Wiejski ogród przed sezonem cz. 34

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski ogród przed sezonem cz. 34

Post »

Maryś, ależ ja Ci nie życzyłam przemęczenia, tylko takiego miłego porządnego zmęczenia. ;:108
Takiego, jakie lubisz. ;:63
To jeszcze raz: niech Ci jutro słonko zaświeci i pozwoli na całodzienny pobyt w ogrodzie, niekoniecznie przy pracy. ;:108
Teraz dobrze? ;:131 Może tak być?
To jeszcze miłych wieczornych chwil i spokojnego snu życzę. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Marysiu, czy to ładne coś, to wilczomlecz? Tak wywnioskowałam ze słów Rzepki :uszy
Działkowe zmęczenie ciągle jeszcze przede mną, nie mam kiedy pojechać na porządkowanie. U mnie też wszystko czeka do wiosny, teraz już wyschnięte, tylko wepchnę do kominka i spalę. Od nocy leje, a nawet pada śnieg. Teraz jest 5 cm białej brei ;:222 I na dodatek zrobiło się zimno
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

:wit
Nareszcie dotarłam do Ciebie Marysiu
Staram się na bieżąco czytać ale ostatni tydzień był i dla mnie kiepski. Może te zmiany ciśnienia i fronty tak podziałały? Ja "sercowna" nie jestem ale przez cały tydzień chodziłam, jak po dobrej imprezie choć grzecznie w domu siedziałam. Oby pogoda się ustabilizowała a siły wrócą ;:168 Musisz słuchać nie tylko serca od ogrodu ale i tego ukrwionego. Bosz, jak to brzmi ;:oj ;:306
Podglądałam wiosnę u Ciebie ale tradycyjnie, moja spóźniona o przynajmniej tydzień.
Czerwoności piękne i właśnie mi podszepłaś pomysł. Będę zamawiała śliwę w jednym takim wysyłkowym, to może czereśnię lub wiśnię do koszyka upchnę. Na dzień kobiet będą mieli darmową wysyłkę :tan

Życzę dużo sił witalnych w nadchodzącym tygodniu Obrazek

PS
Jak ten czas leci, dopiero zamykałyśmy sezon u Ciebie a tu niebawem poletko żonkili się za złoci Obrazek
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,pysznogłówki od Ciebie pięknie przezimowały ,więc w razie czego są ,właściwie to chyba wszystko rośnie ,na razie nie zauważyłam niczego złego,ale przecież mogłam się zgubić w takiej ilości roślin ,więc jeszcze trzeba zaczekać ,czy już trochę odpoczęłaś?ja dzisiaj byłam na chwilkę w ogrodzie i troszkę posprzątałam ,ale musiałam jechać po Zuzię i potem już nie chciało mi się iść do ogrodu,więc się wyłożyłam przed telewizorem ;:306 ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam!
Malwinko u mnie codziennie rano siąpi, wczoraj minęło i zobaczymy jak dzisiaj, bo wolałabym bez deszczu.

Lucynko słonka nie ma bo chmury przyniosły deszcz, jak długo popada zobaczymy.
Może chociaż u Ciebie ładne słońce świeci czego Ci życzę i pozdrawiam ;:4

Iwonko to wilczomlecz Grifftha :D Widziałam białą breję i życzę ładnej wiosny, bo o tej porze białego mamy powyżej uszu :D Wiosennego zmęczenia jeszcze dużo przed nami, bo to taka pora jak napisała Jaga mięśnie nie rozgrzane a prac dużo.

Małgosiu Ty młoda istota i też odczuwasz zmiany w ciśnieniu czy też ścieraniu się frontów to co ja mam powiedzieć ;:306 Przetrwamy, bo musimy ;:4 Ja też do tej pory nie byłam sercowa, ale może już jestem ;:oj
Gosiu to u Ciebie zawsze było cieplej i wcześniej!
I ja dostałam propozycję darmowej przesyłki, ale nic nie zamawiam, bo trzy koszyki zamówione a tu inne plany miały być ;:223
Wyjątkowo zima szybko przeleciała, chociaż przedwiośnie się ciągnie...ale do czego się tu spieszyć?
Dziękuję za dobre życzenia i również życzę zdrowia i kondycji, bo tymczasowy czeka ;:196 Ucałuj berbecie ;:196

Martusiu no to mnie zmartwiłaś że widzisz pysznogłówkę, która przetrwała zimę a mojej jeszcze nie widać ;:oj Ja nie jestem w stanie opanować wszystkich roślin, a co dopiero Ty ;:306 Czasem dopiero odkrywam że czegoś nie ma przeglądając zdjęcia z minionych lat. Czekam na drwali a jak nie przyjadą to muszę kurniki wysprzątać i pewnie ze dwa dni mi to zajmie. Pozdrawiam i całuję ;:196

Popatrzcie co dzisiaj znalazłam na rozsadzie lewkonii ;:oj

Obrazek

a słońca dzisiaj tyle widziałam

Obrazek

Pogodnego dnia!
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

:wit
Pciółki i inne skrzydlate już się budzą :D
U nas mokro i niezbyt przyjemnie.
Marysiu, u mnie monardy już ruszyły, niektóre są całkiem spore. Wszystko wychodzi z ziemi na akord, chryzantemy też i chyba przezimowały wszystkie, lub prawie wszystkie :D
Miłego dnia ;:168
Ja niebawem do pracy jadę dalej dłubać w komputerze, a w międzyczasie z mamą do lekarza muszę wyskoczyć.
Nawet miskantów jeszcze nie pościnałam :(
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Marysiu !!!! Piękne sieweczki i gość ;:333
U mnie słoneczko jak na razie świeci i oby tak dalej bo do Ciebie drwale przychodzą a my się bawimy w drwali sami .
Pozdrawiam życzę dużo słoneczka i sił ;:196 ;:196
Miłego dnia
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Marysiu tak się zakręciłam ostatnio że dawno nie zaszłam do Twojego ogrodu. No ładnie, na lewkonii już bzyczek urzęduje, chyba czeka na kwiaty, co? :D Bardzo elegancka rozsada i jaki ładny ma kolor! Moje lewkonie wyniesione pod folię zaczęły mocno blednąć i tak sobie myślę, że trochę oparzyło je słonko. Przecież one znały tylko lampy i pierwszy raz zobaczyły prawdziwe słonko, a ja je tak bez litości zostawiłam od razu na całe dnie. Ale chyba nie umrą od tego :wink:
Zachód jak zwykle mistrzowski, zauważyłaś, że zachody kolory już mają takie ciepłe-letnie, a nie zimowe? U mnie w prognozie na wczoraj cały dzień miało padać, a cały dzień było słonko ;) Ale do ogrodu nie miałam jak wyjść, bo dziecko mi zagorączkowało i spędziłyśmy dzień na kanapie. Chyba sobota cała na dworze to było jednak dla małej za wiele.
Zakochałam się w pysznogłówkach u Ciebie i...kupiłam nasiona :wink: Śliczne są, nigdy wcześniej ich nie widziałam. Czerwonego orlika też nigdy nie widziałam ;:oj W ogóle nie miałam w ogrodzie nic czerwonego, prócz jednej wielkiej róży (którą nie ja sadziłam, już tu mieszkała przede mną). I nagle mnie wzięło, do tych wszystkich fioletów i różów zrobiłam sobie wielką rabatę na czerwone i czarne kwiaty :D Tak mi się nagle spodobały zimą i nakupowałam nasion, bylinek i będę wkrótce sadziła, bo już ją sobie skopaliśmy :tan
Piękne czeresienki, u mnie nie wiszą na drzewkach aż do takiego stanu, ja zjadam takie lekko rumiane ;)
Pięknego dnia i niech coś rozgoni te chmury! ;:196
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28

Post »

Toż to molestowanie nieletniej lewkonii! ;:306
Obudziła się biedulka i co teraz?
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu pędzisz z pracami, aż miło czytać... wiosna zaawansowana na rabatach, tudzież parapetach, gdyby jeszcze nam pogoda dopisywała.
Ja wyszłam dzisiaj na chwilkę, ale nie będę tykać się roboty, bo za zimno. Jedynie mnie grabki ciągną, bo denerwuje kopa liści pod dereniem, ale z drugiej strony... może tam mieszka jakaś biedronkowa rodzinka, a ja ją niechcący obudzę na to zimno?
Poza tym też mi doskwiera ciśnienie, byłam u lekarza, jest dosyć wysoko u mnie, co nigdy się nie zdarzało, przepisał jakieś "dropsy", ale chyba zastosuję sen... póki co. ;:174
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu u Ciebie pszczółka na rozsadzie, a ja dziś jak jechałam z poczty przeczytałam na tabli, że u nas jest obszar zapowietrzony- zgnilec amerykański pszczół. Muszę doczytać o co w tym chodzi, aby mi moje pszczółki murarki nie załatwiło.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

Oj, jak mnie tu dawno nie było ;:131 Piękne wspominki, a już za chwilę znów będziemy mieć takie obrazki w ogrodzie. Tak czytam o Twoich porządkach i aż mi dziwnie, bo u mnie jeszcze suszki królują. Do tego pogoda się popsuła, więc w najbliższych dniach na prace ogrodowe się nie zanosi. Ale co tam, zdążymy, prawda?
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, u mnie słonka też nie ma, ;:185 ale i nie pada. ;:185 ;:108 Temperatura jest dość niska, ale bez wiatru nie jest zimno. :)
Wprawdzie najlepsze marcowe dni do siania już minęły, ale aktualnie trwają dość dobre, wobec tego zajęłam się sianiem kolejnych kwiatków. ;:108 Wyjdą to dobrze, nie wyjdą - trudno. ;:224 Próbować można.

Bardzo ładne sieweczki lewkonii zobaczyłam u Ciebie i gościa kosmatego wśród nich! ;:333 Też ładny!!! ;:333 Wiosna! ;:63
Miłego popołudnia. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Ja już mam nowy sekator Maryśko i mam nadzieję, że ty też. Widać fechtujesz nim jak szabelką i potem nie dziwota, żeś padnięta. Liczę, że doszłaś do siebie po tych ogrodowych szaleństwach. Ja dziś rano ledwo wstałam z tej mojej obolałości.
Chciałabym w tym roku w końcu posiać mak. Mam jedną makówkę od niepamiętnych czasów i trzeba by już go wysiać......a kiedy Ty siejesz :?: i czy bezpośrednio do ziemi czy jakoś inaczej. :wink:
;:196
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Ano , różne muszki też ożywają , widocznie lewkonia juz pachnie ;:306 u nas też dzisiaj chłodno, mokro , no cóż -wczesna wiosna :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”