniechęcała do kupowania jarzyn na ryneczkach
to ja mam takie skrzywienie 

nie żebym zniechęcała do kupowania jarzyn na ryneczkach

-
- 100p
- Od: 24 kwie 2010, o 22:59
A ja kupiłem czosnek Harnaś i Ornak w Hortico we Wrocławiu
-
- 100p
Czosnek była pakowany po 3 główki i kosztował 2,49 chyba albo 2,97???
Nie rozpoznałam, leżał w skrzyneczkach i na skrzyneczce był napis Harnaś.
Porównywałam z obrazkami i wygląda tak samo jak na zdjęciach.
Nie rozpoznałam, leżał w skrzyneczkach i na skrzyneczce był napis Harnaś.
Porównywałam z obrazkami i wygląda tak samo jak na zdjęciach.
Pozdrawiam
Magdalenka
Magdalenka