Fioletowy ogród i potager z aniołkiem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Fioletowy ogród i potager z aniołkiem

Post »

Aguś na widok truskawek i poziomek aż mi ślinka pociekła. ;:152
Ja też cały sezon, od wiosny do późnej jesieni chodzę podrapana. Jakbym miała własnie bliskie spotkanie z dzikim kocurem. A co tam! Królowe tak pięknie kwitną. ;:215
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Na widok czereśni cieknie mi ślinka , Aguś jeszcze wpadnę się poczęstować ;:306 . Truskawki i poziomki u mnie też się zaczynają . Piwonie obrodziły ci ,aż poczułam ich zapach przez monitor. Ale czereśnie mam cały czas przed oczami ;:224
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bardzo pięknie opisałaś zapachy, a widoki...... ;:167
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
MartisM
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 14 mar 2016, o 14:47

Post »

Ale pięknie i kolorowo! Zazdroszczę czereśni :) Też uważam, że powojniki są bardziej wdzięczne od róż. Choć na moich zaczęły właśnie siadać mszyce.
Super, że hortensja zakwitnie! Ja mam rabatę z trzema hortensjami ogrodowymi i dziś im się dokładnie przyjrzałam i niestety nie widać pąków kwiatowych :/ Jeszcze mam cichą nadzieję, ale raczej nie sądzę, żeby mnie zaszczyciły kwiatami. Na zimę dokładnie okryłam, ale górne pędy załatwiła mi zimna zośka. Chyba czas je przyciąć.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Agnieszko podglądam, ale jakoś nie mam weny do pisania. :oops: Powojniki pięknie Ci kwitną. ;:oj Andromeda i Innocenty, to zdecydowanie moje typy. :D Jakoś nie mam szczęścia do wielkokwiatowych, dwa padły na uwiąd. ;:174 Za to róże nadrobiły straty i nawet z kolcami, ;:173 je lubię. Twoja hortensja ogrodowa to terminatorka, tyle kwiatów pokaże. ;:oj O warzywniku można powiedzieć tylko tyle, wyjątkowy. ;:138 ;:215
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, czereśniami to wszystkim smaka narobiłaś ;:oj :D Oj dużo bym dała, aby takie czerwone kolczyki miec na swoich drzewkach ;:224 Moje wszystkie czeresnie i wiśnie zmarzły, moreli także nie będzie ;:185

Co do róż to mam dla Ciebie wyjście idealne :D Róża bezkolcowa.

Np. Reine des Violettes, Blue for You lub pnąca Veilchenblau. One mają piękne, fioletowe/lila kwiaty i nie mają kolców (lub prawie nie mają). Znam te, bo sama je mam, ale na pewno jest tych róż więcej.
Pasowałyby Ci do fioletowego ogrodu :wink:
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Po truskawki chętnie łapkę wyciągnę, tak smakowicie wygladają ;:65 To chyba jedyne owoce, które nigdy mi się nie przejadają. I to najchętniej takie świeże, bez żadnych dodatków.
Powojniki obsypały się pąkami, bardzo mi się podobają. Z wielkokwiatowym jakoś od kilku lat mi nie wychodzi. Najstarszy, już pewnie ponad piętnastoletni, w tym roku pożegnał sie z życiem Od kilku lat cierpiał na uwiad i ja razem z nim. A w tym roku chyba Kacper załapał tę przypadłość. Jeszcze mu się przygladam, bo dotyczy to tylko jednego pędu. Byłoby mi przykro, gdyby jednak to byłm uwiąd.
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Mniam, apetyczne zdjęcia na końcu ;:108 bardzo spodobało mi się określenie róży "jedyny kwiat który kąsa rękę która go karmi" :;230 Jakie prawdziwe! Ale i tak im wybaczamy jak zakwitną :wink:
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Ago
Pięknie opisałaś czerwiec. :D Dla mnie to jeszcze kwitnący czarny bez i akacje.
Warzywnik z aniołkiem wygląda fantastycznie, warzywka już takie okazałe, nie to co łysizna u nas :;230
Cudne masz lewkonie, pewnie swoje :D Wyjątkowo okazałe, wczoraj kupiłam sadzonki bo mi przestały się udawać.
Nie zrażaj się do róż. Kiedyś ich nie lubiłam, do tego się chyba dorasta.
Ile razy mnie zmasakrowały :;230
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Aguś jak oglądam Twój warzywniak to się zastanawiam czy nie mieszkam na Antarktydzie :roll: :roll: U mnie warzywka w tym roku marniutkie ale sąsiedzi też tak mają chyba to spowodowane jest zimnymi nocami do tego mocno atakują nas ślimaki.Śliczne masz powojniki ja w tym roku też sobie kupiłam dwa ciekawe czy zakwitną :D
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Przytulnie, kolorowo, smaczniusio - no i odpocząć można ;:215 ;:3
Dzisiaj pierwszą truskawkę swoją zadegustowałam - jest moc!
Twoja ogrodowa hortensja ma sporo pąków, moja ani jednego jeszcze. Czy nadrobi?
Jabłonka moja zmarzła, nie będzie nawet tego jedynego symbolicznego jabłucha... Więc niech to Twoje robi za dwa ;:306
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Agnieszko a ja mam więcej róż niż Ty i nie narzekam ,że któraś mnie podrapie czy wbije kolec w głowę :;230 Kocham je pomimo wszystko i nie zamieniłabym na inne kwiaty .Inne kwiaty też mam nawet ogórki, pomidory, truskawki, porzeczki,borówki i agrest.Musi być różnorodność wtedy rośliny lepiej rosną.Zauważyłam jakie masz wypasione lewkonie ja nigdy takich się nie doczekałam .Teraz masz chyba więcej czasu na odpoczynek, a córeczka zajada zdrowe owoce .Też juz zjadłam pierwsze truskawki :heja nie to co ze sklepu .Miło znów było zajrzeć do zapracowanej ogrodniczki ostatnio trochę nie nadążam sorki ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś śliczne powojniki.
Bardzo mi się podoba miejsce na tarasie, skrzynie, winorośle, ja mojego chyba się nie doczekam, bo ciągle coś ważniejszego.
Truskawki, poziomki mniam, co swoje to swoje, u mnie dzisiaj pierwsza czerwona.
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Aguś piękne masz fiolety w ogrodzie ! Mówię też o warzywniku :D
Ja polubiłem w tym roku bardzo róże, są czarujące.
Teraz tylko patrzeć aż Ty je polubisz :wink:
Może i są kujące, ale kwiaty wszystko rekompensują ;:138
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Oj to znów mam niezłe zaległości, żeby odpisać cofnęłam się o 4 strony ;:223 Mam nadzieję, że nikt się nie gniewa, że tyle to trwa ;:218

Asiu truskawki to są tegoroczne sadzonki i na razie mają się tylko rozrastać. Część posadziłam między kwiaty, na rabatę, może spróbują wytworzyć rozłogi i będę miała jesienią tanie sadzonki? :D Kupowałam Sengę, ale wygląda jak Honeyoye, tylko bardziej aromatyczna. Jesienią poszukam na forum jakiś smacznych odmian, bo cały drugi warzywnik obsadziłabym truskawkami ;:224

Martusia irysy rosną kawałek dalej, niż były tulipany, ale mam nadzieję że chociaż odwracały trochę uwagę od przysychających liści tulipanów. :D Ale tulipany niedługo będzie można wykopać, może już za tydzień? A na to miejsce czekają duże sadzonki szałwii omszonej, heliotropy, petunie, werbeny, chryzantemy, jeżówki, żurawki i inne cuda :lol:

Anidko zimowały, wszystkie clematisy mam zeszłoroczne i sprzed dwóch lat :D W tym roku też dosadzę powojniki dopiero jesienią.

Mirko zupełnie się nie przejmuj, ja mam tak samo straszne zaległości na forum, jakoś na wszystko brakuje czasu. Jeśli chodzi o zagubione niepasujące tulipany, to sporo takich pomyłek mi się trafiło i oznaczyłam je pierścieniami do pomidorów, teraz tylko czekam aż doschną i może uda mi się zrobić z nimi porządek ;:224 ps. udało mi się wyciągnąć leżak! Jeszcze ani razu nie załapałam się na niego, bo ciągle ktoś mnie ubiega ;:306 Chyba musze kupić sobie drugi :D

Dominiko u mnie też stały takie pąki jak zaczarowane ze trzy tygodnie i w końcu rozkwitły :D Teraz tylko dochodzą kolejne odmiany. Oczywiście kwitną pierwszy albo drugi raz, więc nie jest to jakoś spektakularne, ale już widać że się zgadzają odmiany (albo nie! :wink: ) i zawsze nawet ta garstka kwiatów cieszy.
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”