Czosnek jadalny ozimy "HARNAŚ"
Czosnek jadalny ozimy "HARNAŚ"
czy czosnek posadzony 2 października na głębokości około 10 cm wykiełkuję jeszcze przed zimą?
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
- "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
Helen Mirren
Re: czosnek jadalny HARNAŚ
rafik: co prawda nie odpowiem na Twoje pytanie, bo nie wiem, ale proszę napisz, skąd masz czosnek ozimy. Nigdzie nie mogę dostać.
Biofizyk z wykształcenia, ogrodnik z zamiłowania: latem na działce, zimą w domu - w wersji HiTech -regulamin
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 23 sie 2012, o 12:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Może wykiełkować, ale jest spora szansa że nie wykiełkuje.
a to wykiełkuje na wiosnę
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
- "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
Helen Mirren
qwak tu jest np http://czosnekzlatowicza.pl/7-czosnek-zimowy
Może też trafisz w Lidlu, bo przez jakiś czas leżał sobie na półce pod nazwą polski czosnek, pięęękny ale skromniutki w porównaniu do hiszpańskiego i droższy, więc był w sprzedaży dość długo i to był na pewno 'Harnaś', co mają teraz w sprzedaży nie wiem
Może też trafisz w Lidlu, bo przez jakiś czas leżał sobie na półce pod nazwą polski czosnek, pięęękny ale skromniutki w porównaniu do hiszpańskiego i droższy, więc był w sprzedaży dość długo i to był na pewno 'Harnaś', co mają teraz w sprzedaży nie wiem
Dziękuję Monika za podpowiedź. Zakupy już zrobione
Biofizyk z wykształcenia, ogrodnik z zamiłowania: latem na działce, zimą w domu - w wersji HiTech -regulamin
-
- 100p
- Od: 5 lis 2010, o 10:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Monika, a ten czosnek był w lidlu podpisany, że to Harnaś? Czy po prostu trzeba się na tym znać i go rozpoznać? Pytam, bo ja się nie znam, umiem tylko stwierdzić czy to polski czy chiński ;-) jeśli jest podpisany....
Pozdrawiam
Magdalenka
Magdalenka
podpisany nie był, ja rozpoznałam, bo on jest łatwy do rozpoznania, ale jeszcze spytałam czy mają gdzieś nazwę na zbiorczym opakowaniu i mieli, pokazałabym ci na zdjęciu jak wygląda, ale niestety cały zużyłam do ogórków
Tu ci dam ściągę http://czosnek.uprawy.info/odmiany-czos ... an-czosnku ale jak nie bardzo się znasz to lepiej kup u pewnego sprzedawcy.
Gdzieś widziałam też 'Ornak' też bardzo charakterystyczny, ale nie mogę sobie przypomnieć..
Tu ci dam ściągę http://czosnek.uprawy.info/odmiany-czos ... an-czosnku ale jak nie bardzo się znasz to lepiej kup u pewnego sprzedawcy.
Gdzieś widziałam też 'Ornak' też bardzo charakterystyczny, ale nie mogę sobie przypomnieć..
- Agatra
- 500p
- Od: 23 lis 2009, o 17:03
Witam.
Ja również dziękuję Monice za namiary . Tez czekam już na przesyłkę.
Pozdrawiam. Kasia
Ja również dziękuję Monice za namiary . Tez czekam już na przesyłkę.
Pozdrawiam. Kasia
-
- 100p
- Od: 5 lis 2010, o 10:02
Kupiłam Harnasia
W Biedrone, był podpisany, że to Harnaś.
W Biedrone, był podpisany, że to Harnaś.
Pozdrawiam
Magdalenka
Magdalenka
ooo to niechcący zareklamowałam sklep i czosnek latowicki..sama też się zastanawiam czy tam kupić. Najbardziej to bym chciała wspierać polskie zagłębie czosnku w Małopolsce (Słomniki i okolice) ale sklepu to ja nigdzie nie widzę, niby jest Harnaś na alledrogo z tej miejscowości ale hmm..
magdalenka rzucisz ceną? i rozpoznałaś?
magdalenka rzucisz ceną? i rozpoznałaś?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lis 2008, o 20:06
Trzeba patrzeć na targu tylko nie mówić jakiego się szuka ..tylko pytać jaka to odmiana.Ciekawy link może w sklepach ogrodniczych by mieli ..
na targu to chyba bym nie kupiła..jeszcze bym trafiła na taki co był nawożony za przeproszeniem moczem właściciela ..bywa że i na polach też różne kwiatki się zdarzają
nie żebym zniechęcała do kupowania jarzyn na ryneczkach to ja mam takie skrzywienie
nie żebym zniechęcała do kupowania jarzyn na ryneczkach to ja mam takie skrzywienie