Witam Bardzo dobra pogoda jest by popracować na działce. Po sprzątać trochę liście. Ja akurat wsiewałam nasiona kwiatów do skrzynek. Już pokazały się tulipany z pąkami.
narcyzy wypuściły już pąki
psie zęby będą lada dzień kwitły
pierwiosnki zaczynają swoją wegetację
a krokusy jak zwykle są ładne w środku z pszczółką
Witam Byłam na spacerze na działce i zauważyłam nowe roślinki wystające z ziemi. Zaczął kwitnąc mi irys miniaturkowy, tylko, że fioletowy. Szafirki z ziemi wydostają się. Krokusiki coraz bardziej znikają.
Bardzo czekałam na pierwiosnka niebieskiego, którego kupiłam w doniczce do domu. Po przekwitnięciu przeniosłam do gleby.
Witam Ostatnio gdy przeglądałam kwiaty to zauważyłam że mały miniaturkowy tulipan mi zakwitł. Na razie tylko jeden. Psie zęby zakwitły, a cesarskie korony coraz większe
Witam Deszcz pada jest chłodno a mimo to kwiaty zakwitają. Zakwitł mi jeszcze jeden irys, ale fioletowy.Mimo takiego małego deszczyku wszędzie robi się jeszcze bardziej zielono.Drzewka wypuszczają liście.
cesarskie korony coraz większe. Muszę rozsadzić te trzy co rosną razem, by lepiej rosły .
Witam Mimo takiej brzydkiej pogody nie narzekam. Kwiatki mi wychodzą i te co teraz kwitną zakwitają. Już z ziemi wychodzi ostróżka. Krokusy kwitną, przekwitają i jeszcze zaczynają kwitnąć.
Witam Ciągle pada............. U mnie jest tak jak w piosence. Ciągle pada, ale to dobrze. Wszystkie rośliny pobudzają się do życia. Byłam na działce odwiedzić swoje kwiaty. Wychodzą mi na wierzch lilie, pluskwica .
Witam Pogoda poprawiła się i jest sporo pracy na działce, przy sprzątaniu starych kwiatów, liści, plewienie, przekopywanie ziemi. U mnie teraz na pierwszym miejscu są pierwiosnki, tulipany, sasanki. Pierwiosnki wykiełkowały same z zeszłorocznych kwiatów. Nasion nie zbierałam.
przy plewieniu wykopywałam i przesadzałam w inne miejsce
tulipany w trawie ozdobnej
kalia na razie w doniczce, ale po przymrozkach będzie wkopana do gruntu
Cześć, Elu!
Właśnie trafiłam do Twojego ogrodu i nie chce mi się z niego wychodzić, tyle masz cudnych wiosennych kwiatów. Wspaniale skomponowałaś te żółte tulipany z kępami traw, świetnie to wygląda. Psiząb jest śliczną roślinką. Mnie się jakoś nigdy nie udał, choć kupowałam go chyba dwukrotnie. I te iryski miniaturowe masz boskie. A pierwiosnki muszą Cię szczególnie lubić, skoro same Ci się rozsiewają.
Witam Dzisiaj z działki wygonił mnie deszcz. Myślałam, że przejdzie, ale pada w dalszym ciągu. Zdążyłam wyplewić maliny i położyć nawóz wieloskładnikowy. Nie musiałam go podlewać by rozpuścił się. Zrobił to deszcz za mnie
Jejku, Elu, ależ u Ciebie zaawansowana wiosna! Ten pąk piwonii pewnie już pęka, co? No i iryski wyglądają bajecznie. Strasznie je lubię, chociaż są takie krótkotrwałe.
Witam Po dłuższej przerwie piszę. Nie było mnie tak długo, bo komputera nie miałam. Po prostu popsuł się. Chcąc mieć lepszą działkę zrobiłam inaczej. Posadziłam borówkę amerykańską owoce i cały efekt sadzenia dopiero będzie widoczny na przyszły rok. Wyhodowałam parę hortensji . obecnie zimują w domu w małych doniczkach na parapecie.