Kolorowy Ogród Geni 2011 cz.1
-
- 200p
- Od: 23 kwie 2011, o 15:48
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kolorowy Ogród Geni 2011 cz.1
Chyba wspominacie moja prognozę, która sprawdza sie co do joty. Dolny Śląsk dzisiaj w 60 % jest biały pod mokrą warstwą 2-3 cm śniegu. Opolszczyzna sie zabiela , w nastepnej kolejności w nocy deszcz zacznie przechodzić w deszcz ze śniegiem i mokry śnieg i będzie padał w Małopolsce, na Śląsku, w Świętokrzyskim i na Mazowszu. A na Podkarpaciu w rzeszowie w tym momencie +21 stopni podczas gdy na południowym zachodzie jest tylko 1-2 stopnie w pełni dnia. Wszystko sie sprawdziło. Chyba sobie w najbliższym czasie założę jeszcze jeden swój wątek, gdzie będę pisał ostrzeżenie przed nawałnicami, gradobiciami itp. abyście mogli ochronić w miarę szybko swoje urodziwe rosliny.Muszę sie pochwalić swoimi osiągnieciami w przewidywaniu pogody, rzadko mi się nie sprawdzają, a śnieg to ja 4 dni temu przewidywalem jako jedyny w Polsce, inni sobie machali ręka, że to niemożliwe, a oglądnijcie sobie wiadomości i popatrzcie jak ludzi zasypało i jaką mają teraz tragedię w ogrodach.
Ogród Geniu z dnia na dzień pięknieje pomimo nocnych przymrozków. Jak trzymają się lilie do ilu stopni mrozu bez okrycia wytrzymają?
Ogród Geniu z dnia na dzień pięknieje pomimo nocnych przymrozków. Jak trzymają się lilie do ilu stopni mrozu bez okrycia wytrzymają?
- aleksanderk
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2009, o 19:24
Wyczytałem u kogoś że zmarzły Ci delospermy , niestety u mnie te od Ciebie też zniknęły .
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Adam cieszę się że podoba Ci się moje zdjęcie , choć ja nie potrafię robić zdjęć.
Janku z większością moich tulipanów też to zrobię to samo, tylko te najładniejsze zostawię .
Jacku obuwiki to moja pasja, przykro mi że wiosną nie udało mi się zdobyć bordowego widzę że u mnie dobrze się czują .
Carlos u mnie nadal nie było mrozu , może się uda , ale i tak zabezpieczyłam swoje najważniejsze roślinki .
Aleksander rzeczywiście moje delospermy wymarzły , ale może uda mi się w niedzielę kupić na targach w Minikowie .
Patrycjo nie wiem o jaką roślinkę żółtą Ci chodzi ?z tego zdjęcia
Genia
Janku z większością moich tulipanów też to zrobię to samo, tylko te najładniejsze zostawię .
Jacku obuwiki to moja pasja, przykro mi że wiosną nie udało mi się zdobyć bordowego widzę że u mnie dobrze się czują .
Carlos u mnie nadal nie było mrozu , może się uda , ale i tak zabezpieczyłam swoje najważniejsze roślinki .
Aleksander rzeczywiście moje delospermy wymarzły , ale może uda mi się w niedzielę kupić na targach w Minikowie .
Patrycjo nie wiem o jaką roślinkę żółtą Ci chodzi ?z tego zdjęcia
Genia
-
- Od: 14 cze 2008, o 21:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gieniu
piwonia od Ciebie będzie kwitła
,czy mam ją okryć przed zapowiadanymi przymrozkami
jak iryski kwitną
piwonia od Ciebie będzie kwitła

jak iryski kwitną

- e-genia
- aleksanderk
Witaj ,ładne iryski i to pod nimi też ,a co to
.U mnie przed chwilą przestał podać obfity śnieg ,na szczęście się od razu topił i chyba w ogrodzie niczego nie połamał .

- e-genia
- aleksanderk
Wybacz ale dzisiaj jestem jakiś otępiały .
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Geniu , coraz bardziej przekonuję się do pełnych tulipanów i jest w tym Twoja zasługa. Tulipany prima
. A szachownica potęzna
Jak u Ciebie z pogodą
Jak patrzę na to wszystko nie wierzę , że to w Polsce
Na moich kresach cieplutko , w porównaniu z resztą kraju. 10 na plusie i nad ranem +3. Na razie nic nie pada.

- e-genia
- piofigiel
- 1000p
- Od: 11 lis 2009, o 17:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Geniu życzę aby mrozik oszczędził Twoje wspaniałe roślinki, u nas dzisiaj chyba bez mrozu ale też nie ciepło
Pozdrawiam Tomek

Pozdrawiam Tomek

- e-genia
Tomku mróz nie oszczędził mojego ogrodu nadal jest około -4
Genia
Genia
- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Geniu u mnie też zimno -3*C . Tego czego nie wykończyła zima , teraz zabierze wiosna 

- katik
- 1000p
- Od: 2 sty 2011, o 16:14
Właśnie mówili w tvn że w Toruniu padł nowy rekord zimna od 58 lat - 4 maja - 7,1
Gieniu ja jadę zaraz na działkę ale pewnie trudno ocenić będzie ocenić co straciłam , a okryłam tylko co nieco i to większość doniczkami
Gieniu ja jadę zaraz na działkę ale pewnie trudno ocenić będzie ocenić co straciłam , a okryłam tylko co nieco i to większość doniczkami