Pochylony świat na piasku cz.1
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2008, o 21:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dla Ani, zapomniane piosenki przedszkolaków:

http://www.bajlandia.edu.pl/Styczen%20w%20Bajlandii.doc

http://www.bajlandia.edu.pl/Styczen%20w%20Bajlandii.doc
- kubanki
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jollu, Geniu, ja też lubię te moje widoczki.
Geniu, powiem Ci, że mi to odpowiada, że trudno do nas trafić. Znajomi trafią, Ty już następnym razem nie będziesz miała kłopotów. Lubię żyć na końcu świata ;)
Bożenko, dziękuję za miłe słowa o działce. Nie, nie mamy ogrodzonego terenu. To melodia dalekiej przyszłości.
Haniu, dziękuję bardzo za piosenki. Zwłaszcza "Przedszkolaczka". Namiętnie śpiewałam tę piosnekę dzieciom, ale pamiętałam tylko pierwszą i ostatnią zwrotkę
Geniu, powiem Ci, że mi to odpowiada, że trudno do nas trafić. Znajomi trafią, Ty już następnym razem nie będziesz miała kłopotów. Lubię żyć na końcu świata ;)
Bożenko, dziękuję za miłe słowa o działce. Nie, nie mamy ogrodzonego terenu. To melodia dalekiej przyszłości.
Haniu, dziękuję bardzo za piosenki. Zwłaszcza "Przedszkolaczka". Namiętnie śpiewałam tę piosnekę dzieciom, ale pamiętałam tylko pierwszą i ostatnią zwrotkę

Kubanki! Ach przecudna ta Twoja działka! Moje ukochane klimaty leśno-piaszczysto - kamienne! Więc fotek nigdy za dużo! Będzie pięknie - leśny skalniak z sosnami w tle! I chyba te sosny tworzą niepowtarzalny klimat! Pozdrawiam i życzę kolejnych ogrodowych sukcesów!No i zdrowia! 

Ogród nad Oranią
Z miłością do Ogrodu - Orania
Z miłością do Ogrodu - Orania
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Wiem Aniu jak można nie lubić takich pięknych widoków ,chyba zauważyłaś jak byłam zauroczona Twoim miejscem .kubanki pisze:Jollu, Geniu, ja też lubię te moje widoczki.
Dziękuję że chcesz mi przywieźć te gałęzie rozdrobnione pod wrzosy .
Genia
- zanna
- Od: 24 maja 2008, o 22:37
Aniu, skalniaczek z kamieni - świetny
Będziesz mogła poszaleć z roślinkami
Działalność kamieniarska jak widać w zeszłym tygodniu opanowała forum...
Ja też czuję jej efekty w kościach...
Uważam, że wasz pomysł na ścieżki i kamień w ogrodzie był genialny
i znakomicie komponuje się z sosnami i pochyleniem terenu.
Mam nadzieję, że może kiedyś zobaczę je na żywo.

Działalność kamieniarska jak widać w zeszłym tygodniu opanowała forum...

Ja też czuję jej efekty w kościach...
Uważam, że wasz pomysł na ścieżki i kamień w ogrodzie był genialny
i znakomicie komponuje się z sosnami i pochyleniem terenu.
Mam nadzieję, że może kiedyś zobaczę je na żywo.

- kubanki
Oranio, dziękuję bardzo za komplementy dla krajobrazów Dobrzyńskiej Ziemi, na której piaseczki i sosny królują
Dla mnie też to miejsce pełne jest uroku. Dziękuję też za życzenia zdrowia, przyda się teraz bardzo 
Geniu, mam nadzieję, że pomożemy w ten sposób Twoim wrzosom. Będę z tego bardzo zadowolona.
Aniu, uśmiałam się wczoraj serdecznie, jak zobaczyłam Twoją fotografię z kamieniami
Też mam nadzieję, że będziesz mogła efekty zobaczyć na żywo, zwłaszcza, że pewnie między tymi kamieniami będzie rosło co nieco od Ciebie ;) Toruń piękne miasto, a my w dodatku jesteśmy od strony Warszawy. Masz do mnie ok. 200km i jak lada moment skończą się te nieszczęsne remonty na tzw. "Rydzykówce", będzie się jechało szybo i bezproblemowo. Można przyjechać specjalnie lub jak większość naszych warszawskich przyjaciół, w drodze nad morze

Geniu, mam nadzieję, że pomożemy w ten sposób Twoim wrzosom. Będę z tego bardzo zadowolona.
Aniu, uśmiałam się wczoraj serdecznie, jak zobaczyłam Twoją fotografię z kamieniami

Też mam nadzieję, że będziesz mogła efekty zobaczyć na żywo, zwłaszcza, że pewnie między tymi kamieniami będzie rosło co nieco od Ciebie ;) Toruń piękne miasto, a my w dodatku jesteśmy od strony Warszawy. Masz do mnie ok. 200km i jak lada moment skończą się te nieszczęsne remonty na tzw. "Rydzykówce", będzie się jechało szybo i bezproblemowo. Można przyjechać specjalnie lub jak większość naszych warszawskich przyjaciół, w drodze nad morze

- Babopielka
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- kubanki
Bożenko, witaj, dobrze że ta nasz Dobrzyńska Ziemia taka zróżnicowana. Jak zatęsknisz do lasu - zapraszam
Magdo, masz rację, że trzeba wszystko dokumentować. Też tak myślę, więc dziś będą zdjęcia z przycinania wrzosów.
Ciemiernik pełny od Geni:

Moja wiosna:
Zeszłotygodniowe zakupy na skalniak - gęsiówka i żagwin:

Magdo, masz rację, że trzeba wszystko dokumentować. Też tak myślę, więc dziś będą zdjęcia z przycinania wrzosów.

Ciemiernik pełny od Geni:

Moja wiosna:

Zeszłotygodniowe zakupy na skalniak - gęsiówka i żagwin:

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Aniu to w końcu i u Ciebie krokusy .Ale ładnie Ci jeszcze kwitnie ciemiernik .
Ja dziś swoje pełne też przesadzałam bo tam było mimo wszystko za ścisła ziemia.
Jak jutro będzie znośnie to może wykopię wrzosy i wrzośce powkładam do donic .
A jak przywieziesz mi te rozdrobnione to z powrotem powsadzam.
Genia
Ja dziś swoje pełne też przesadzałam bo tam było mimo wszystko za ścisła ziemia.
Jak jutro będzie znośnie to może wykopię wrzosy i wrzośce powkładam do donic .
A jak przywieziesz mi te rozdrobnione to z powrotem powsadzam.
Genia