Przydomowy ogródek Eweliny .
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Przydomowy ogródek Eweliny .
Ewelinko ale kolorowo się zrobiło na rabatach.
Hiacynty pięknie się pokazały i wysokich czosnków tyle masz.
Piwonia z pąkiem, nawet nie wiedziałam, że są takie majowe.
Skarpa bardzo ładnie zarasta, niedługo rośliny ziemię zakryją. 
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewelinko, wybacz ale załapałam się jeszcze z wysyłką na tego trzcinnika.
Takiej trawy odpuścić nie mogłam skoro była tam, gdzie zamawiałam rośliny.
Wstyd mi troszkę było jak czytałam, że to najbardziej znana trawa - a ja ją dopiero u Ciebie przyuważyłam
Jeszcze kilka innych traw za mną chodzi ale to już nie w tym roku.....
Gratuluję pierwszego tulipanka, pierwszego żonkila
Hiacynty w ogrodzi pachną bardzo, też je lubię.
Takiej trawy odpuścić nie mogłam skoro była tam, gdzie zamawiałam rośliny.
Wstyd mi troszkę było jak czytałam, że to najbardziej znana trawa - a ja ją dopiero u Ciebie przyuważyłam
Jeszcze kilka innych traw za mną chodzi ale to już nie w tym roku.....
Gratuluję pierwszego tulipanka, pierwszego żonkila
Hiacynty w ogrodzi pachną bardzo, też je lubię.
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Ewelinko, pędzisz z wątkiem, że zupełnie nie nadążam
Bardzo ładne sadzonki róż dostałaś
Niech rosną zdrowo i pięknie kwitną
Wiosna u Ciebie na całego. Rzeczywiście chyba podgrzewasz ogród, że wszystkie roślinki tak wybujałe
Hiacynty podziwiam u wszystkich, tylko moje coś się ociągają i jeszcze sporo czasu minie zanim rozkwitną. Chyba je za głęboko posadziłam 
Wiosna u Ciebie na całego. Rzeczywiście chyba podgrzewasz ogród, że wszystkie roślinki tak wybujałe
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witajcie
.
Wczoraj po dodaniu ostatniego posta i wyłączeniu komputera zaczęło strasznie walić gradem a potem mocno padał deszcz. Ziemia ładnie nasiąkła i rośliny z pewnością są zadowolone
. Było już sucho więc deszcz był potrzebny. Dzisiaj jest pochmurno i w każdej chwili może padać. Mój eM po powrocie z pracy i szybkim obiedzie zabiera młodszą córkę do dziadków i wybiera się na ryby a ja, no cóż to zależy od pogody ale raczej dłubać w ziemi nie będę . Może wysieję jednoroczne do gruntu ?? Mam kilka paczek więc mogę zaryzykować
.
Małgosiu- PEPSI szafirek nietypowy i póki co zakwitł tylko ten jeden, reszta ma pączki ale jeszcze muszę trochę poczekać na kwitnienie. A co do dziękuję to chciałam właśnie ten beton trochę zakryć czymś płożącym bo przed nim mam posadzone byliny, które w sezonie zakryją go. Coś wymyślę
. O różaneczniku dzisiaj popytam w odpowiednich wątkach .
Sławku dalie póki co zostawię w tych donicach
. Baner , dobre
. Ja tam posadzę wyższe rośliny no ale zanim się rozrosną to muszę póki co patrzeć na tą stodołę
. Gdyby była w innym miejscu to by mi nie przeszkadzała a tak .. no trudno.
Kropka2 dziękuję
. Kupiłam go w L. ale ma jakieś takie inne liście niż te posadzone niedaleko. No ale w sumie bodziszków jest cała masa i mogą liśćmi się różnić.
Zeniu liście faktycznie są pogryzione
. Nie mam pojęcia jak wyglądają opuchlaki ani jakie szkody wyrządzają
. Warto poczytać o nich, dziękuję
.
Moniko wcale nie są duże to złudzenie
.
Kasiu ja nie mam pojęcia czy to grzyb, też o tym myślałam . Na początku brałam to jako uszkodzenia mrozowe ale chyba jednak to nie jest to
.
Małgosiu - clem3 śpioszek uwielbia pieszczoty
. Kupiłam jesienią fioletowe tulipany więc to pewnie ten. Tylko byłam pewna, że one będą wyższe . Tak, tak kup powojnika z tej grupy. Co prawda to mój pierwszy ale wydaje mi się, że nie ostatni. Zobaczę jak ten będzie sprawował się w pierwszym roku.
Marysiu kosiłam trawę ostatnio. Ten trawnik tylko z oddali wygląda ładnie bo z bliska już nie
. Pełno w nim chwastów i ubytków
. A dmuchawę mam w stodole
. A może po prostu moja tęsknota za wiosną i kolorem tak podziałała na moje roślinki .
Soniu piwonia majowa jest trochę wcześniejsza i liście ma troszkę inne. Moja kwitnie na czerwono. W zeszłym roku doczekałam się jednego kwiatka mimo, że pąków było sporo po prostu nie otwierały się
. Dziwne zjawisko bo myślałam, że jak są pąki to musi zakwitnąć i byłam taka nastawiona na burzę kwiatów. W tym roku na nic się nie nastawiam i może ewentualnie będę mile zaskoczona a nie rozczarowana.
Beatko będziesz zadowolona z tej trawy. Bardzo szybko rusza z wegetacją, i nie jest wymagająca . Mi osobiście bardzo się podoba. Nie ma czego się wstydzić, ja też wpadłam na nią przypadkiem i nie wiedziałam o jej istnieniu. Poza tym przecież człowiek uczy się i odkrywa nowe przez całe życie .
Dorotko jestem zadowolona z sadzonek i cierpliwie czekam na pierwsze kwiaty . Mam nadzieję, że pannice bardzo wybredne nie będą
. Ja sadziłam hiacynty tak na czuja i wydaje mi się, że niektóre posadziłam też za głęboko bo niektóre kwitną a inne dopiero wychodzą z ziemi. Nie martw się niedługo będziesz podziwiała i wąchała swoje .
Pozdrawiam i udanego dnia Wszystkim życzę
.
Wczoraj po dodaniu ostatniego posta i wyłączeniu komputera zaczęło strasznie walić gradem a potem mocno padał deszcz. Ziemia ładnie nasiąkła i rośliny z pewnością są zadowolone
Małgosiu- PEPSI szafirek nietypowy i póki co zakwitł tylko ten jeden, reszta ma pączki ale jeszcze muszę trochę poczekać na kwitnienie. A co do dziękuję to chciałam właśnie ten beton trochę zakryć czymś płożącym bo przed nim mam posadzone byliny, które w sezonie zakryją go. Coś wymyślę
Sławku dalie póki co zostawię w tych donicach
Kropka2 dziękuję
Zeniu liście faktycznie są pogryzione
Moniko wcale nie są duże to złudzenie
Kasiu ja nie mam pojęcia czy to grzyb, też o tym myślałam . Na początku brałam to jako uszkodzenia mrozowe ale chyba jednak to nie jest to
Małgosiu - clem3 śpioszek uwielbia pieszczoty
Marysiu kosiłam trawę ostatnio. Ten trawnik tylko z oddali wygląda ładnie bo z bliska już nie
Soniu piwonia majowa jest trochę wcześniejsza i liście ma troszkę inne. Moja kwitnie na czerwono. W zeszłym roku doczekałam się jednego kwiatka mimo, że pąków było sporo po prostu nie otwierały się
Beatko będziesz zadowolona z tej trawy. Bardzo szybko rusza z wegetacją, i nie jest wymagająca . Mi osobiście bardzo się podoba. Nie ma czego się wstydzić, ja też wpadłam na nią przypadkiem i nie wiedziałam o jej istnieniu. Poza tym przecież człowiek uczy się i odkrywa nowe przez całe życie .
Dorotko jestem zadowolona z sadzonek i cierpliwie czekam na pierwsze kwiaty . Mam nadzieję, że pannice bardzo wybredne nie będą
Pozdrawiam i udanego dnia Wszystkim życzę
- Ewelina7
- 200p

- Od: 28 mar 2012, o 23:28
Ewelinko,
w starym domu miałam studzienkę obsadzoną jałowcami płożącymi, bardzo dobrze to wyglądało. Ni takimi zupełnie "przy ziemi", trochę wyższymi, że do dziękuję był dostęp.
Teraz pewnie bym wybrała róże okrywowe... W miarę możliwości małokolcowe, na wszelki wypadek.
w starym domu miałam studzienkę obsadzoną jałowcami płożącymi, bardzo dobrze to wyglądało. Ni takimi zupełnie "przy ziemi", trochę wyższymi, że do dziękuję był dostęp.
Teraz pewnie bym wybrała róże okrywowe... W miarę możliwości małokolcowe, na wszelki wypadek.
Ewelina
Mój mały ogród...
Mój mały ogród...
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Ewelina, przybiegłam zobaczyć czy wczorajsze burze wyrządziły u ciebie jakieś szkody, a tu czyściutko. Szczęściaro. U nas przeszła 15 minutowa burza z gradem, ale takim gradem, że połamał nawet młode przyrosty na bzach, różach, piwoniach. Rośliny wyglądają żałośnie
Na deszcz również czekałam, jak porządnie podleje to dopiero będziemy podziwiać szybkość dziennych przyrostów
Na deszcz również czekałam, jak porządnie podleje to dopiero będziemy podziwiać szybkość dziennych przyrostów
- ewelkacha88

Ewelinko chyba jednak postawię na jałowca bo mało mam w tym miejscu zimozielonych, właściwie nic tam nie jest zimozielone
.
Sabinko przykro mi, że tak ucierpiał Twój ogród
. U mnie też waliło gradem i to dość mocno ale nie zrobiło szkód na szczęście . A dzisiaj od rana ciągle pada, teraz dość intensywnie . Właściwie to niech pada bo sucho u mnie było nie wiem jak tam u Ciebie.
Sabinko przykro mi, że tak ucierpiał Twój ogród
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Ewelinko będę podglądać 
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- andzia458
- 500p

- Od: 19 sty 2014, o 18:20
Ewelinko młoda ogrodniczka z Ciebie a zgromadziłaś już tyle roślinek, że aż się napatrzeć nie mogę
Latem na pewno będziesz miała prawdziwą orgię kolorów 
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie
- ewelkacha88

Witajcie
.
Małgosiu fajnie, dziękuję
.
Andzia nazbierało mi się trochę tego ale to jeszcze kropla w morzu potrzeb. Jeszcze sporo miejsc zostało do obsadzenia ale powoli małymi kroczkami dojdę to wszystkiego
.
Dzisiaj pogoda w kratkę, trochę słońca ,więcej deszczu ale jest ciepło
. Rano nawiozłam jeszcze niektóre rośliny , poprzesadzałam też niektóre na rabatę przed domem i doszłam do wniosku, że zrobiłam tam istną masakrę
. Posadziłam tam wszystko- róże, powojniki, lilie, hosty, floksy, pysznogłówki, liliowce
. No zrobił się mały misz- masz
. Ciekawa jestem jak to będzie wyglądało bo bardzo nawaliłam
. Na pewno będzie kolorowo ale czy ładnie ?? Znając życie znowu będą problemy z wysokością roślin
. Spoko, na szczęście zawsze można rośliny przesadzić
. Na tych fotkach widać jaki mam zajebi..... trawnik
. Kupa chwastów no ale cóż . Zauważyłam dzisiaj ślimory
no i sypnęłam granulkami bo jeszcze mam . Jak ja nie lubię tych paskud
ale to chyba każdy z Nas tak ma .

Pozdrawiam i życzę udanego popołudnia
.
Małgosiu fajnie, dziękuję
Andzia nazbierało mi się trochę tego ale to jeszcze kropla w morzu potrzeb. Jeszcze sporo miejsc zostało do obsadzenia ale powoli małymi kroczkami dojdę to wszystkiego
Dzisiaj pogoda w kratkę, trochę słońca ,więcej deszczu ale jest ciepło

Pozdrawiam i życzę udanego popołudnia
Wow, ale będzie się działo na rabatach
. Będziesz ściółkować korą wszystko?
Trawnik ok, przynajmniej zielony
Pozdrowionka
Trawnik ok, przynajmniej zielony
Pozdrowionka
A co ty się trawnikiem przejmujesz,na rabaty się mają ludzie patrzeć,wypielęgnowany przyciąga zbytnio wzrok
Masakry nie będzie jeśli coś tam jeszcze wsiejesz,daj najlepiej kosmosy i będzie chaos kontrolowany
Masakry nie będzie jeśli coś tam jeszcze wsiejesz,daj najlepiej kosmosy i będzie chaos kontrolowany
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewelinko, zazdroszczę Ci deszczu. U mnie chmury i zimno, ale woda z nieba spaść nie chce.
Sprawdziłam dzisiaj wilgotność gleby. Sucho. Zmuszona byłam niektóre roślinki podlać. Nie wszystkie, bo woda jeszcze zakręcona na działkach i trzeba donosić spod świetlicy.
Bardzo wiosennie już w Twoim ogrodzie.
Sprawdziłam dzisiaj wilgotność gleby. Sucho. Zmuszona byłam niektóre roślinki podlać. Nie wszystkie, bo woda jeszcze zakręcona na działkach i trzeba donosić spod świetlicy.
Bardzo wiosennie już w Twoim ogrodzie.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ewelinko jak patrzę na Twoje grządki i czytam co piszesz
Weź jeszcze pod uwagę naprzemienność kwitnienia, żeby stale coś kwitło a z wysokościami bywa różnie więc masz czas na przesadzanie
Miłego wieczoru i pogodnej niedzieli
a ja widzę mnóstwo pustego miejsca i naplewisz się jeszcze sporoCiekawa jestem jak to będzie wyglądało, bo bardzo nawaliłam
Miłego wieczoru i pogodnej niedzieli
- ewelkacha88

Asiu raczej wszystkiego korą nie wysypie ale te najbardziej widoczne rabaty chyba tak . Zobaczymy bo na razie o tym nie myślę. Zobaczymy jak te rośliny się rozrosną ale z pewnością będzie bardziej kolorowo niż rok temu
. Jak wracam do tamtych zdjęć i widzę jak to wszystko się zmienia to daje mi to kopa do działania.
Mati Ty to masz rację
. Nie będę przyjmowała się trawnikiem . Kosmos mam więc pomyślę
.
Lucynko u mnie znowu leje i to tak mocno
. Szkoda, że nie mogę Ci tego deszczu trochę wysłać
. Jednak wiosną deszcz jest roślinom bardzo potrzebny
. U mnie wiosennie , coraz lepiej
.
Marysiu tym nawaleniem miałam na myśli różnorodność gatunków , że może za dużo w takim małym miejscu tego wszystkiego
. Tam jest jeszcze sporo luk i te miejsca będą uzupełnione niebawem . Jednoroczne też tam posadzę żeby pusto nie było. Starałam się sadzić takie gatunki by ciągle coś kwitło . Jesienią wsadzę też wiosenne cebule. Zobaczymy jak to będzie wyglądało w sezonie.
Mati Ty to masz rację
Lucynko u mnie znowu leje i to tak mocno
Marysiu tym nawaleniem miałam na myśli różnorodność gatunków , że może za dużo w takim małym miejscu tego wszystkiego