Przydomowy ogródek Eweliny .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny .

Post »

Ewelinko ale kolorowo się zrobiło na rabatach. ;:oj Hiacynty pięknie się pokazały i wysokich czosnków tyle masz. ;:215 Piwonia z pąkiem, nawet nie wiedziałam, że są takie majowe. :oops: Skarpa bardzo ładnie zarasta, niedługo rośliny ziemię zakryją. ;:138
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewelinko, wybacz ale załapałam się jeszcze z wysyłką na tego trzcinnika.
Takiej trawy odpuścić nie mogłam skoro była tam, gdzie zamawiałam rośliny.
Wstyd mi troszkę było jak czytałam, że to najbardziej znana trawa - a ja ją dopiero u Ciebie przyuważyłam :oops:
Jeszcze kilka innych traw za mną chodzi ale to już nie w tym roku..... ;:3
Gratuluję pierwszego tulipanka, pierwszego żonkila ;:303
Hiacynty w ogrodzi pachną bardzo, też je lubię.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Ewelinko, pędzisz z wątkiem, że zupełnie nie nadążam :wink: Bardzo ładne sadzonki róż dostałaś ;:333 Niech rosną zdrowo i pięknie kwitną ;:108
Wiosna u Ciebie na całego. Rzeczywiście chyba podgrzewasz ogród, że wszystkie roślinki tak wybujałe :wink: Hiacynty podziwiam u wszystkich, tylko moje coś się ociągają i jeszcze sporo czasu minie zanim rozkwitną. Chyba je za głęboko posadziłam :roll:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Wczoraj po dodaniu ostatniego posta i wyłączeniu komputera zaczęło strasznie walić gradem a potem mocno padał deszcz. Ziemia ładnie nasiąkła i rośliny z pewnością są zadowolone ;:333 . Było już sucho więc deszcz był potrzebny. Dzisiaj jest pochmurno i w każdej chwili może padać. Mój eM po powrocie z pracy i szybkim obiedzie zabiera młodszą córkę do dziadków i wybiera się na ryby a ja, no cóż to zależy od pogody ale raczej dłubać w ziemi nie będę . Może wysieję jednoroczne do gruntu ?? Mam kilka paczek więc mogę zaryzykować ;:306 .

Małgosiu- PEPSI szafirek nietypowy i póki co zakwitł tylko ten jeden, reszta ma pączki ale jeszcze muszę trochę poczekać na kwitnienie. A co do dziękuję to chciałam właśnie ten beton trochę zakryć czymś płożącym bo przed nim mam posadzone byliny, które w sezonie zakryją go. Coś wymyślę ;:131 . O różaneczniku dzisiaj popytam w odpowiednich wątkach .

Sławku dalie póki co zostawię w tych donicach ;:108 . Baner , dobre ;:306 . Ja tam posadzę wyższe rośliny no ale zanim się rozrosną to muszę póki co patrzeć na tą stodołę ;:224 . Gdyby była w innym miejscu to by mi nie przeszkadzała a tak .. no trudno.

Kropka2 dziękuję ;:168 . Kupiłam go w L. ale ma jakieś takie inne liście niż te posadzone niedaleko. No ale w sumie bodziszków jest cała masa i mogą liśćmi się różnić.

Zeniu liście faktycznie są pogryzione ;:oj . Nie mam pojęcia jak wyglądają opuchlaki ani jakie szkody wyrządzają :roll: . Warto poczytać o nich, dziękuję ;:168 .

Moniko wcale nie są duże to złudzenie ;:306 .

Kasiu ja nie mam pojęcia czy to grzyb, też o tym myślałam . Na początku brałam to jako uszkodzenia mrozowe ale chyba jednak to nie jest to ;:185 .

Małgosiu - clem3 śpioszek uwielbia pieszczoty ;:333 . Kupiłam jesienią fioletowe tulipany więc to pewnie ten. Tylko byłam pewna, że one będą wyższe . Tak, tak kup powojnika z tej grupy. Co prawda to mój pierwszy ale wydaje mi się, że nie ostatni. Zobaczę jak ten będzie sprawował się w pierwszym roku.

Marysiu kosiłam trawę ostatnio. Ten trawnik tylko z oddali wygląda ładnie bo z bliska już nie ;:306 . Pełno w nim chwastów i ubytków ;:222 . A dmuchawę mam w stodole :wink: . A może po prostu moja tęsknota za wiosną i kolorem tak podziałała na moje roślinki .

Soniu piwonia majowa jest trochę wcześniejsza i liście ma troszkę inne. Moja kwitnie na czerwono. W zeszłym roku doczekałam się jednego kwiatka mimo, że pąków było sporo po prostu nie otwierały się ;:222 . Dziwne zjawisko bo myślałam, że jak są pąki to musi zakwitnąć i byłam taka nastawiona na burzę kwiatów. W tym roku na nic się nie nastawiam i może ewentualnie będę mile zaskoczona a nie rozczarowana.

Beatko będziesz zadowolona z tej trawy. Bardzo szybko rusza z wegetacją, i nie jest wymagająca . Mi osobiście bardzo się podoba. Nie ma czego się wstydzić, ja też wpadłam na nią przypadkiem i nie wiedziałam o jej istnieniu. Poza tym przecież człowiek uczy się i odkrywa nowe przez całe życie .

Dorotko jestem zadowolona z sadzonek i cierpliwie czekam na pierwsze kwiaty . Mam nadzieję, że pannice bardzo wybredne nie będą ;:173 . Ja sadziłam hiacynty tak na czuja i wydaje mi się, że niektóre posadziłam też za głęboko bo niektóre kwitną a inne dopiero wychodzą z ziemi. Nie martw się niedługo będziesz podziwiała i wąchała swoje .

Pozdrawiam i udanego dnia Wszystkim życzę :wit .
Awatar użytkownika
Ewelina7
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 23:28

Post »

Ewelinko,
w starym domu miałam studzienkę obsadzoną jałowcami płożącymi, bardzo dobrze to wyglądało. Ni takimi zupełnie "przy ziemi", trochę wyższymi, że do dziękuję był dostęp.
Teraz pewnie bym wybrała róże okrywowe... W miarę możliwości małokolcowe, na wszelki wypadek.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ewelina, przybiegłam zobaczyć czy wczorajsze burze wyrządziły u ciebie jakieś szkody, a tu czyściutko. Szczęściaro. U nas przeszła 15 minutowa burza z gradem, ale takim gradem, że połamał nawet młode przyrosty na bzach, różach, piwoniach. Rośliny wyglądają żałośnie ;:145
Na deszcz również czekałam, jak porządnie podleje to dopiero będziemy podziwiać szybkość dziennych przyrostów ;:oj
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewelinko chyba jednak postawię na jałowca bo mało mam w tym miejscu zimozielonych, właściwie nic tam nie jest zimozielone ;:224 .

Sabinko przykro mi, że tak ucierpiał Twój ogród ;:168 . U mnie też waliło gradem i to dość mocno ale nie zrobiło szkód na szczęście . A dzisiaj od rana ciągle pada, teraz dość intensywnie . Właściwie to niech pada bo sucho u mnie było nie wiem jak tam u Ciebie.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ewelinko będę podglądać :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Ewelinko młoda ogrodniczka z Ciebie a zgromadziłaś już tyle roślinek, że aż się napatrzeć nie mogę ;:180 Latem na pewno będziesz miała prawdziwą orgię kolorów ;:196
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit .

Małgosiu fajnie, dziękuję ;:168 .

Andzia nazbierało mi się trochę tego ale to jeszcze kropla w morzu potrzeb. Jeszcze sporo miejsc zostało do obsadzenia ale powoli małymi kroczkami dojdę to wszystkiego ;:108 .

Dzisiaj pogoda w kratkę, trochę słońca ,więcej deszczu ale jest ciepło ;:224 . Rano nawiozłam jeszcze niektóre rośliny , poprzesadzałam też niektóre na rabatę przed domem i doszłam do wniosku, że zrobiłam tam istną masakrę ;:306 . Posadziłam tam wszystko- róże, powojniki, lilie, hosty, floksy, pysznogłówki, liliowce ;:oj . No zrobił się mały misz- masz ;:306 . Ciekawa jestem jak to będzie wyglądało bo bardzo nawaliłam ;:224 . Na pewno będzie kolorowo ale czy ładnie ?? Znając życie znowu będą problemy z wysokością roślin ;:223 . Spoko, na szczęście zawsze można rośliny przesadzić ;:306 . Na tych fotkach widać jaki mam zajebi..... trawnik ;:131 . Kupa chwastów no ale cóż . Zauważyłam dzisiaj ślimory ;:222 no i sypnęłam granulkami bo jeszcze mam . Jak ja nie lubię tych paskud ;:134 ale to chyba każdy z Nas tak ma .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam i życzę udanego popołudnia :wit .
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wow, ale będzie się działo na rabatach ;:oj. Będziesz ściółkować korą wszystko?
Trawnik ok, przynajmniej zielony :)
Pozdrowionka
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

A co ty się trawnikiem przejmujesz,na rabaty się mają ludzie patrzeć,wypielęgnowany przyciąga zbytnio wzrok :lol:
Masakry nie będzie jeśli coś tam jeszcze wsiejesz,daj najlepiej kosmosy i będzie chaos kontrolowany ;:215
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko, zazdroszczę Ci deszczu. U mnie chmury i zimno, ale woda z nieba spaść nie chce. ;:174
Sprawdziłam dzisiaj wilgotność gleby. Sucho. Zmuszona byłam niektóre roślinki podlać. Nie wszystkie, bo woda jeszcze zakręcona na działkach i trzeba donosić spod świetlicy.
Bardzo wiosennie już w Twoim ogrodzie. ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko jak patrzę na Twoje grządki i czytam co piszesz
Ciekawa jestem jak to będzie wyglądało, bo bardzo nawaliłam
a ja widzę mnóstwo pustego miejsca i naplewisz się jeszcze sporo :shock: Weź jeszcze pod uwagę naprzemienność kwitnienia, żeby stale coś kwitło a z wysokościami bywa różnie więc masz czas na przesadzanie :D
Miłego wieczoru i pogodnej niedzieli ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu raczej wszystkiego korą nie wysypie ale te najbardziej widoczne rabaty chyba tak . Zobaczymy bo na razie o tym nie myślę. Zobaczymy jak te rośliny się rozrosną ale z pewnością będzie bardziej kolorowo niż rok temu ;:173 . Jak wracam do tamtych zdjęć i widzę jak to wszystko się zmienia to daje mi to kopa do działania.

Mati Ty to masz rację ;:306. Nie będę przyjmowała się trawnikiem . Kosmos mam więc pomyślę ;:173.

Lucynko u mnie znowu leje i to tak mocno ;:oj . Szkoda, że nie mogę Ci tego deszczu trochę wysłać :(. Jednak wiosną deszcz jest roślinom bardzo potrzebny ;:108 . U mnie wiosennie , coraz lepiej :heja .

Marysiu tym nawaleniem miałam na myśli różnorodność gatunków , że może za dużo w takim małym miejscu tego wszystkiego :roll: . Tam jest jeszcze sporo luk i te miejsca będą uzupełnione niebawem . Jednoroczne też tam posadzę żeby pusto nie było. Starałam się sadzić takie gatunki by ciągle coś kwitło . Jesienią wsadzę też wiosenne cebule. Zobaczymy jak to będzie wyglądało w sezonie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”