moje ogródkowe zmagania cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: moje ogródkowe zmagania cz.3

Post »

Madziu, pięknie u Ciebie wszystko kwitnie. Moja Vanillka jeszcze mniejsza ;:306 ale za rok to chyba zakwitnie... ;:224
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Agatko, do oprysku mogą być te same proporcje co do podlewania lub odrobinę bardziej rozwodnione. Ja po prostu podlewam delikatnie konewką lejąc od razu po roślinie ;:306 no chyba że jakaś delikatna to wtedy faktycznie opryskuję. Tak reanimowałam z powodzeniem cisy po zimie a i rh lepiej po tym wyglądają, nie mówiąc o trawkach ozdobnych. Niecierpki szleją... każdy lubi dobre papu :;230
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agatko, Jolu no to będzie dokarmianko. Jak często dokarmiacie bukszpanki? Prawdę mówiąc, to ja chyba jeszcze ich nie zasilałam?Obrazek
Justynko to tylko takie złudzenie. Jakby zerknąć z szerszej perspektywy, to mało kwitnących ;:222. Szałwia na zdjęciu wygląda dorodnie, a z tarasu patrząc w tamtą stronę wcale jej nie widać ;:306 Jednak róże szykują się do rozkwitu (niektóe już ruszyły), więc będzie kolorowo i kwitnąco ;:108
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko, ja dokarmiam raz w miesiącu. Zresztą dopiero sadzone, dostały granulowany obornik pod spód i dwa razy podlane były florovitem.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jola, żebyś nie przedobrzyłaObrazek ;:306
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Madziu bardzo podoba mi się kocanka , cudnie rozrosła Ci się :D a szałwia marzenie, wielki już krzaczorek :D ..... no i bodziszek.... uwielbiam te kwiatuszki.... takie niepozorna a mnóstwo w nich uroku :D
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ty nie lubisz dobrze zjeść ;:109
:;230 :;230 Uwielbiam te Twoje emotikony ;:333
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam niestety w podłym humorze ;:161. Rano dowiedzieliśmy się od naszego głównego Klienta(który jest z nami ponad 11 lat), że część punktów, które obsługujemy zostanie nam odebrana ;:145 (aż 260). Przyszła konkurencja i dała niższe ceny, które jak wiadomo po I kwartale i tak wzrosną, bo chyba konkurencja nie zdaje sobie sprawy ile kosztuje sama logistyka(pomijając pozostałe koszty). Marże w naszej branży i tak są mega niskie, więc nie wiem jak to możliwe żeby zrobić kontr ofertę ;:199 Długo by gadać, sorki, ale musiałam z siebie wywalić bom wściekła nieziemsko. W dodatku wczorajsze plany ogrodowe nie wypaliły, bo dziecka były na wycieczce i zamiast wrócić o 16,dojechały o 17.30. Kiblowałam więc w umówionym miejscu po drodze zahaczając drugą giełdę kwiatową :lol:. Przytargałam piękne białe firletki, przetaczniki i ...hm... podobne do naparstnicy ;:223 Nic już więcej nie planuję z wyprzedzeniem, bo potem nic z tych planó nie wychodzi ;:145. W każdym razie cfiety czekają na mój wolny czas.
A to moje wczorajsze wazonowe zdobycze o których wspominałam ;:167

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Miłego dzionka :wit Ja się staram zebrać do kupy

-- 13 cze 2013, o 10:17 --

Aness kocanka faktycznie się rozszalała. Mam ją pierwszy raz i za pewne będzie gościć u mnie co roku ;:333. Szałwia jest maleńka, to tylko złudzenie że taka gigantyczna ;:224
Jolu o tak jedzonko dobre mniam mniam Obrazek Madzia lubi dobrze pojeść ;:108
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Magda, współczuję, rozumiem Twoją wściekłość i przytulam... niestety prawa obecnego rynku są brutalne i bezlitosne... ja z jednej strony narzekam na moją fabrykę, a z drugiej wiem, że bycie przedsiębiorcą to też nie jest bułka z masłem i bywa różnie. Życzę alternatywnego intratnego kontraktu, za co trzymam kciuki...
Piwoniowo-wazonowe obrazki cudne... oczywiście zachwycam się wnętrzami :)
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Madziu buźka ;:196 Z czekania na dzieci jak sama widzisz wynikły śliczne zakupy, czyli nie ma tego złego... :uszy Też jestem zauroczona wnętrzami.
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dlaczego narzekasz? bez wyrzutów sumienia zrobiłaś super zakupki ;:306 w innym wypadku zastanawiałabyś się czy masz na to czas :;230

A na rynku co się dzieje...no cóż kryzys wyzwala różne zachowania, nie zawsze racjonalne...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Madziu ależ masz cudne romantyczne klimaty w domku ;:oj
Piwonia wspaniała....ależ pąków :D
Współczuję trudnej sytuacji w pracy, niestety konkurencja ,,staje na głowie,, żeby jak największy rynek zdobyć....
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga przytulaki się przydadzą dzięki, chociaż pierwszy nerw już przeszedł ;:333 Posiadanie swojego szeroko pojętego biznesu nie jest łatwe, jednak jak wszędzie są jego plusy i minusy. Zazwyczaj jest tak, że na wakacjach wszyscy się opalają, a ja (nie tylko oczywiście) z telefonem przy uchu pracuję ;:223. Wtedy marzę o etacie ;:112
Jolu a bo mi się rano taki narzekacz włączył, ale już mija Obrazek Kryzys daje w kość i niestety często się zdarza że trafi się nie uczciwy klient działający z zamiarem szkody. Mamy takiego jednego co to fv po terminie ma 120 dni i ani myśli płacić. Sprawa oczywiście w sądzie, ale te są po uszy zawalone takimi przypadkami.
Madziu no niby tak, tylko później czasu brak na ich wsadzanie :roll:. Zastanawiam się nad blogiem wnętrzarskim..muszę przemyśleć sprawę ;:109
Aga byłam między młotem a kowadłem przy zakupie kwiatów ciętych, wybór między różami a piwoniami. W związku z tym, że mój piwoniowy krzaczek nie zakwitł, to kupiłam chociaż do wazonu, a na róże przyjdzie czas, póki co czekam na te ogrodowe ;:167 Domek staram się tworzyć w klimacie sielsko-wiejskim i chyba się udaje. Lubię go bardzo, wkładam weń całe serce i to chyba widać. Jest przytulny o czym mówią również znajomi i zaprzyjaźnieni sąsiedzi ;:170 Czasem poproszą o radę, co ogromnie mnie cieszy.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Jestem zachwycona wnętrzami...anielski klimat zarówno w ogrodzie jak i w domu ;:170
Co do biznesu doskonale wiem co czujesz :| konkurencyjne harpie wykańczają :twisted:
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Też jestem pod wrażeniem twoich wnętrz poproszę o więcej fotek :wink: koniecznie pokaż piwonie jak się otworzą. Co do prowadzenia firmy to cię dobrze rozumiem. Ja mam trochę inną branże, bo gospodarstwo rolne i poszukuję pracownika. Mój dotychczasowy poważnie się rozchorował i przyszedł do mnie taki jeden, a ja mu głupia nawet obiadki gotowałam, ;:223 a teraz poszedł do sąsiada ;:134 a kasy miał ile chciał żeby tylko robił. I to się nazywa bezrobocie :twisted: W biurze pracy jest z 1200 osób zarejestrowanych, ale do pracy przy zwierzętach nie ma chętnych lub kompetentnych. Najbardziej to mi szkoda tych obiadków ;:144 bo zamiast pielić po tych deszczach to traciłam czas na kuchnię, a mogłam tyle zrobić. :?
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”